Çelik sektörü, üniversite işbirliğinde geleceği aydınlatıyor
Çelik İhracatçıları Birliği, eğitim misyonu çerçevesinde başlattığı ‘Çelik Zihinler’ projesinde yeni adımlarla ilerliyor
Çelik sektörünün yüksek standartlara kavuşmasında eğitimin önemli bir yeri olduğuna inanan çelik ihracatçıları, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde ‘Üniversite Seminerleri'ne başlayarak çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce İskenderun, Gebze ve Çanakkale'de Endüstri Meslek Liseleri hayata geçiren Çelik İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde mühendislik ve sosyal bilimler alanında okuyan öğrencilere ‘Çelik Zihinler' projesi kapsamında burs desteği de veriyor.
Çelik sektörünün gelişimi açısından mesleki eğitimi desteklemek ve donanımlı elemanlar yetiştirmek çerçevesinde eğitim çalışmaları başlatan Çelik İhracatçıları Birliği yeni bir projeye daha imza attı. Bu kapsamda birliğin mesleki/teknik eğitim programlarını gerçekleştiren Matil Malzeme Test ve Analiz Laboratuvarları A.Ş. tarafından ‘Üniversite Seminerleri' başlatıldı. İlki Marmara Üniversitesi'nin Göztepe Kampüsü'nde gerçekleştirilen seminer, sırasıyla İstanbul'daki tüm üniversiteler ile çelik üretilen bölgelerdeki üniversitelerde sürdürülecek. Böylece geleceğin sektör temsilcilerine çelik sektöründeki tüm gelişmeler sürekli ve detaylı olarak aktarılacak.
Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Mergen ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Artır'ın ev sahipliğini üstlendiği ilk seminer, Matil A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Soykan tarafından verildi. Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinin yoğun ilgi ve katılımı ile gerçekleştirilen seminer; ‘Türk Çelik Sektörü' ve ‘Ar-Ge/İnovasyon Çalışmaları' olarak iki ayrı başlık altında gerçekleştirildi. Program çerçevesinde; çelik sektörü hakkında farkındalık sağlamak amacıyla sektörün üretim, ihracat ve ithalat değerleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca Çelik İhracatçıları Birliği tarafından kurulacak ‘Çelik Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi' ile web portal çalışmalarının da tanıtımı yapıldı.
Yorum Yaz