maritbet girişmaritbet
Emlak Bülteni'nde sektörün gelişenlerini derledik...

Emlak Bülteni'nde sektörün gelişenlerini derledik...

Emlak sektöründe haftanın gelişenlerini Emlak Bülteni'nde bulabilirsiniz

1- Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarları arasında gösterilen Cityscape Global 2014, bu yıl 21-23 Eylül 2014 tarihleri arasında Dubai'de 13. kez düzenlendi. Bölgenin önemli proje yatırımcılarını ve geliştiricilerini bir araya getiren fuara, 32'si Türkiye'den olmak üzere dünyadan 250'den fazla gayrimenkul şirketi katıldı.

Türk inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Kuzu Grup, Dap Yapı, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Aşçıoğlu İnşaat, Selimoğlu İnşaat, Eroğlu Gayrimenkul, İş GYO ve Dumankaya İnşaat, Cityscape Global 2014'te yerini aldı.

Kuzu Grup'un Ataköy'deki projesi Sea Pearl Ataköy ile İş GYO'nun Kartal'daki projesi Manzara Adalar ilk kez fuarda görücüye çıkarken yeni satışa sunulanlar arasında; Dap Yapı projesi olan İstmarina'nın 2. Etabı, Dumankaya İnşaat'ın hi-Fit Apart Kule'si ve Çengelköy Park projesinin dubleks konakları bulunuyor. 

Dubai'de gerçekleştirilen fuara 4 kişilik ekiple katılan emlaktasondakika.com'da dev organizasyonda yerini aldı. Türk inşaatçılar ile yaptığı röportajlar ve fuardan sürekli geçtiği haberler ile Dubai Cityscape Fuarı'nın nabzını tutan emlaktasondakika, fuara damga vurdu.

 

2- AC Yapı'nın 100 milyon dolarlık dev yatırımla hayata geçirdiği Moment İstanbul projesi, 18 Eylül'de düzenlenen basın toplantısıyla lanse edildi. Kartal'ın merkezinde konumlandırılan proje, 44 katlı iki kulede 731 konut ve 12 ticari alandan oluşacak.

Kartal ve çevresinin uzun zamandır merakla beklenen yeni projesi Moment İstanbul, 18 Eylül'de Grand Hyatt Hotel'de düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. 

Anadolu Yakası'nın modern yüzünü yansıtan bir bölgede yatırım yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, Moment İstanbul'u 100 milyon dolar yatırımla geliştirdiklerini belirtti. 

10 bin 157 metrekare arsa üzerinde geliştirilen Moment İstanbul'un mimarisinde 3D Atölye Mimarlık'ın imzası bulunuyor. 1+1'den 5+1'e kadar uzanan çeşitte daire tiplerinin yer aldığı Moment İstanbul'un 15 günlük ön talep dönemine 4000'in üzerinde başvuru geldiği açıklandı.

 

3- DKY İnşaat ve Metropolist Yapı'dan ‘Lokum' gibi evler geliyor. İki ortak, Tuzla'da hayata geçirecekleri projelerine Lokum Evler ismini vererek geçtiğimiz hafta görücüye çıkardı. 

DKY İnşaat, Metropolist Yapı ile birlikte İstanbul Aydınlı'da konumu, manzarası ve imkanlarıyla masal gibi bir hayat sunmaya hazırlanıyor. Kira tutarındaki aidatların Lokum Evler'de olmayacağını vurgulayan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, projede 2+1 ile 3+1 konutların yer aldığı ve fiyatların 328 bin liradan başladığı bilgisini verdi. 

Lokum evler projesinin park alanı dahil toplam 53 dönüm arazi üzerine kurulacağını belirten Metropolist Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derbazlar ise aile yaşamına öncelik verdiklerini kaydetti. 

722 adet daireden oluşan Lokum Evler projesinde 2+1 dairelerin fiyatları 328 bin liradan, 3+1 dairelerin fiyatları ise 430 bin liradan başlıyor. Firma bünyesinde 24 aya kadar 0 faizle vadelendirme imkanının yanı sıra %0,85'den başlayan oranlar ile  banka kredisi imkanı da sunuluyor. 

