maritbet girişmaritbet
DEPREM İÇİN YENİ HAMLE!

DEPREM İÇİN YENİ HAMLE!

İstanbul'un depreme hazırlık toplantısı yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş 15 gün içinde komisyon kurulacağını söyledi. Topbaş, İstanbul'da 1 milyon 600 bin yapının inceleneceğini söyledi.

İstanbul'daki bütün belediye başkanları ve meclis üyelerinin temsilcileri Başkan Kadir Topbaş'ın davetiyle şehrin geleceğini kurtaracak depreme hazırlık toplantısında bir araya geldi. Toplantıyı İstanbul için bir milat olarak nitelendiren Kadir Topbaş, “Hep birlikte hareket ederek İstanbul'un makus kaderini değiştirmek için buradayız” dedi. Konferansta konuşan Topbaş, 15 gün içinde deprem komisyonu kurulacağını açıkladı.

Saraçhane Belediye Sarayı'nda başlayan toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, CHP Gurup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Baştürk ile 39 ilçe belediyesinin başkanları ve teknik başkan yardımcıları katıldı. Toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ahmet Erhan Gökal, Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Semih Turhan, Boğaziçi İmar Müdürü Yakup Kadir Topbaş, İstanbul için önemli sonuçları olacak deprem riskine hazırlık çalışmalarını değerlendireceklerini belirterek, “İstanbul açısından milat olacak bu toplantıda deprem ile ilgili bu güne kadar neler yapıldığını değerlendireceğiz ve bundan sonra ne tür somut adımlar atacağımızı konuşacağız. İlçelerimizin bugüne kadar yaptığı çalışmaları koordine ederek milletimizin makus kaderini değiştirmek için buradayız. Bugün burada bir tarihe tanıklık ediyoruz” diye konuştu.

Van ve öncesinde yaşanan depremlerin ülkemizde depremin acısını sürekli gündemde tuttuğunu ifade eden Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Bu acıların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Van depreminin İstanbul'da beklenen depremden çok daha az olmasına rağmen millet olarak hep birlikte hareket etmemize rağmen yaraları sarmakta ne kadar zorlandığımızı gördük bu nedenle İstanbul'da meydana gelebilecek depremin sıkıntısını bertaraf etmek zorundayız.”

Altından kalkamayız

Daha önce Marmara depreminin acı sonuçlarını gördüğümüze dikkat çeken Başkan Topbaş, “Bu nedenle şehrimizi hazır hale getirmek zorundayız. Her 10 dakikada bir sallanan adalar üzerinde kurulu Japonya bu konuyu büyük ölçüde çözebildi. İstanbul'da beklenen bir depremin altından kalkamayabiliriz. Büyük sıkıntı doğurur. Ülkemiz 10 yıllarca geriye gidebilir. Bu nedenle meclisimizde temsil edilen partilerin grup başkan vekilleri ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte bu güne kadar depreme yönelik hazırlıkları değerlendireceğiz ve somut olarak neler yapabileceğimizi konuşacağız. Hükümetimizin depremle ilgili kararlı tutumu ve kanun tasarısına da TBMM'deki diğer siyasi partilerin de gerekli desteği vereceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

1 milyon 600 bin yapı gözden geçirilecek

Bir ülke özelliği gösteren ve 1 milyon 600 bin yapı stoku barından İstanbul'un deprem sıkıntısını bertaraf etmek zorunda olduğunun altını çizen Topbaş, şunları kaydetti; “Sayın Belediye başkanlarımın döneminde yapılan yapıların imara uygun yapıldığını ve kaçak yapılara izin vermediklerini biliyorum. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak, genel anlamda baktığmızda İstanbul için çok rahat konuşamıyoruz. Bu toplantının İstanbul'un geleceğinin kurtarılması adına çok önemli buluyoruz. Hep birlikte bir mutabakata vararak sorunu çözmek için gerekli adımları atacağız."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 36 yaşında
  • 03.07.2024 14:16

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 36 yaşında

Adını İstanbul'un fethini gerçekleştiren Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet'te ...

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor
  • 10.05.2024 17:34

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor

İTO Başkanı Avdagiç, ABD Ulusal Emlakçılar Birliğinin 2025 yılı kongresi, Ulusla ...

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...