Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tam üye statüsüne yükseldi!
Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği geçtiğimiz gün Stuttgart’da düzenlenen törende Dünya Yeşil Binalar Konseyi ( WGBC) Yönetim Kurulu kararınca TAM üye statüsüne erişti
Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği geçtiğimiz gün Stuttgart'da düzenlenen törende Dünya Yeşil Binalar Konseyi ( WGBC) Yönetim Kurulu kararınca TAM üye statüsüne erişti. 90 ülkede temsilciliği bulunan WGBC networkunde en üst üyelik statüsü olan bu üyelik, ülkelerinde yeşil dönüşüme damga vuran derneklere veriliyor.
Avrupa'da Birleşik Krallıklar, Almanya, Hollanda, İsveç, Polonya ve Romanya'dan sonra tam konsey statüsüne erişen Türkiye Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, 2009 yılında 'Dünya Yeşil Binalar Konseyi (WGBC) Gelişmekte olan Konsey Statüsü' kazanmış ve yeşil bina hareketinin altyapısını oluşturma çalışmalarına giderek artan bir katılımla devam etmistir.
Stuttgart da her yıl düzenlenen ve CONSENSE fuarının ev sahipliğini yaptığı törende dernek adına ödülü Başkan Haluk Sur ve Kurucu Başkan Yardımcısı Dr. Duygu Erten ile törene katılan dernek yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları aldı.
Törende konuşan WGBC Baskani Rick Fedrizzi Turkiyenin 5 yıldır yaptığı başarılı çalışmalarla bu statüyü hak ettiğini söyledi.
'Sürdürülebilirlikte Global Liderlere verilen BAŞKANLIK'' ödülü Dr. Duygu Erten'in oldu
TURKECO İnşaat ve Enerji Ltd Kurucusu, Clinton İklim Girişimi eski Direktörü ve Türkiye Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Kurucu Başkan Yardımcısı, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi Los Angeles Komite Üyesi Dr. Duygu Erten ise Dünya Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen Dünya Yeşil Binalar Konseyi Başkanlık ödülüne (WGBC President's Award) layık görüldü.
Sürdürülebilir yeşil binalar konusunda yaptığı uluslararası katkılar ile yeşil bina sektörünün Türkiye'de gelişimi için yaptığı çalışmalar nedeniyle ‘'Sürdürülebilirlikte Global Liderlere verilen BAŞKANLIK'' ödülüne layık görülen Dr. Erten gecenin en anlamlı ödülünü aldı.
Dünya Yeşil Binalar Konseyi Başkanı ve Amerikan Yeşil Binalar Konseyi Başkanı Rick Fedrizzi ödülle ilgili yaptığı açıklamada "Sürdürülebilirlik Sektörüne Global Ölçekte katkıda bulunan ve bu prestijli ödülleri 2011'den beri alan bu sıra dışı isimler yeşil binalar alanında örgütlerin kurulması, eğitimin geliştirilmesi, halkın bilinçlendirilmesi gibi alanlarda kalıcı çözümler bulmak için çalıştılar ve takdir edilmeyi hak ettiler. Onların çalışmaları, hayal edersek, tüm zorluklara direnirsek ve tutkuyla inanırsak dünyayı daha yaşanır kılabileceğimizi bizlere gösterdi" dedi.
Global sürdürülebilirlik hareketinin oscar'ı olarak bilinen Dünya Yeşil Binalar Konseyi ödülünü alan Dr. Duygu Erten ise ‘' Bir Türk kadın girişimci olarak bu ödülü almak beni çok gururlandırdı ve çalışmalarım için daha da motive etti'' dedi.
WGBC Ödülleri: WGBC ödülleri yeşil sektöre küresel ölçekte olağanüstü katkıda bulunan liderlere veriliyor.
WGBC Sürdürülebilirlik alanında Başkan Ödülleri dünyada yeşil bina alanında çalışarak olumlu ve kalıcı sosyal değişimleri hayata geçirecek uygulamaların ortaya koyulabileceğini kanıtlamış isimlere veriliyor. Ödül alacak isimler, WGBC Yönetim Kurulu üyeleri tarafından gösterilen adaylar arasından vizyoner liderlik, oluşturulan etkiler, sürdürülebilirlik gibi kriterler doğrultusunda belirleniyor.
WGBC:2009 yılında 8 ülkenin yeşil bina konseyleri temsilcileri tarafından kurulan Dünya Yeşil Binalar Konseyi (WGBC), 90 ülkede network'ü bulunan yaklaşık 50,000 şirket, akademik kurulu ve sivil toplum örgütlerinden oluşan ve amacı inşaat sektörünün sürdürülebilirliğe dönüşümüne öncülük ederek sürdürülebilir yaşam tarzını destekleyen dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden biridir. Her yıl ülkelerdeki en önemli yeşil bina konferanslarında toplanan WGBC 1999'dan bu yana “Yeşilde Dünya Liderlerini, yüzlerce üst düzey yöneticiyi, sivil sektör liderlerini ve üst düzey medya mensuplarını buluşturuyor.
CONSENSE:Her yıl Almanya'da yapılan CONSENSE kongresi inşaat sektörünün en can alıcı konularını gündeme taşıyan bir konferans ve fuardır. Bu yılın teması “Perspectives 2020:Challenges and Opportunities for the Built Environment”, olup ulusal ve uluslararası konuşmacılar gerçek hayattan en iyi örnekleri hayata geçirmektedirler.
CEDBIK:2007 yılında Türkiye'deki yapı sektörünün sürdürülebilir ilkeler ışığında gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. 25 kurucu üyeyle çıktığı yolda bugün 120`den fazla üyesi olan dernek bir şirket hareketidir
Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, ekolojik sorunların arttığı günümüzde, bütüncül bir yaklaşım ve ekolojik duyarlılıkla inşa edilmiş bina ve yerleşimler aracılığıyla daha sağlıklı yaşam ortamlarına kavuşacağımız inancıyla hareket etmektedir.
Derneğimiz, toplumsal farkındalığı arttırmak ve inşaat sektörünü bu ilkeler ışığında üretim yapmaya teşvik etmek amacıyla eğitimler düzenlemekte, yerel yönetimler, üniversiteler vb. konunun tüm ilgilileri ile örnek projeler ve çalışma modelleri geliştirmekte ve yaygınlaşması için çalışmaktadır.
Bina ve yerleşimleri çevresel etkilerine göre değerlendiren sistemler, hedeflenen yeşil dönüşüm sürecinde etkili bir araçtır. Bu alanda ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip eden Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, ülkemizde önemli bir boşluğu doldurmak amacıyla ulusal koşullara uygun bir Değerlendirme Sistemi oluşturma çalışmalarını tamamlamıştır.
Yorum Yaz