maritbet girişmaritbet
Erzurum’da Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yüzünden boş otel kalmadı!

Erzurum’da Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yüzünden boş otel kalmadı!

aHaber ve atv'den canlı yayımlanacak Türk futbolunun en büyük derbilerinden FBGS maçı öncesinde Erzurum'u heyecan, hareket ve bereket sardı

 

aHaber ve atv'den canlı yayımlanacak Türk futbolunun en büyük derbilerinden FBGS maçı öncesinde Erzurum'u heyecan, hareket ve bereket sardı. Şehirde oteller doldu, uçaklarda biletler tükendi. Gelen misafirleri ağırlamak için hazırlıklar yapıldı. Türkiye derbinin, Erzurum ekonomisi de milyonluk turizm gelirinin keyfini çıkaracak

Sporun kalbi hafta sonu Dadaşlar diyarında atacak. 650 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesislerle devasa bir spor şehri hüviyetine kavuşan Erzurum, ezeli rakiplerin derbisine ev sahipliği yapacak. Pazar günü aHaber-atv ekranlarından yayımlanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı yeni Erzurum'un tanıtımı dışında şehre milyonluk spor ekonomisinden pay alma fırsatı da yaratacak. Maç öncesi yapılan değerlendirmeler Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişinin şehre akın ettiği otelleri yüzde 100 doldurduğunu gösteriyor. Uzaktan gelecekler için havayolu, yakın şehirlerden gelecekler için otobüs firmaları ek sefer koydu. Kentte ise belediyesinden tatlıcısına Oltu Taşı satıcısından cağ kebapçısına kadar çok sayıda esnaf Süper Kupa maçına gelecek taraftarları heyecanla bekliyor. Maça ilgi ise oldukça yoğun. 15-30 TL arasında satışa çıkan derbi biletleri çoktan tükenmiş. Sadece Erzurum'da değil Türkiye'nin diğer illerinde ve gişelerin önünde kilometrelerce kuyruk oluşturan taraftarın sadece maç biletine 700 bin TL para harcadığı tahmin ediliyor.

BELEDİYEDEN İFTAR ÇADIRI

Derbi maç öncesi Eko Spor'a konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler şehir merkezi ve Palandöken'deki otellerde rezervasyon yoğunluğu yaşandığını belirterek, "Çevre illerden gelen çok sayıda vatandaş var. Ek uçak seferleri konmuş durumda" dedi. Maçın ramazana denk gelmesi nedeniyle iftar hazırlıkları yaptıklarını anlatan Küçükler, "Şimdiden lokantaların rezervasyonları doldu. Belediye olarak hem şehir merkezinde hem stadyuma yakın yerlerde iftar çadırları kuracağız. Aslında tam stadyumun yanında her iki kulüp taraftarı ve yöneticileri için ramazanın birleştirici ruhu dolayısıyla iftar çadırı kuracaktık. Ancak taraftarlar arasında gerginlik çıkabileceğini düşünüp vazgeçtik" diye konuştu. Şehrin merkezinden ve havalimanından her türlü ulaşımı sağlayacaklarını anlatan Küçükler, "Sağlık ve güvenlik anlamında da tüm önlemleri aldık" dedi.

20 KAMERA VE 100 TEKNİK UZMAN GÖREVLİ

Ahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Er ise kanalda yayımlanacak maç ile ilgili şu bilgileri verdi: "Maçı HD yayınla 20 kamera çekecek. Yedek uplingler ve iki canlı yayın aracı, 100 civarında teknik yayın ekibi olacak. Cuma Artı Futbol Süper Final, cumartesi Artı Futbol Süper Kupa ve pazar günü gün boyu stadyumdan ve takımların kamplarından canlı bağlantılarla yayın gerçekleştirilecek. Tüm yayınlar için daha önce Erzurum'da yapılan Kış Olimpiyatları'nın gerçekleştirildiği yer hazırlandı. Aynı zamanda Erzurum Stadı'nda radyo yayınları için özel bölüm yapıldı. TV reklamları, yayın gelirleri, sponsorluk ve saha içi mecralarla ortalama 4.5-5 milyon dolarlık bir ekonomi söz konusu. Geçen yıl Türkiye Kupası'nın tüm yayın hakları aHaber ve atv'deydi. Bu sene Türkiye Kupası maçları aHaber ve Digitürk ortak yayını ile ekrana taşınacak. Maçlar bölüşülecek teknik ve yayın anlamında işbirliğine gidilecek. Zira bu sene kupanın statüsü gereği tüm şehirlerden takımlar olacağı için sayı artacak ve haliyle maç sayısı fazla olacak. Yani Türkiye Kupası tüm ülkeyi kucaklayacak. Geçen sene Süper Lig'de çok eleştirilen play-off sistemi kupada uygulanacak. Artan heyecanla geçen seneye oranla ekonomik getiri de büyümüş olacak."

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu
  • 28.11.2022 11:20

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili ...

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...

Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi "Palandöken"
  • 19.02.2021 09:32

Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi "Palandöken"

Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 3'üncü uzunluktaki pistiyle kayakseverlere 15 ...

Erzurum kentsel dönüşüm konutları teslim edildi!
  • 21.10.2020 17:26

Erzurum kentsel dönüşüm konutları teslim edildi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesince Yakutiye ilçesi Kavak Mahallesi'nde yapımı tama ...

Erzurum’un rengarenk mahallesi
  • 07.08.2019 11:51

Erzurum’un rengarenk mahallesi

Erzurum’da yıkılmaya yüz tutmuşken onarılarak rengarenk hale getirilen evler ilg ...