maritbet girişmaritbet
Emlakz.com Mersin’den Türkiye'ye açılacak!

Emlakz.com Mersin’den Türkiye'ye açılacak!

Amerika'nın Boston şehrindeki Babson College'da MBA eğitimi aldığı sırada geliştirdiği projesini Nisan sonunda Mersin'de faaliyete geçiren Emlakz Genel Müdürü Kerem Kalkancı, 3 yıl içinde Türkiye geneline yayılmayı hedefliyor

 

Amerika'nın Boston şehrindeki Babson College'da MBA eğitimi aldığı sırada geliştirdiği projesini Nisan sonunda Mersin'de faaliyete geçiren Emlakz Genel Müdürü Kerem Kalkancı, 3 yıl içinde Türkiye geneline yayılmayı hedefliyor. Henüz çok yeni olmalarına karşın lokal pazarda ciddi bir talep ve olumlu tepkilerle karşılaştıklarına dikkat çeken Kalkancı, 2.5 ayda Mersin ve çevre ilçelerinden 260 emlak ofisiyle çalışır konuma geldiklerini, her gün 5 civarında yeni ofisin bünyelerine eklendiğini bildirdi. 
 
Amerika'nın Boston şehrindeki Babson College'da MBA eğitimi aldığı sırada geliştirdiği projesini Nisan sonunda Mersin'de faaliyete geçiren Emlakz Genel Müdürü Kerem Kalkancı, 3 yıl içinde Türkiye geneline yayılmayı hedefliyor.
 
Emlakz.com, bulut teknolojisi tabanlı emlak ilan sitesi olarak kuruldu. Amerika'daki MBA eğitimi sırasında bu projeyi geliştiren Emlakz Genel Müdürü Kerem Kalkana, pilot il olarak Mersin'i seçtiklerini söyledi. Bu yıl Adana'ya da açılmayı planladıklarını belirten Kalkana, ardından Akdeniz Bölgesi ve sonrasında tüm Türkiye'ye hizmeti açacaklarını kaydetti. Henüz çok yeni olmalarına karşın lokal pazarda ciddi bir talep ve olumlu tepkilerle karşılaştıklarına dikkat çeken Kalkancı, 2.5 ayda Mersin ve çevre ilçelerinden 260 emlak ofisiyle çalışır konuma geldiklerini, her gün 5 civarında yeni ofisin bünyelerine eklendiğini bildirdi. Emlakz.com'a her gün 250 civarında yeni ilan girildiğine değinen Kalkancı, "Sitemizin Temmuz ayı sonu itibari ile aylık ortalama 41 bin ziyaretçisi var ve bu rakam her geçen gün artmaya devam ediyor" dedi.
 
"Emlak ofislerine daha efektif bir şekilde internet üzerinden müşteri çekerek en iyi bildikleri konu olan satışa odaklanmalarını sağladığımız abonelik bazlı bir hizmet veriyoruz" diyen Kerem Kalkancı, Emlakz.com sitesi üzerinden gayrimenkul arayan potansiyel müşterileri emlak ofislerine yönlendirdiklerini anlattı. İlk olarak 2 ay ücretsiz üyelik hakkı tanıdıklarını kaydeden Kalkancı, sözlerine şöyle devam etti: "Bu süre, hizmetimizin kalitesini test etmek için iyi bir süre ve hizmet kalitemize güvendiğimizin de önemli bir işareti. Bu sürecin ardından üyelerin 50 ilan ve her ilan başına 10 resim, 100 ilan ve her ilan başına 15 resim ve son olarak sınırsız sayıda emlak ilam ve her ilan için 20 resmi sitemize girebildikleri 3 farklı üyelik paketi sunuyoruz ve bu şekilde her boyuttaki emlak ofisine hitap ediyoruz."
 
FAYDALI BİR SİTE
 
Mersin'de lise eğitimini tamamlamasının ardından Amerika'ya giderek bilgisayar mühendisliği eğitimi aldığını açıklayan Kalkancı, ardından Boston'da Microsoft partneri danışmanlık şirketlerinde Fortune 500 ve Global 2000 statüsündeki firmalar için yaklaşık 6 yıl yazılım geliştirme danışmanlığı hizmeti verdiğini bildirdi. O sürede bir taraftan da girişimcilik odaklı MBA eğitimi aldığını açıklayan Kalkancı, Emlakz'nin iş modelini de bu MBA eğitiminin son döneminde planladığını bildirdi. MBA programı biter bitmez iş fikrini hayata geçirmek adına Mersin'e döndüğünü dile getiren Kalkancı, 10 haftalık bir çalışma sonunda Emlakz'nin ilk versiyonunu hayata geçirdiklerini söyledi. O günden bugüne kadar siteye pek çok yeni özellik eklediklerini ve eklemeye de devam ettiklerini anlatan Kalkancı, "Sitemiz hem emlakçı hem de emlak arayanın işini kolaylaştıran bir site. Emlak arayan, sitemizin gayrimenkul arayan ziyaretçilere yönelik filtreleme mekanizması sayesinde aradığı özelliklerdeki seçeneklere kolaylıkla ulaşırken, emlakçı da aynı yöntemle, ofise gelen müşterisine yönetim panelinden talep ettiği özelliklere uygun gayrimenkulu tüm seçenekler arasından hızlı bir şekilde filtreledikten sonra kolayca bulup önerebiliyor" şeklinde konuştu. Bunun için talep yönetim mekanizmasından iyi yararlanılması ve istenilen tüm bilgilerin hatasız doldurulması gerektiğini vurgulayan Kalkancı, "Örneğin, bir emlak ofisine gelen bir müşteri 2+1 Mersin Pozcu semtinde, çelik kapılı ve jakuzili bir ev aradığını belirttiğinde, emlak ofisi bu özellikteki ilanları filtreleyerek portföyündeki belirtilen kriterlere uygun tüm ilanları müşteriye kolayca sunabilmeli. Emlakz.com, bu konuda önemli bir boşluğu dolduruyor" dedi.
 
