maritbet girişmaritbet
Depremden sonra 0-4 yaş aralığındaki konutlara talep arttı!

Depremden sonra 0-4 yaş aralığındaki konutlara talep arttı!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, "İstanbul'da yaşanan deprem göçü son 20 yılın zirvesine ulaşmış durumda. İnsanlar en azından aynı bölgede daha genç, yeni binaya taşınmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Endeksa'nın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü olan Görkem Öğüt, depremlerden sonra İstanbul'da yaşanan göçlerin son 20 yılın zirvesine ulaştığını vurgulayarak, insanların daha genç ve yeni binaya taşınmak istediğini ve böylelikle de 0-4 yaş aralığındaki konutlara  talebin arttığını bildirdi.

Endeksa tarafından yapılan açıklamadalarda değerlendirmelerine yer verilen Öğüt 6 Şubat'ta yaşanan "Asrın Felaketi" olarak nitelendirilen depremlerden sonra İstanbulluların bir yandan kent içinde daha az riskli semtlere taşınma arayışına girdiğini, diğer yandan ise şehir dışına göçün arttığını belirtti.

İstanbul'da yaşanan deprem göçünün son 20 yılda zirveye ulaştığını kaydeden Öğüt, şu açıklamalarda bulundu:

"Hem salgın sonrası hem de deprem nedeniyle göçler hızla sürerken, bu hız konut fiyatlarını da artırmaya devam ediyor. Gerçekleşen deprem doğudan batıya büyük bir göç dalgası getirmeye başladı ve ilerleyen süreçte bu dalganın devam edeceğini öngörüyoruz. Herkesin ekonomik gücü bir anda bulunduğu ilçeden taşınmaya yetmeyebiliyor ama insanlar en azından aynı bölgede daha genç, yeni binaya taşınmak istiyorlar. Bu durum da yeni binalarda fiyatın artmasına sebep oldu. Konut piyasasını depremden önce ve depremden sonra diye ikiye ayırmak gerekir."

Talep 0-4 yaş arası konutlarda yoğunlaştı

Görkem Öğüt, depremlerden sonra taleplerin daha çok 0-4 yaş aralığındaki konutlarda yoğunlaştığını söyleyrek, bu sebeple söz konusu gruptaki konutların son bir yılda satılık ve kiralık fiyat artışlarının bazı ilçelerde üç haneli rakamlara çıktığını belirtti.

Yapay zeka ile gayrimenkul değer hesabı yapan Endeksa'da gayrimenkul piyasa bilgilerinin yanı sıra bölgedeki nüfus, gayrimenkul dağılımı, demografik yapı, yaşam alanları ve ticari parametreler gibi pek çok önemli bilginin yer aldığını kaydeden Öğüt, şu ifadeleri kullandı:

"Kullanıcılar konum seçerek buradaki bölgesel deprem tehlikesi riskini de görebiliyor. Endeksa olarak bir deprem ülkesi olmanın bilinciyle bu konuyu her zaman çalışmalarımızın içerisinde tutuyoruz. Deprem tehlikesi riski de uzun zamandır sunduğumuz bir hizmet. Yapılan çalışmalara kendi uzmanlık alanımız çerçevesinde elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Kullanıcıların oturdukları bölgedeki deprem riskini öğrenerek önlem almalarına katkı sağlayabilmeyi diliyoruz. Bu alanda da platformumuzu geliştirmeye ve yeni veriler ile güncellemeye devam edeceğiz."

  • Etiketler:

Yorum Yaz