maritbet girişmaritbet
Çukurova Gayrimenkul, Kartal'daki rekabete 112 metrelik kuleyle girdi!

Çukurova Gayrimenkul, Kartal'daki rekabete 112 metrelik kuleyle girdi!

Adanalı Çukurova Gayrimenkul’ün ikinci projesi olan Çukurova Tower, 122 metrelik kulede 238 rezidanstan oluşuyor. Adalar manzarası olan Çukurova Tower, hem yatırımcı hem de oturmak isteyenler için Kartal’da önemli bir proje olarak öne çıkıyor

 

Şantiye Turu'muzun bu haftaki konuğu için Kartal'a gidiyoruz. Son yıllarda yatırımcıların gözde bölgelerinden biri olan Kartal'ın ilk projelerinden birini yapan Çukurova Gayrimenkul, Adanuspark'ın ardından Çukurova Tower projesini satışa çıkardı.
 
Adından da anlaşılacağı gibi Adana kökenli olan firma, Çukurova Tower ile birlikte İstanbul'a iyice alıştığını gösteriyor. Projeyi Çukurova Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kara ile birlikte inceliyoruz. Cafer Bey, bir aile şirketi olan Çukurova Gayrimenkul'e sonradan katılmış. Ailenin de çok farklı bir hikayesi var. Hepsi farklı mesleklere sahip olan çocuklar babaları için 1993 yılında Adana'da bir gayrimenkul ofisi açar ve işlerin büyümesi üzerine bu işe soyunmuşlar. Sonraki yıllarda kendi arsalarında bir müteahhitle anlaşmışlar ama o müteahhit işi bitirememiş. Çocuklar da işe koyulup binayı tamamlamış. Böylece de inşaata girmişler.
 
Çukurova Gayrimenkul Adana ve Mersin'de binlerce konut inşa etmiş. Daha sonra İstanbul Kartal'da 8 dönümlük arsayı satın alan aile burada Adanuspark'ı yaptı. Orada inşaatı başarıyla tamamlayan firmanın son projesi ise Çukurova Tower oldu.
 
Cafer Bey, bu projenin arsasının Soysallar Çelik'e ait olduğunu ve onlarla yüzde 2 oranıyla kat karşılığı anlaştıklarını belirterek, yan parsellerdeki arsaların da projeye dahil olabileceğini söylüyor. Projenin değeri ise 35 milyon lira civarında.
 
 ‘Kimseyi mağdur etmeyiz'
Arsa sahipleriyle 2 yıl önce tanıştıklarını 1 yıl önce de ön sözleşme imzaladıklarını belirten Cafer Bey, projede hafriyatın ardından temele haziranda başladıklarını söyledi. Şimdiye kadarki tüm projelerinde ruhsatı aldıktan sonra satışa çıktıklarının altını çizen Cafer Bey, “Biz devletle ya da belediyeyle ters düşmekten çekiniriz. Bu nedenle tüm projelerimizi gerektiği gibi yaparız. Gerekli bütün onayları aldıktan sonra inşaata ve satışlara başlarız. Bu nedenle de kimseyi mağdur etmeyiz” diye konuştu. 
 
Cafer Bey, Çukurova gayrimenkul olarak satışını sürdürdükleri projenin gelirini sonraki projeye sermaye olarak koyduklarını belirterek, “Biz burada kazandığımızı önceki projelere harcamıyoruz. Bu çok önemli. Bu sayede bizim de tüketicinin de bir riski olmuyor” dedi.
 
Alanlar kazansın istiyor
Projede dairelerin metrekare fiyatları 3 bin 700 ile 4 bin 200 lira arasında değişiyor. Cafer bey, bu fiyatların rahatlıkla 5 bine çıkacağını söyleyerek, “Bu fiyatlar bölgeye göre son derece mütevaazi. Alanların kazanmasını istiyoruz. Konutları metrekaresini 4 bin liradan satışa çıkabilirdik ama alanlara kazandırmak önemli. Kartal'da 5 yıl önce arsaların metrekaresi 300 dolarken, bugün 2 bin dolara yükseldi. Bölgedeki gelişim de sürüyor ve gayrimenkuller daha da değerlenecek” diye konuştu. Bölgedeki fiyatların arttığı düşünüldüğünde bu rakama ulaşması muhtemel görünüyor.
 
Hedef orta ve üst gelirli  
238 rezidanstan oluşan projede satışlar yeni başladı. Adanuspark'tan firmayı tanıyanlar hemen gelip bu projeden de daire almışlar. Proje orta ve üst gelir gurubuna hitap ediyor. Zaten bulunduğu Kartal bölgesi de bu kesimin tercih ettiği bir bölge olarak öne çıkıyor. Özellikle çalışanlar ve iş sahipleri projeye ilgi gösteriyor.
 
Eskişehir ya da Ankara gibi illerde yaşayanlar İstanbul'a eğitim için gönderecekleri çocuklarını düşünerek projeyle ilgileniyor. Kartal'ın hala büyük bir yatırım değeri taşıması nedeniyle yatırımcılar da projeden daire alıyor.
 
