maritbet girişmaritbet
Fikirtepe’de 20 şantiye kurulsa işin rengi değişir

Fikirtepe’de 20 şantiye kurulsa işin rengi değişir

Fikirtepe’de fiyatların 4 - 5 bin lira bandına oturduğunu açıklayan Nuhoğlu İnşaat YKB Ali Nuhoğlu, bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi

Fikirtepe'nin dünya ölçeğinde bir dönüşüm projesi olarak değerlendiren Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa İnşaat tarafından gerçekleştirilen Yenitepe İstanbul'da yeni bir perde açılıyor. Yıllar süren projelendirme ve ruhsatlandırma çalışmalarında sona gelen proje, aldığı kazı ruhsatı ile yaklaşık 15 bin metrekarelik hafriyat çalışmalarında hızla ilerliyor. Diğer parsel içinde hazırlık yapılan projede temel atma töreni de en kısa zamanda gerçekleşecek. Satılabilir bir birime karşılık 4 birimlik otopark ve sosyal alanının planlandığı Fikirtepe, geleceğin kent anlayışının şekillendiği ve dünyanın gözbebeği bir bölge olacak.

Geçtiğimiz yıl projenin tanıtımını gerçekleştiren Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, düzenlediği toplantıda son bir yılda yaşanan ekonomik ve siyasi olayları değerlendirdi. 800 milyar dolarlık ekonomisi ile Türkiye'nin geliştiğini ve olaylar karşısında fren yapılmadığını söyleyen Nuhoğlu, Emlak Konut GYO'nun Kazlıçeşme İhalesi'ne gelen tekliflerin bunun en iyi göstergesi olduğunu savundu. Yılın ilk üç ayında 50 bin iskan, 50 bin ruhsat alındığını söyleyen Nuhoğlu, “Bunu yıl bazına yayarsak milyon konut sayısı gündeme gelir. Bir bu kadar konutta da yaşam başlayacak demektir” dedi.

Kentsel dönüşümde zannedildiği gibi sektöre konut arzı yaşanmadığını söyleyen Nuhoğlu, “Bağdat Caddesi ve Fikirtepe'de oranların büyük kısmını arsa malikleri alıyor. Bağdat Caddesi'nde yüzde 25, Fikirtepe'de ise yüzde 45'lık kısım piyasalara arz etti” dedi. 

Modern bir kent için devlet gücünü kullanmalı

Fikirtepe'nin modern bir kentleşmeye sahne olması için bütün halinde ele alınması gerektiğini savunan Nuhoğlu, devletin kamu gücünü kullanarak belli uygulamaları desteklemesi gerektiğinin altını çizdi. Nuhoğlu, “İlk etapta hızlı başlandı ve arsa malikleri ile anlaşmalar sağlandı. 6306 sayılı yasanın 3/2'lik uygulanması için gerektiğinde yasa gücünün kullanılması ve modern bir kentleşme için biz ve diğer meslektaşlarımız yetkililerle ile sürekli görüşüyor. Şu anda İBB yüzde 100 anlaşma sağlayan adalara ruhsat vermeyi hızlandırdı. Toplam 60 yapı parselinde 20 şantiye hemen kurulduğunda işler tetiklenir diye düşünüyorum. Bu noktada kamunun hevesinin de kaçmamasını önemsiyorum” diye konuştu.  

Master planla hareket edilmeli

Fikirtepe'de 1.5 milyon metrekarelik arsanın yüzde 45'inin yeşil alanlara, sosyal alanlara, otoparklara ve yollara ayrıldığına dikkat çeken Nuhoğlu, “Bir dönem gündemde olan ve Hollandalılar tarafından çizilen master plan da önemli. Uluslararası ölçekte bir kentleşme söz konusu ise 60 metre genişliğinde ve bir km. uzunluğunda bir cadde projelerin değerini katlayacaktır” dedi.  

Tanıtım MIPIM'da yapılmalı

Bölgedeki binaların modern bir kentte ihtiyaç duyulan tüm yapılaşmayı içerdiğini dikkat çeken Nuhoğlu, tüm projelerin birbiri ile yarıştığını söyledi. Bölgenin dışarıda farklı algıları olduğunu söyleyen Nuhoğlu, proje geliştiren firmaların bir araya gelerek bir tüzel kişiliğe gittiklerine değindi. İBB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığı ile Fikirtepe'deki projelerin MIPIM'da bir arada bulunması gerektiği düşünen Nuhoğlu, tanıtım açısından bunun çok önemli olduğunu vurguladı. Körfezli yatırımcılan Fikirtepe'yi sorunları ve belirsizlikleri ile tanıdığını kaydeden Nuhoğlu, işler başladığında tüm dünyaya gelişmelerin doğru anlatılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepe’de 20 şantiye kurulsa işin rengi değişir
  • 04.06.2014 17:35

Fikirtepe’de 20 şantiye kurulsa işin rengi değişir

Fikirtepe’de fiyatların 4 - 5 bin lira bandına oturduğunu açıklayan Nuhoğlu İnşa ...