maritbet girişmaritbet
Emlak Bülteni ile haftanın gelişenlerini derledik

Emlak Bülteni ile haftanın gelişenlerini derledik

Bu hafta emlak sektöründe yaşananları Emlak Bülteni ile sizin için derlemeye devam ediyoruz...

1- Türk gayrimenkul sektörünün liderleri, geleceğin yaşam alanlarını, konut ve iş merkezi projelerini Emlak 2014 Fuarı'nda görücüye çıkardı. 11 Eylül'de başlayan fuar 4 gün boyunca pek çok yatırımcı ve müşteriyi ağırlayarak 14 Eylül'de son buldu. 

11-14 Eylül tarihlerinde CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen Emlak 2014 Fuarı'na Artaş İnşaat'tan EgeYapı'ya Gül Proje'den Nef'e kadar Türkiye'nin önde gelen pek çok inşaat firması katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açılış konuşmasını yaptığı Emlak Fuarı'nın her anı emlaktasondakika.com'dan takip edildi. Ali Ağaoğlu ve Süleyman Çetinsaya gibi sektörün devleriyle bir araya gelen ekibimiz 7'si canlı olmak üzere toplam 18 röportaja imza attı.

2- Torun Center'da yaşanan ve 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası sonrası, iş güvenliği bir kez daha gündeme taşındı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamu olarak yaptırımların arttırılacağı aynı zamanda kaza olmayan iş yerinin de ödüllendirileceğini belirtti. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, iş güvenliği ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Şişli'deki asansör kazasında vefat eden işçilerden birinin 1 Eylül'de işe girdiğini ve 7 Eylül'de asansörü idare yetkisinin ona verildiğini hatırlatan Davutoğlu, "Bundan böyle her işçinin sertifikası olacak" dedi. 

İş güvenliği konusunda hassas davranan ve işyerinde hiçbir iş kazası olmayan işverenden alınan kesintilerin alınmayacağını açıklayan Ahmet Davutoğlu, ödül, ceza dengesini bir arada tutarak işverenleri teşvik etmek istediklerini söyledi. 

3- Maliye Bakanı Şimşek, sürekli konut satışı yapıp da vergilerini düzgün ödemeyenleri yakın markaja aldıklarını açıkladı. Yapılan çalışmalar sonucunda konut satışlarında 1 milyar lira civarında vergi kaybının olduğunu belirten Şimşek, hiçbir sektörde kayıtdışılığa tahammülün olmadığını söyledi. 

Maliye Bakanlığı, yaptığı çalışmayla 2009-2012 arasında tapu idarelerinde 10 ve üzeri gayrimenkul satışı gerçekleştiren 10 bine yakın potansiyel mükellefi tespit etti. 

Söz konusu çalışma kapsamında 15 milyar lira civarındaki konut satışının kayıtdışı yapıldığı ortaya çıktı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  gelir veya kurumlar vergisi açısından 800 milyon lira, tapu harcı açısından da 200 milyon lira civarında devletin kayba uğratıldığı bilgisini verdi.

4- İstanbul'da bir daire parasına Kuzey İrlanda'da ada satılıyor. Evet yanlış duymadınız bir ada ve doğayı sevenler bu adayı almak için sıraya girecek...

Kuzey İrlanda'daki Inishdooney Adası 140 bin pound yanı 495 bin TL'ye satılıyor. Adada tatlı su kaynağı, taşlık bir sahil ve aynı zamanda mağaralar da var. 

Adaya ulaşmak için düzenli olarak yapılan bir toplu taşıma sistemi yok. Helikopter veya özel tekne ile adaya ulaşılabiliyor. Adanın yüz ölçümü 94 dönüm.

5- İzmir dizisi İstanbul'daki bir mahalleyi ihya etti. Nasıl mı? İzliyoruz...

Kanal D'deki 'Benim Adım Gültepe'nin ilk 3 bölümü İzmir'de çekildi. Sonraki sahneler için de İstanbul'da 2 ay boyunca 100 mahalle tarandı. İzmir-Gültepe'ye en uygun yer olarak Sarıyer'deki Kocataş Mahallesi'nde karar kılındı.

1980'lerde geçen dizi için yapım ekibi mahalleyi 34 yıl öncesine götürdü. Elektrik direğinden otobüs durağına telefon kulübesine kadar her şeyi değiştirdi.

Mahalledeki 40 gecekonduve 6 işyeri kiralandı. Burada çekilecek bazı mekanları A'dan Z'ye onardı, döneme uygun yeniledi. Asfalt ve kadırım taşlarını, binaların ön yüzünü değiştirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!
  • 20.11.2017 17:50

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!

Emlaktasondakika.com yepyeni bir programla daha karşınızda... Ev almak ve yatırı ...

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 20.05.2017 16:21

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!

Suudi Arabistan Cidde Ticaret Odası Başkanı Ziad Bassam, 11. Gayrimenkul Fuarı'n ...

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!
  • 24.04.2017 17:08

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!

Katar'ın Doha kentinde 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Expo Turkey by ...

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!
  • 20.04.2017 13:18

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!

Emlaktasondakika.com ekibi dün başlayan Expo Turkey by Qatar Fuarı'ndan an be an ...

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!
  • 27.03.2017 17:15

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde sizler için geçen h ...

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!
  • 20.03.2017 16:26

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün e ...