maritbet girişmaritbet
Bu hafta emlak dünyasında neler yaşandı?

Bu hafta emlak dünyasında neler yaşandı?

Emlak ve gayrimenkul sektöründe yaşananları Emlak Bülteni ile derlemeye devam ediyoruz...

Yenibosna ve Yakacık arsalarının ihaleleri tamamlandı

1- Emlak Konut GYO'nun Kartal Yakacık ile Bahçelievler Yenibosna'da bulunan arsaların ihalelerinde ikinci oturum tamamlandı. Merakla beklenen ihalelerin kazananları açıklandı. 

Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarılan Kartal Yakacık arsa ihalesinin ikinci oturumunda kazanan Dağ Mühendislik oldu. İhaleyi kazanan Dağ Mühendislik, 420 milyon liralık teklifle Emlak Konut GYO'ya yüzde 29.50 oranında yani 123 milyon 900 bin lira önerdi. 

Emlak Konut GYO'nun Bahçelievler Yenibosna bölgesinde satışa çıkardığı arsanın yeni sahibi belli oldu. Arsayı, satış toplam geliri olarak 440 milyon lira teklif eden Baş Yapı ile Doğa Şehircilik ortaklığı kazandı. Ortaklık Emlak Konut GYO'ya ise yüzde 39 oranında 171 milyon 600 bin lira önerdi. 

Avrupa Konutları'nın Kale'si satışta

2- Artaş Grubu'nun uzun zamandır merakla beklenen projesi Avrupa Konutları Kale, 4 Kasım Salı günü düzenlenen basın toplantısıyla lanse edildi. Yoğun bir ön satış dönemi geçirilen projede satışlar devam ediyor. 

İstanbul'un en merkezi noktası Topkapı'da, E5 Otoyolu'nun bitişiğinde konumlandırılan Avrupa Konutları Kale, konut alıcıları tarafından uzun zamandır merakla bekleniyordu. 4 Kasım Salı günü Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısıyla lanse edilen proje, Artaş Grubu tarafından 650 milyon liralık yatırımla yükseliyor. 

37 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılan Avrupa Konutları Kale'de 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleri mevcut. İnşa çalışmalarının başladığı projede teslimler ise Temmuz 2016'da yapılacak. 

599 daireden oluşan projenin ön talep döneminde 5.200 talep geldi. Lansman dönemine özel olarak metrekare satış fiyatları 7 bin TL olarak belirlendi.

Emlak ve Çevre Temizli Vergisi borçları yapılandırılıyor

3- Torba yasa ile Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçları da yapılandırma kapsamına alındı. Borcu olanların gayrimenkulün bulunduğu belediyelere 1 Aralık 2014'e kadar başvurması gerekiyor.

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu olanlar için Torba yasa ile birlikte yapılandırma geliyor. Başvuruların 1 Aralık 2014'e kadar yapılması ve açılmış davalardan vazgeçilmesi gerekiyor. Ödeme peşin, ya da ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12, 18 eşit taksitte yapılabilecek.

Kule vinçler yatırımcının son gözdesi

4- Son dönemde en gözde yatırım araçlarından birisi de kule vinçler oldu. Artık neredeyse her inşaatta kullanılan kule vinçlerin fiyatları 110 bin eurodan başlıyor. 

Ev hanımlarından kuyumculara kadar bir çok yatırımcının ilgisini çeken kule vinçler, büyüklüğüne göre 20 ila 50 işçinin yapabildiği işi tek başına yapıyor. Hatta sanatçı Bülent Ersoy'un bile 22 tane kule vinci bulunuyor. Bu vinçleri alanlar kiralama için firmalara vererek yatırımlarını 36-48 ay arasında geri alabiliyor.

Özellikle yoğun olarak inşaat faaliyetlerin yürütüldüğü Ümraniye, Kartal, Halkalı, Bağcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü gibi semtlerde uzunluğu 200 metreye kadar çıkabilen bu vinçlerden bol bol görmek mümkün.

Vinçler genelde 8-10 aylığına kiralanıyor. Türkiye'de her yıl 400'e yakın kule vinç satışı gerçekleşiyor. Kiralama ise 1000 civarında. 

Hep istanbul görücüye çıktı

5- Türkiye'nin öncü gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Tekfen Emlak Geliştirme, İstanbul'un hızla gelişen bölgelerinden Esenyurt'ta “Hayatımın Evi Projesi” HEP İstanbul'u inşa ediyor. E-5 ve TEM bağlantı yolu'nun kesiştiği lokasyonda yer alan projenin değeri 500 milyon TL'ye ulaşıyor. 

Tekfen, ‘Hayatımın Evi Projesi' HEP İstanbul'a start verdi.  Toplam 56.880 metrekarelik alan üzerinde 253 bin metrekarelik inşaat alanına sahip HEP İstanbul, 1424 daireden oluşuyor.

1+1'den 4+1'e kadar uzanan farklı daire büyüklükleriyle geniş bir alıcı grubuna hitap eden Hep İstanbul'da fiyatlar 184 bin TL'den başlıyor. Proje, 11 yüksek blok ve 14 sıra ev bloğundan meydana geliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!
  • 20.11.2017 17:50

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!

Emlaktasondakika.com yepyeni bir programla daha karşınızda... Ev almak ve yatırı ...

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 20.05.2017 16:21

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!

Suudi Arabistan Cidde Ticaret Odası Başkanı Ziad Bassam, 11. Gayrimenkul Fuarı'n ...

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!
  • 24.04.2017 17:08

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!

Katar'ın Doha kentinde 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Expo Turkey by ...

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!
  • 20.04.2017 13:18

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!

Emlaktasondakika.com ekibi dün başlayan Expo Turkey by Qatar Fuarı'ndan an be an ...

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!
  • 27.03.2017 17:15

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde sizler için geçen h ...

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!
  • 20.03.2017 16:26

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün e ...