maritbet girişmaritbet
Çelikyay İnşaat 2013 yılında yap sat şeklinde büyüyecek!

Çelikyay İnşaat 2013 yılında yap sat şeklinde büyüyecek!

Çelikyay İnşaat bir yandan inşaat sektöründe resmi taahhüt işleriyle faaliyetlerini devam ettirirken diğer yandan da rotayı endüstriyel tesis ve özel konut projelerine çevirdi

Çelikyay İnşaat bir yandan inşaat sektöründe resmi taahhüt işleriyle faaliyetlerini devam ettirirken diğer yandan da rotayı endüstriyel tesis ve özel konut projelerine çevirdi. Kaliteden taviz vermeden bölgesel bir güç olmayı, ardından da ulusal alanda önemli projelere imza atmayı hedeflediklerini belirten Çelikyay İnşaat Genel Müdürü Onur Çelikyay, endüstriyel tesis ve özel konut projelerine eşit derecede ağırlık veren firmalarının 2011'de Çelikyay İnşaat ve Kızıl-Öz Yapı olarak toplam yüzde 70 büyüme gösterdiğini, 2012 yılını ise yüzde 35 oranlarında büyümeyle kapattıklarını belirtti. 2013 yılı için ‘fırsat kollama yılı' diyen Çelikyay, bu yılın firmaların yatırıma uzak baktıkları bir yıl olacağını ve bu sebeple de sektörün 2008 yılında izlediği alırken kazan devrinin başladığını söyledi. 25 kişilik ekip ile aynı anda beş farklı projeyi gerçekleştirebildiklerini ifade eden Çelikyay, “2011 yılında yüzde 70 büyüdük. 2012 için yüzde 35 büyümeyi hedefliyorduk, hedeflerimizi tutturduk. Ancak 2013 için herhangi bir öngörüde bulunamıyoruz. Büyüme yüzde 5'lerde de kalabilir, daha yukarılara da çıkabilir” şeklinde konuştu.

İnşaat Mühendisi Osman Nuri Çelikyay tarafından 1992 yılında kurulan Bursa merkezli Çelikyay İnşaat, 2010'dan bu yana üç ortaklı Kızıl-Öz Yapı Anonim Şirketi'yle de grup şirket olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 2012'de endüstriyel tesis inşasında Bursa genelinde iki önemli projeleri bulunduğunu kaydeden Çelikyay, bunlardan birinin içecek sektörüne yönelik ve 10 bin metrekare alana sahip endüstriyel tesis olduğuna değindi. Sanayi sektörüne yönelik mobilize ekipler kurduklarına da dikkati çeken Çelikyay, 25 kişiden oluşan ekiplerinin, 24 saat içinde üretimi devam eden işletmelerde gerekli imalatları yapacak tecrübeye ve ekipmana sahip olduğunu vurguladı.

2013 yılı yatırımcıların bekleme yılı olacak”

Şubat ayında Görükle'de başlayacakları 4 bin metrekarelik üç dükkan ve 18 daireden oluşan proje ile ilgili çalışmaları da sürdürdüklerini ifade eden Çelikyay, 2012'de ağırlıklı taahhüt projeleri yaptıklarını söyledi. Altı blok 48 daireden oluşan konsept bir konut projesi daha gerçekleştireceklerini belirten Çelikyay, “Kapalı otopark, yüzme havuzu, açık alan, sosyal alan gibi pek çok ihtiyaca yanıt verecek bir proje olacak bu. Taahhüt işlerimiz ekim ayında hız kazandı. Ekim ayında başladığımız yaklaşık 13 bin metrekarelik taahhüt işini 2013 Mart'a kadar tamamlamış olacağız. Aralık 2011'de başlayan Biga Şehirlerarası Otobüs Terminalini Ağustos 2012'de teslim ettik. 24 bin metrekare alanda 3 bin 600 metrekare kapalı alan ile 14 bin metrekare peron ve otopark alanı, 6 bin metrekare yeşil alana sahip bu proje mimarisi, inşaat kalitesi ve fonksiyonelliği ile Türkiye'de örnek bir proje olmuştur.  Bu yıl ise yap-sat proje ağırlıklı çalışmalar yürüteceğiz gibi görüyoruz. Çünkü otomotiv sektöründe tedirginlik var, tekstilde de yatırıma yakın duran yok. 2013 yatırımda firmaların bekleme yılı olacak gibi görünüyor” diye konuştu.

Önemli projelere imza attı

Bugüne kadar hem endüstriyel tesislerde hem de konut inşasında başarılı çalışmalara imza attıklarının altını çizen Çelikyay, müşterileri arasında Erbak&Uludağ İçecek, Tamek Gıda, Kamil Koç, Truva Seyahat, Sançim Çimento, Shell gibi önemli firmalar olduğunu ifade etti. Çelikyay, bugüne kadar Görükle'de 200, Özlüce'de 90, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda 56 dairelik konut ürettiklerini de sözlerine ekledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çelikyay İnşaat Görükle’de yeni konut projesine başlıyor!
  • 17.07.2013 15:41

Çelikyay İnşaat Görükle’de yeni konut projesine başlıyor!

Bugüne kadar Görükle'de 200, Özlüce'de 90 ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda 56 ...

Çelikyay İnşaat 2013 yılında yap sat şeklinde büyüyecek!
  • 11.01.2013 09:50

Çelikyay İnşaat 2013 yılında yap sat şeklinde büyüyecek!

Çelikyay İnşaat bir yandan inşaat sektöründe resmi taahhüt işleriyle faaliyetler ...

Çelikyay İnşaat, bu yıl yap-sat projelere yöneldi!
  • 08.01.2013 10:56

Çelikyay İnşaat, bu yıl yap-sat projelere yöneldi!

Çelikyay İnşaat bir yandan inşaat sektöründe resmi taahhüt işleriyle faaliyetler ...