maritbet girişmaritbet
Çiftlikköy yatırımcıların yeni gözdesi haline geliyor!

Çiftlikköy yatırımcıların yeni gözdesi haline geliyor!

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Köprü Geçiş Sistemi ve Otoyol Projesi'nin yanı sıra, ilçenin sanayiden uzak oluşu ve doğal güzellikleri nedeniyle yatırımcıların gözdesi haline geldiğini söyledi

Ortadoğulu büyük bir grubun yaklaşık 4 bin dönüm üzerinde toplam 1 milyar 900 milyon dolarlık bir yatırıma hazırlandığını belirten Dağ, "Proje hayata geçirildiğinde bölgemize Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan mini bir şehir inşa edilecek. Proje 5 yıldızlı iki otel, bir alışveriş merkezi ve iki okuldan oluşuyor. Proje çalışmaları bitti ve görüşmelerin yüzde 95'i tamamlandı. Proje hayata geçirildiğinde hem ülkemize hem de kentimize büyük ekonomik katkı sağlayacak. Dünya genelinde turizm alanında adımızdan söz ettireceğiz" dedi.

Belediye faaliyetleri hakkında bilgi veren Dağ, 2012 yılı bütçesinin 13 milyon TL olarak gerçekleştiğini, 2013 bütçesinin ise 15 milyon TL olduğunu dile getirdi. Dağ, personel ve mecburi hizmetlerin yanı sıra, yeni yatırımlar için her zaman gerekli payı ayırdıklarını anlattı. Şu anda Çiftlikköy Belediyesi'nin hiçbir kamu kurumuna ve özel bir firmaya borcu olmadığının altını çizen Dağ, "Tüm faaliyetlerimizi kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Çiftlikköy Belediyesi olarak altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Arıtma tesisimizi devreye aldık. Önemli yatırımlarımız arasında yer alan asfalt kaplama işini de bitirdik. Yaklaşık 20 bin ton asfalt yol çalışması yaptık. En yeni mahallemiz Beşyüzevler Mahallesi'nden başlayarak Atatürk Caddesi boyunca sürdürdüğümüz asfalt çalışması vatandaşlarımızın da beğenisini topladı" diye konuştu.

Belediye binası engelli dostu oluyor

Metin Dağ, sahil kenti olduklarını ve bu nedenle sahilde yapılan çalışmalara büyük önem verdiklerini vurguladı. Şu an geniş bir çevre düzenlemesi üzerinde çalıştıklarının bilgisini veren Dağ, Çiftlikköylüler'in ve ilçeye diğer bölgelerden gelenlerin sahili bir baştan diğer başa rahatça dolaşabilmelerini, dinlenme ve eğlenme imkanı bulabilmelerini hedeflediklerini aktardı. Misafirleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerinin altını çizen Dağ, sözlerine şöyle devam etti: "Sahilde yaz öncesi kapsamlı bir temizlik çalışması yaptık. Yine sahil bölgesinde bir kafeterya çalışmamız var. Bunu da tamamladık. Yakın zamanda işletmeye açılacak. Bayraktepe'de yaptığımız sosyal tesisle birlikte birbirini tamamlayan bir proje oldu. Yani Çiftlikköy'de isteyen en yüksek yere çıkıp manzarayı izleyecek, isteyen deniz kenarında çayım yudumlayabilecek. Gacık'ta bulunan tarihi hamamın restorasyonunu tamamladık. Yalova Valiliği ile birlikte yaptığımız restorasyon çalışmasıyla bu şirin köyümüze tarihi ve turistik değer kazandırdık. Belediye binamızın tadilatı da devam ediyor. Bu çalışmayla engelli dostu bir hal alacak."

Dağ, ilçe nüfusunun her geçen yıl büyük oranlarda arttığına ve bu doğrultuda inşaat sektörünün canlandığına da değindi. Yeni büyüyen bir ilçe olarak sürekli yeni yatırımlar gerektiğine dikkati çeken Dağ, altyapı ve üstyapı anlamında ihtiyaçların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Dünya Bölge

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çiftlikköy yatırımcıların yeni gözdesi haline geliyor!
  • 26.07.2013 10:41

Çiftlikköy yatırımcıların yeni gözdesi haline geliyor!

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Köprü Geçiş Sistemi ve Otoyol Projesi'nin ...

Yalova'ya Ortadoğu'dan 2 büyük grup turizm yatırımı yapacak!
  • 12.07.2013 10:18

Yalova'ya Ortadoğu'dan 2 büyük grup turizm yatırımı yapacak!

Yalova'ya Suudi Arabistan kökenli Merosa, termal suya sahip 5 yıldızlı ve bin ya ...