Beyoğlu'nda 35 firma 47 proje yürütüyor!
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 öncesi açıklamalarda bulundu.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Nef İcra Kurulu Erden Timur, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ve Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili ile MIPIM 2017 öncesinde bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
Beyoğlu'nun önemli projeleri Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenecek olan dünyanın en önemli gayrimenkul fuarında tanıtmaya gittiklerini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, turizmdeki durgunluğu sona erdikmek istediklerini ve herşeyin yolunda gittiğini vurgulayacaklarını duyurdu.
İşte Ahmet Misbah Demircan'ın açıklamaları;
MIPIM Fuarı, bize ayrı bir hareket ayrı bir heyecan verdi. MIPIM, dünyada bir sürü emlak fuarı için farklı ve ayrıcalıklı olan, dünyada bu işin finansörü, yatırımcısı, mimarı, inşaatçısı bütün sektörün birbirini görüp, izlediği veya dünyanın neresinde neler olduğu takip edebildiği büyük bir buluşma. Dolayısıyla bu büyük buluşmada yıllardır İstanbul temsil ediliyor. Bizde 3 sene evvel ilk defa Beyoğlu olarak katıldık ve doğrusu katılımımızdan dolayı ben Beyoğlu Belediye Başkanı olarak kendi adıma çok istifade ettiğimizi söyleyebilirim. Çok anlaşmayı, yakın gördüğümüz arkadaşlarımızda orada buluşması sağlayabildik. Çünkü temel bakış açısı veriyor, ülkelerde neler olduğunu anlatıyor. Aynı şekilde Cityscape'te bu anlamda performansı çok iyi.
Projeleri dev Beyoğlu maketinde konumlandırdı
Biz MIPIM'e katılırken daha ilk yıldan şöyle bir yaklaşım ortaya koymak istedik. Yabancı İstanbul'u biliyor, Taksim'i biliyor. Başka bir şey bilmiyor. Oysa siz Dolapdere'de çok iyi bir proje yapıyor olabilirsiniz. Demek ki yatırımcıya bunu anlatmak bir mesele. Beyoğlu için kocaman bir maket yaptık. Bu maketin bilinen noktalarını İstiklal Caddesi'ni Taksim Meydanı'nı konumlayalım ondan sonra projeleri de bu herkesin bildiği noktaları nasıl konumlarız bunu tarif edelim diye bir düşünce geliştirdi. Gördük ki bu doğru bir düşünce. Her firma tek başına gidip kendini tanıtırken, konumlamayı doğru koordine edemeyeceğinden bir sıkıntı içerisinde. Oysa hep birlikte olursak bunun tanıtımı daha kolay olacak.
Dünyada diye Public Private Partnership bir yaklaşım var nedir bu Kamu-Özel Sektör Ortaklığı, bu kentleri dönüştürürken kamunun elbette bir şemsiyesi var. İzinleri veriyor, planları o yapıyor, kendi mülkünüz dahil olsa sonuçta imar hakkı tasarruflarını kamu yapıyor. Yatırımcı şuna bakıyor acaba bu yatırımda kamu ne diyor? Bu projenin akıbeti ne, hızı ne? İleride bir sıkıntı olur mu diye buna bakıyor.
Public Private Partnership'te ikinci yaklaşım ise kamuya ait araziler veya kamunun bizde kentsel dönüşüm diye örgütlediği kamulaştırma yetkisini kullanarak dönüşüme tabi tuttuğu projeler Tarlabaşı'nda olduğu gibi. MIPIM'e bu hazırlığı yaparken şu dönemde özellikle böyle bir tanıtımı da arzu ettik. 15 Temmuz sonrasında özellikle turizmde ciddi bir kaybımız oldu. Bu fuarda herhangi bir kaybın olmadığını göstermek istiyoruz. Çünkü şimdi Emlak Konut vasıtasıyla tüketiciye belli avantajlar sunulmaya başlandı. KDV indirimleri uygulanıyor hem yurtiçindekilere hem yurtdışındakilere. Beyoğlu olarak ve Beyoğlu'nun önemli projelerinin yatırımcıları olarak MIPIM'e gittiğimizde Avrupa'da Türkiye'yi izleyen hemşehrilerimiz, soydaşlarımızda acaba neler var? İstanbul'a dair, Türkiye'ye dair hangi olanaklardan istifade edebiliriz, satın alma yapabilir miyiz? düşüncesinin onların zihinlerinde oluşturmak ve böylelikle bu sinerjiye o heyecana katkıda bulunmak hedeflerimizden biri.
Beyoğlu'nun en büyük 6 projesi
35 firma ve 47 proje Beyoğlu'nun dört bir tarafında sürüyor. Elbette bunların en büyükleri başta Tarlabaşı/Taksim projesi şuanda teslime yakınlaştı. Gerçekten bana göre dünyanın en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri. Çünkü tarihi mekanda dönüşüm yapmak hiç de kolay değil. Galataport projesi yine aynı şekilde. Çok büyük bir yatırım. 1,5 milyar dolarlık bir yatırım binlerce/milyonlarca insanı havaalanı gibi burada karşılayacağız. Hasköy sahilinden şuan projelendirme aşamasında olan Haliçport projesi var. KİPTAŞ ile Okmeydanı kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. 1 milyon 650 bin metrekare büyüklükteki projeyi beraber yürüyüyoruz. 24 bin hak sahibi var, 2 milyon 850 bin metrekare kullanım alanlı, en az 1,5 milyon metrekare de otopark alanlarıyla büyük bir kentsel dönüşüm. Bu sene içerisinde kazma vurmayı düşünüyoruz.
Adnan Polat, Piyalepaşa projesiyle Kasımpaşa'ya Hacıhüsrev'e ayrı bir heyecan ve güzellik getirdi. Bir Kasımpaşalı olarak bundan da gurur duyuyorum. Nef, zaten bütün İstanbul'da tüm Türkiye'de kendinden söz ettiren bir firma, onunda Beyoğlu'nda özellikle Sütlüce'de güzel bir yatırımı var. Erden Timur, bu büyük projenin tamamını bölgemizde üniversiteler olduğu için yurt projesi olarak planlıyor. Sanırım o da İstanbul'da kendinden nice söz ettirecek.
Yorum Yaz