maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Van’daki müteahhitler zarar etse de konutları bitirecek!

Erdoğan Bayraktar: Van’daki müteahhitler zarar etse de konutları bitirecek!

Bakan Bayraktar, Van’da ihale kazanan müteahhitlerin zarar ettiklerini söylemesi üzerine “Zarar da etseniz bu evler yapılacak

 

Bakan Bayraktar, Van'da ihale kazanan müteahhitlerin zarar ettiklerini söylemesi üzerine “Zarar da etseniz bu evler yapılacak. Bu konutları yaparsan vatandaş da, devlet de kazanacak, senin de yüzün gülecek” dedi.

VAN depreminin yaralarını sarmak için hızlı çalışan ve kalıcı konutları teslime başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ihaleleri alan müteahhitlerin ‘sızlanmasına' izin vermedi. Bayraktar, bir yüklenici firmanın sahibinin, zarar ettiklerini söylemesi üzerine, evlerin zarar da edilse bitirileceğini söyledi. Bayraktar, Van'da geçen yıl yaşanan depremlerden sonra köylerde evi yıkılan ve hasar gören vatandaşlar için inşa edilen köy konutlarını inceledi. Bayraktar, bazı köylülerin, depremde evlerinin yıkılmasına rağmen hak sahibi olamadıklarını belirtmesi üzerine, bazı köylerde bu tür sıkıntıların bulunduğunu ifade ederek, bu durumdaki vatandaşların, isimlerini köy muhtarına yazdırmalarını istedi. Depremde evi yıkıldığı halde hak sahibi olamayan depremzedelerle ilgili yeni bir değerlendirme yapacaklarını vurgulayan Bayraktar, vatandaşların mağduriyetini gidermek için gerekenin yapılacağını kaydetti.

Vatandaş evi daha ucuz yapıyor

Alaköy'de deprem konutu inşa eden bir yüklenici firma yetkilisinin, zarar ettiğini dile getirmesi üzerine Bayraktar “Kırımla aldın, şimdi ‘zarar ediyorum' diyorsun. Öyle bir şey yok. Almasaydın. İhaleye girip kazandın. Şimdi burada, kendi namusun bilip öyle çalışacaksın. Bu yörenin çocuğusun, vatanperversin. Artık zarar da etsen bu işi yapacaksın” dedi. Bakan Bayraktar, EYY modeliyle ev yaptıran vatandaşların, evlerini daha düşük fiyata tamamladığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: “Bu evleri biz yaptırdığımız zaman 100-120 bin liraya mal ediyoruz. Vatandaş yaptırdığı zaman aynı konutu 80-90 bin liraya mal ediyor. O yüzden ‘Evini Yapana Yardım' modelini geliştireceğiz. Bu sistemde vatandaşlara verilen para miktarını da artırmak için konuyu Başkanımıza arz edeceğim. Bu sistem daha güzel ve vatandaş daha memnun.”

TOKİ'den 145 bin ev ve işyerinde yüzde 20 indirim kampanyası

TOKİ, borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarının beklediği 2012 yılının ilk ve son indirim kampanyasını başlatıyor. Yaklaşık 145 bin kişinin yararlanabileceği kampanyada, borçlarını peşin ödeyeceklere yüzde 20, 3 taksitte ödeyeceklere de yüzde 17 indirim uygulanacak. İndirim kampanyası için başvurular 20 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak. İdare, hak sahiplerine peşin ve 3 ay vadeli olmak üzere iki ödeme alternatifi sağlıyor. Buna göre, borç bakiyesini peşin olarak kapatanlar yüzde 20, 3 ay vadeli eşit taksitler halinde kapatanlar ise yüzde 17 indirimden yararlanacak. Kampanya kapsamında söz konusu indirimden faydalanmak isteyenler, konut kredisi de kullanabilecek. TOKİ'nin indirim kampanyasından, satışları 2010 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2010 yılı sonuna kadar başlamış, geri ödemeleri halihazırda devam eden, konut ve işyerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler kampanya dışında tutuldu. Kampanyadan yararlanmak isteyen alıcıların, Eylül 2012 ayı da dahil olmak üzere başvuru tarihi itibarıyla ödemekle yükümlü oldukları taksitlerini yatırmış olmaları gerekiyor.

Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...