 

4- Markalı projelerdeki fırsat daireleri satın alıp iştiraki Kent'Sell'in uyguladığı avantajlı ödeme imkanlarıyla satışa çıkaran EYG Grup, kurduğu yeni emlak portalı 'evdekifirsat.com' ile konut sektörünün 'Kapalıçarşısı'nı açıyor.

Siteye giren müşteriler, ‘en yeni', ‘en popüler', ‘en fırsatlı' ve ‘en özel' daireleri birarada görerek call center ile satış temsilcisine maksimum hızla ulaşabiliyor.

Sitenin yine sektörde bir ilk olacağını belirten EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, dijital platformda sektörün tüm firma ve projelerine kapılarını açacak bir Kapalıçarşı kurmak istediklerini söyledi. Çelik, "Müşterilerin böylece projeleri detaylı inceleyip bizimle online temas kurabilecek ve tüm sorularının cevabını bulacak" dedi. 

Siteye giren konut alıcıları, hem zamanında kaçırılan markalı, oturmaya hazır, sıfır daireleri, ‘en avantajlı, ‘en yeni', ‘en popüler', ‘en fırsatlı' ve ‘en özel' başlıkları altında görmekle kalmayacak, kurulacak call center ile satış temsilcisine en kısa zamanda ulaşabilecek.

 

5- Dâhi bellek olarak tanınan İngiliz Stephen Wiltshire, bir projenin açılışı için ilk kez Türkiye'de! Wiltshire, hafızasına kazıdığı İstanbul'u dev bir tuvale resmedecek.

Tahincioğlu Gayrimenkul, Palladium Tower açılışı için “dahi bellek” lakaplı İngiliz boyama sanatçısı Stephen Wiltshire'ı Türkiye'ye davet etti. Wiltshire, 45 dakika boyunca helikopterle gezdiği İstanbul resmini 5 gün boyunca dev bir tuvale çizerek, İstanbullular'a armağan edecek.

Helikopterle yaptığı turlarda hafızasına kaydettiği görüntüleri olağanüstü bir çizim gücüyle resmeden İngiliz boyama sanatçısı Stephen Wiltshire, bugüne kadar New York, Roma, Hong Kong, Frankfurt, Madrid, Dubai, Kudüs, Londra ve Singapur'u resmetti. 

 

6- Son dönemde popülaritesini artıran Burak Özçivit, Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi turizm sektörüne giriyor. Ege'de arazi arayışına giren Özçivit'in, otel yaptıracağı konuşuluyor.

Oyunculuktan kazandığını ticarete yatıran isimlerin başında gelen Burak Özçivit, Balibey isimli dönerci dükkanlarıyla adından söz ettirmişti. Ardından yapımcılığa adım adan ünlü oyuncu, şimdi de tıpkı Kenan İmirzalıoğlu ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi turizm sektörüne girmeye karar verdi. Özçivit'in Ege'de arazi arayışına girdiği ve bu arazide otel yaptıracağı kulaktan kulağa yayıldı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!
  • 20.11.2017 17:50

Hangi Proje programında ilk durak Sea Pearl Ataköy!

Emlaktasondakika.com yepyeni bir programla daha karşınızda... Ev almak ve yatırı ...

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 20.05.2017 16:21

Ziad Bassam, emlaktasondakika'ya konuştu!

Suudi Arabistan Cidde Ticaret Odası Başkanı Ziad Bassam, 11. Gayrimenkul Fuarı'n ...

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!
  • 24.04.2017 17:08

Expo Turkey by Qatar, Emlak Bülteni'nde!

Katar'ın Doha kentinde 19-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Expo Turkey by ...

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!
  • 20.04.2017 13:18

Expo Turkey by Qatar'da Türk firmalarının standlarını görüntüledik!

Emlaktasondakika.com ekibi dün başlayan Expo Turkey by Qatar Fuarı'ndan an be an ...

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!
  • 27.03.2017 17:15

Emlak Bülteni'nde geçen haftanın en çok konuşulanları var!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde sizler için geçen h ...

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!
  • 20.03.2017 16:26

Emlak Bülteni'nde geçen hafta yaşananlar derlendi!

Zeynep Karabağ Gürer'in hazırlayıp sunduğu Emlak Bülteni'nde inşaat sektörünün e ...