Cepheye yanmaz malzeme
Cafer Bey, projeye başlamadan önce zemin etüdü yaptırdıklarını ve sağlam raporu aldıktan sonra anlaşma yapıp inşaata başladıklarını belirterek, inşaatı da aynı titizlikle yaptıklarını söylüyor. Projenin betonarmesini de konunun uzmanı Yapı Teknik firması yapıyor. Arazide 7 hassas nokta belirlenmiş ve buralara 40 metrelik sondaj yapılmış.
Proje yüksek katlı olması nedeniyle daha fazla özen istiyor. Çukurova Gayrimenkul de bu hassasiyeti göstererek projede yüksek binada uzman olan bir danışmanla çalışıyor. Cephe kaplamalarını da konunun uzmanı olan bir firmayla yapan Çukurova, cephede A1 sınıfındaki yanmaz malzemelerle döşüyor. Zaten projenin içinde de yangın algılama, uyarı, tahliye ve müdahale sistemi bulunuyor. Adrese dayalı algı sistemi sayesinde yangının yeri tespit ediliyor. Buna göre sistemler devreye giriyor.
 
122 metre yükseğe çıkacak
36 katta 238 konuttan oluşan proje Tago Mimarlık tarafından tasarlanmış. Projede büyüklükleri 42 ile 169 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor. Farklı ödeme seçenekleriyle satışa sunulan proje, home-ofis kullanımına da olanak tanıyor. Çukurova Tower'ın toplam inşaat alanı 33 bin 462 metrekare. 19 bin metrekare satılabilir alanı bulunan proje 36 kat ve 122 metrelik yüksekliğe sahip. Stüdyo ve 1+1'ler için 1 kapalı otopark, 2 +1 ve 3+1'ler için 2 kapalı otopark verilen projede back-up tarafından sağlanacak rezidans hizmetleri bulunuyor.
 
Donatılar yeterli seviyede
Arazinin yüzde 92'sinin yeşil alana ayrıldığı Çukurova Tower'da yer alan açık havuz, sauna, fitness ve wellness, tenis kortu, basketbol sahası, sinema salonu ve kafe-bar, puset ve engelli rampaları, Back-Up tarafından sunulan 7/24 konut yardımı ve concierge hizmetleri ihtiyaç duyulabilecek donatıları yeterli kılıyor. Enerji tüketimini azaltan ısı yalıtımı, CO2 salınımını kontrol altında tutan sensör sistemi gibi çevreye duyarlı özellikleriyle dikkat çeken proje 3.4 metrelik kat yüksekliğiyle ferah bir yaşam alanı sunuyor.
 
 
Nasıl gidilir?
E-5'ten Kadıköy'den kartal istikametine giderken kartal Köprüsü'nü 600 metre geçtikten sonra Shell benzin istasyonunun yanından projeye giriş veriliyor. Yeni açılan Kartal metrosuna da proje yürüme mesafesinde bulunuyor.
 
2014'te bitecek
7 bin metrekarelik arsa üzerinde yapılan Çukurova Tower da inşaat hızla ilerliyor. Temel atıldıktan sonra inşaat su basman seviyesine gelmiş. İnşaatta şu anda 70 kişi çalışıyor. İnşaat 2014'ün Ekim ayında bitecek. Projenin alt katları otoparklara ve sosyal tesislere ayrılmış. Dairelerin ışıktan ve gördüğü Adalar manzarasından en iyi şekilde faydalanması için camlar yerden tavana kadar yapılmış. Projedeki daireler 4. Kattan sonra denizi görüyor.
 
‘Banka olmadan olmaz'
Çukurova Gayrimenkul, yıllardır bankalarla çalışıyor. Cafer Bey de, bankayla çalışan firmaların alıcılar için büyük bir güven teşkil ettiğini belirterek, “Bankalar firma hakkında her türlü araştırmayı yapıyor. Banka güvenilirse kredi veriyor, değilse vermiyor. Bu nedenle tüketiciler bankayla çalışan firmaları tercih etmeleri gerekiyor” diyor.
 
Faizlerin çok yüksek olduğun dönemlerde kimse konut kredisi kullanmazken bile bankalarla çalıştıklarını ifade eden Cafer Bey, burada da İş Bankası ve Akbank ile çalıştıklarını söylüyor.
 
Yüzde 1 KDV geçerli
Çukurova Tower'ın en büyük avantajlarından birisi yüzde 1 KDV'nin geçerli olması. Ruhsat haziran ayından önce alındığı için 150 metrekareden küçük konutlar yüzde 1 KDV şile satılıyor. Bu tarihten sonra alınan konutlar ise yeni belirlenecek KDV oranlarından satılacak.
 
Hangi daire kaç lira?
Tipi        Alanı (m2)          Fiyat
1+0        41           128.000-156.000
1+1        63-70     196.000-271.000
2+1        93-108  342.000-430.000
3+1        146-168  562.000-689.000
 
Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çukurova Balkon'da eviniz adalara bakacak
  • 01.12.2016 11:55

Çukurova Balkon'da eviniz adalara bakacak

Çukurova Kent Yapı tarafından Kartal'da hayata geçirilen Çukurova Balkon, orman ...

Nuray Yıldız, Çukurova Tower projesini anlatıyor
  • 07.03.2014 14:40

Nuray Yıldız, Çukurova Tower projesini anlatıyor

Çukurova Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Müdürü Nuray Yıldız, Çukurova Tower proj ...

Çukurova Tower örnek daire görselleri yayında
  • 07.03.2014 14:16

Çukurova Tower örnek daire görselleri yayında

Kartal'da inşa edilen proje manzaralı ve lüks konutlarıyla dikkat çekiyor ...

Çukurova Tower'ın Dolar temalı ilginç reklam filmi!
  • 03.04.2013 17:09

Çukurova Tower'ın Dolar temalı ilginç reklam filmi!

Kartal'da çukurova Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Çukurova Tower projes ...

Tamer Son, inşaat sektörünü değerlendirdi!
  • 17.09.2012 15:59

Tamer Son, inşaat sektörünü değerlendirdi!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Son, gayrimenkul sektöründeki so ...