maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar yardımcılığa kimi düşünüyor?

Erdoğan Bayraktar yardımcılığa kimi düşünüyor?

Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı için TOKİ'den istifa edip Trabzon'dan milletvekili seçilen Erdoğan Bayraktar adı sıklıkla dolaşıyor.

Hükümetin kabine için öngördüğü yeni yapılanma modeliyle, dışarıdan 'bakan yardımcılığı' statüsü yakın zamanda hayata geçiyor.

İlk hükümet oldukları dönemde 36 olan bakanlık sayısını 24'e indirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, yeni bakanlar kurulunun Başbakan da dahil olmak üzere 25 üyeden oluşacağını seçim öncesi belirtmişti.

Buna göre yeni yapıda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı adı altında 10 yeni bakanlık oluşturulacak.

Yeni kabinenin bakanları belli olmadı ama yardımcılık görevi için iş dünyasında büyük yarış başladı. Dışarıdan atanacak isimler için işadamları kulise başlarken önde gelen iş örgütleri ise özel komisyonlar oluşturdu.

Süleyman Varlıbaş bakan yardımcısı mı olacak?

Oluşturulacak olan bu 10 bakanlık için düşünülen isimlerde hükümetin yeni kabinesi de yavaş yavaş netleşmeye başladı. İşte oluşturulacak olan bu yeni bakanlıklar arasında yer alan Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı için Toplu Konut İdaresi'nin (TOKI) başkanıyken, bu görevinden istifa edip Trabzon'dan milletvekili seçilen Erdoğan Bayraktar adı sıklıkla dolaşıyor. Bayraktar'ın bakan yardımcılığı için kendi gibi Trabzonlu olan Varyap'ın patronu Süleyman Varlıbaş'ı düşündüğü duyumunu aldık.

1980 yılında kurulan Varlıbaş Grubu inşaat, sağlık, bilgi teknolojileri, turizm ve endüstriyel sanayi alanında faaliyet gösteren şirketleriyle bugün Türkiye devleri arasında yer alıyor.

Süleyman Varlıbaş, Çağlayan'daki Adalet Sarayı, GS'ın Seyrantepe Stadı'nın inşası gibi son dönemde büyük ölçekli kamu ihalelerinde boy gösterdi. Erdoğan Bayraktar'ın bu nedenle sektörde oldukça deneyimli bir isim olan Süleyman Varlıbaş ile çalışmak istediği gelen haberler arasında.

Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Konut teslim sayımız 101 bin 254'e ulaştı"
  • 27.09.2024 16:56

Bakan Kurum: "Konut teslim sayımız 101 bin 254'e ulaştı"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi B ...

TOKİ'den konut ve iş yerleri için indirim kampanyası
  • 20.09.2024 11:39

TOKİ'den konut ve iş yerleri için indirim kampanyası

TOKİ'nin indirim kampanyasına başvurular 23 Eylül'de başlayacak ve 18 Ekim'e kad ...

TOKİ 21 yılda 2 bin 718 eğitim binası inşa etti
  • 09.09.2024 10:29

TOKİ 21 yılda 2 bin 718 eğitim binası inşa etti

TOKİ, 21 yılda okuldan kütüphaneye kadar 2 bin 718 eğitim binası inşa etti. 200 ...

Diyarbakır'da 6 bin deprem konutunun yapımı tamamlandı
  • 02.09.2024 11:42

Diyarbakır'da 6 bin deprem konutunun yapımı tamamlandı

TOKİ Diyarbakır'da toplam 14 etapta 10 bin 286 konutun 6 bin 40'ının yapımını ta ...

TOKİ, mahalle özelinde kentsel dönüşüme devam ediyor
  • 22.08.2024 14:27

TOKİ, mahalle özelinde kentsel dönüşüme devam ediyor

TOKİ, video paylaşımında İstanbul'un farklı ilçelerinde gerçekleştirdiği kentsel ...