maritbet girişmaritbet
Emlakçı olmak için yeni şartlar geliyor!

Emlakçı olmak için yeni şartlar geliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, emlak ticaretinde yeni düzenlemeye gidiyor. Detayları, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa'yla konuştuk.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmayla emlakçılık sektörüne yeni düzenlemeler gelecek. Geçtiğimiz dönemlerde emekli mesleği olarak bilinen emlakçılık için yeni dönemde sertifika şartı aranacak. Peki hazırlanan yeni taslak neleri kapsıyor, neleri beraberinde getirecek? Emlaktasondakika.com olarak İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa'yla görüştük. İşte Aşa'nın yeni taslakla ilgili açıklamaları…

Bakanlığa sunduğumuz kanun yaslağı var

“Bizim aslında kendimizin hazırladığı kanun taslağımız var emlakçılıkla ilgili. Bu iş koluyla ilgili bir yasanın devreye girmesi gerekli. Emlak Komisyoncuları Odası olarak bakanlığımıza bir kanun taslağı sunmuştuk. Bugün, Perakendecilik Yasası'yla ilgili bir madde var. İkinci el oto ve gayrimenkul aracılık hizmetleriyle ilgili bir düzenleme yapılması icabet etti. Buna istinaden bakanlık bir çalışma yaptı. Bizim sunduğumuz kanun taslağını göz önünde bulundurarak şimdilik bir yönetmelik hazırlıyorlar. Bu yönetmelikte de emlakçılığın hangi koşullarda kimlerin yapabileceğinin tespiti yapılacak. Bununla ilgili bir yönetmelik çalışması hazırlanıyor. İçeriği henüz tam olarak belli değil"

Emlakçılar en az üniversite mezunu olmalı

"Emlakçılık artık Maliye ve Emlakçılar Odası'na kayıtlı, setifikalı kişiler olması gerekiyor. Bizim kanun taslağımızın uygulanması durumunda en az üniversite mezunu kişiler emlakçı olabilecek. Bizim Emlak Komisyoncuları Odası olarak görüşler ve düşüncelerimiz bu yönde”

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlakçı olmak için yeni şartlar geliyor!
  • 14.12.2016 14:30

Emlakçı olmak için yeni şartlar geliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, emlak ticaretinde yeni düzenlemeye gidiyor. Detayla ...