Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, vatandaşın sorularına Alo 181 hattıyla cevap verecek!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazırladığı projelerle sorunları daha hızlı çözülebilir hale getirmeyi amaçlıyor
Bu kapsamda vatandaşla birebir iletişim kurabilmek ve sorunların kaynağına acil müdahalede bulunmak için hazırladığı ALO 181 Çevre ve Şehircilik Hattı çok yakında faaliyete geçecek. Çağrı merkezinde 75 kişi istihdam edilecek. Gelen başvurular kayıt altına alınacak ve kayıt altına alınan bilgiler ilgili birimlere aktarılacak.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, vatandaşın çevre sorunları, hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, radyoaktif kirlilik, Çevresel Etki Değerlendirme ve Tabiat Varlıkları ile ilgili merak ettiği bütün soruları Alo 181 hattından 24 saat kesintisiz öğrenebileceği belirtildi. Buna göre, Bakanlık, Türkiye'nin 81 ilden gelen şikâyetleri il müdürlüğü ile irtibata geçerek anında müdahalede bulunacak ve denetimler sıklaştırılacak.
Konuyla ilgili görüşlerini beyan eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Alo 181 Çevre ve Şehircilik hattını kurmamızdaki temel gaye vatandaşımızın duyarlılığını arttırmaktır. 24 Saat kesintisiz hizmet sunacak sistemle birlikte kirliliğin kaynağına ulaşılacak. Bu noktada vatandaşımıza çok büyük görevler düşüyor. Vatandaşı bilgilendirmede SMS yöntemi kullanılacak” dedi.
Kentsel dönüşümde etkin olacak
6.5 milyon binanın elden geçeceği afet riski altındaki alanların dönüşümünde de vatandaş, merak ettiği konularda her şeyi Alo 181 hattından öğrenebilecek. 181 hattıyla vatandaş, riskli yapı, riskli alan ve rezerv alanı gibi 6306 sayılı Kanun'da anlamadıkları konular hakkında bilgi alabilecek. Aynı zamanda kentsel dönüşüm sırasında yaşanan problemler ve şikâyetler de Alo 181 ile Bakanlığa iletilebilecek.
‘Katılım artacak'
Kentsel dönüşümde vatandaşla ortak hareket etmeyi istediklerini ifade eden Bayraktar, şunları söyledi: “Vatandaşımızın bilmediği birçok konu var. Soru işaretlerini ortadan kaldırmak için bu tip bir çalışma içerisinde bulunduk. İnanıyorum ki kentsel dönüşüme vatandaşlarımız da destek verecek. Hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. Riskli binalar nasıl tespit edilecek, yıkımdan sonra vatandaş nerede kalacak, kira yardımı kimlere yapılacak, hacizli dairelerin durumu, kaçak yapıların konumu ne olacak, kredi vermesi süreci nasıl işleyecek? Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabını vatandaşlarımız bu hat aracılığı ile öğrenmiş olacak. Katılım artacak.”
Yavuz Karaman
Yorum Yaz