Emre Çamlıbel MIT’de konuştu!
MIT (Massachusetts Institute of Technology)’nin gayrimenkul sektöründe Türkiye’deki ilk ve tek iş ortağı olan Soyak Holding, CEO’su M. Emre Çamlıbel ile enstitünün düzenlediği Global Real Estate Forumu’ndaki “Yeni Global Yatırımcılar” oturumuna katıldı
MIT (Massachusetts Institute of Technology)'nin gayrimenkul sektöründe Türkiye'deki ilk ve tek iş ortağı olan Soyak Holding, CEO'su M. Emre Çamlıbel ile enstitünün düzenlediği Global Real Estate Forumu'ndaki “Yeni Global Yatırımcılar” oturumuna katıldı.
Soyak Holding, gayrimenkul sektörünün niteliğini; forumlar ve eğitimler vasıtasıyla artırmak ve yapılan araştırmaları karşılıklı paylaşılmak için dünyanın en önemli teknik üniversitelerinden olan MIT ile işbirliği yapıyor. Türk gayrimenkul sektörü ve Soyak Holding'in global piyasalarda tanınırlığını artırmayı amaçlayan bu işbirliği çerçevesinde Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel, geçtiğimiz günlerde MIT'de bir foruma konuşmacı olarak katıldı.
“Center for Real Estate'in düzenlediği “Yeni Global Yatırımcılar” oturumunda, Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel'in yanı sıra; Dr. Jaques Gordon (Global Strategist La Salle Investment Management), Qian Wang Bosun (Developement Shangai Ceo), Sameer Nayar (Former Md Credit Suisse Asia, Ceo Cap City Delhi), Peter Lewis (Towers Watson Advisory) gibi sektöründe önde gelen isimler konuşmacı olarak yer aldı.
Oturumda küresel finansal krizin Türkiye üzerinde olumlu gelişmeler de doğurduğunu belirten Çamlıbel, bu süre zarfında ülkenin yabancıların dikkatini çekerek ilgi alanlarına girdiğini, krizin rekabeti artırdığını, uluslararası standartlar çerçevesindeki çalışmaların artarak daha kurumsal hale gelindiğini belirtti. Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel, bu dönemde Soyak'ın eskiye oranla daha etkin pazarlama kampanyalarını hayata geçirdiğini, çeşitli indirimler ve esnek ödeme planları vasıtasıyla konut projelerini daha uygun fiyatlı, satın alınabilir bir şekle getirdiklerini de ekledi. Ayrıca kriz sonrası dönem için yeni arsa arayışları ve proje geliştirme çalışmaları yaptıklarını da vurguladı.
Türkiye nüfusunun % 63'ünün 35 yaş altında olması ve gerekse de büyüme hızının sürdürülebilir olması nedeniyle, ülkenin gayrimenkul yatırımları için elverişli olduğunu söyleyen Çamlıbel; mütekabiliyet, kentsel dönüşüm, 2B, enerji ve sürdürülebilirlik konularının gelecek 10 yılda Türkiye'yi çok geliştireceğini katılımcılara anlattı. Ayrıca var olan binaların niteliksiz olması, depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliği kapsamında iyileştirmelere ihtiyaç duyulmasının yanı sıra, bu çalışmaların yapılabilmesi için finansal yetersizliklerin de bulunduğuna dikkat çekerek, özel sektörün bu konularda çalıştığını ve yabancı sermaye girişinin desteklendiğini belirtti.
Çamlıbel, aynı zamanda, MIT yıllık stratejik iş ortaklığı değerlendirme toplantısına da katılarak, Soyak çalışmaları ve uluslararası gayrimenkul sektörü gelişim trendleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Yorum Yaz