Emlak ofislerinin yönetim paneli üzerinden bir dairenin olabilecek tüm özelliklerini kullanarak filtreleme yapılabildiğine değinen Kalkancı, aynı özelliklerin işyeri ve arsalar için de geçerli olduğuna dikkat çekti. Öncü firmalardan biri.
 
Çalışmalarının 4'ü yazılım ekibi olmak üzere toplam 6 kişi ile sürdürdüklerini ifade eden Kalkancı, sitenin altyapısının Microsoft'un Azure Bulut teknolojisi platformu üzerine kurulu olduğunu söyledi. Bu şekilde talep artışlarına hızlı şekilde yanıt verebildiklerine işaret eden Kalkancı, "Aynı zamanda Microsoft'un girişimcilere yönelik BizSpark programına da kabul edildik. Bu program dahilinde Microsoft'un sunduğu yazılım ve web uygulaması barındırma hizmetlerinden 3 sene boyunca ücretsiz olarak faydalanabiliyoruz. Microsoft'un BizSpark programı dahilindeki Türkiye'de bulut teknolojisini kullanan 30 öncü firmadan biriyiz" dedi. Bu yılsonuna kadar Mersin ve Adana pazarındaki emlak ofislerinin en az yüzde 50'sinin hizmetlerinden faydalanmasını sağlamak istediklerini kaydeden Kalkana, gelecek yıl bu rakamı yüzde 80lere çekmek istediklerini bildirdi.
 
 'DİJİTAL PAZARLAMADA İDDİALIYIZ'
 
En önemli özelliklerinin dijital pazarlama alanındaki tecrübeleri olduğunu anlatan Kerem Kalkancı şöyle konuştu: "Dijital pazarlama alanında Türkiye'de hatırı saydır bir tecrübemiz bulunmakta. Son 3 yılda, Türkiye'nin lideri internet firmalarından bir tanesi için 2 milyon doların üzerinde reklam bütçesi yönettik. Hedefli reklamcılık en büyük uzmanlığımız. Bu özelliğimiz firmamızı bir adım öne çıkarma noktasında en büyük silahımız."
 
MOBİL UYGULAMA DA GELECEK
 
Sitelerini sürekli eklenen özellikler ile yenilediklerini açıklayan Kalkancı, bunlara ek olarak mobil pazarında da yalanda yeniliklerle geleceklerini bildirdi. Yalnızca bilgisayarlardan değil, siteye telefonlarla da giriş yapılabileceğini kaydeden Kalkana, "Sitemiz şu anda Iphone ve Ipad cihazları ile tam uyumlu ve 2013'ün ilk yansında Iphone, Ipad ve android tabanlı cihazlar için mobil uygulamamızı da yayma almayı planlıyoruz. Bu sayede gayrimenkul arayanlar ilan aramalarını bir bilgisayara bağımlı olmadan mobil cihazlar aracılığı ile de daha rahat bir şekilde gerçekleştirilebilecek" diye konuştu.
 
 WWW.EMLAKZ.COM'A TALEP YOĞUN
 
Sitelerine her gün ortalama 250 yeni ilan girdiğini anlatan Emlakz Genel Müdürü Kerem Kalkancı, Temmuz ayı sonu itibari ile siteyi aylık ortalama 41 bin ziyaretçinin takip ettiğini ve bu rakamın her geçen gün artmaya devam ettiğini söyledi.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çimsa'dan Mersin'e 1,5 milyar liralık yatırım
  • 07.05.2024 10:27

Çimsa'dan Mersin'e 1,5 milyar liralık yatırım

Çimsa, yeni tesis kapasitesinin yaklaşık yüzde 90'nını dünya pazarlarına ihraç e ...

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak
  • 02.08.2023 15:26

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa) Varya ...

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!
  • 25.07.2023 12:01

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...

Dev santralde inşaat devam ediyor
  • 19.01.2021 10:42

Dev santralde inşaat devam ediyor

2023 yılının sonunda ilk reaktörünün devreye gireceği Akkuyu Nükleer Güç Santral ...

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan projede çalışmalar devam ediyor
  • 20.08.2019 14:45

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan projede çalışmalar devam ediyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun ...

Bir depo için 175 bin TL öder misiniz?
  • 30.06.2015 14:51

Bir depo için 175 bin TL öder misiniz?

Dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan Manhattan’a depo fiyatları akıllara ...