maritbet girişmaritbet
Frankfurt’ta Investpro Merkezi’ni ziyaret etti

Frankfurt’ta Investpro Merkezi’ni ziyaret etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, tüm Avrupa çapında konut hizmetleri yürüten InvestPro GmbH emlak şirketinin Frankfurt merkez bürosunu ziyaret etti

Şehircilik ve enerji alanında çeşitli fuarlara katılmak üzere Almanya'da bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, tüm Avrupa çapında konut hizmetleri yürüten InvestPro GmbH emlak şirketinin Frankfurt merkez bürosunu ziyaret etti.  Tamamen dostluk ziyareti çerçevesinde gerçekleşen kahvaltılı buluşmada Başkan Gökçek, Ankara'da geliştirdikleri şehircilik anlayışı ve Türkiye ile Avrupa'daki emlak piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN GÖKÇEK, KAHVALTIYI INVESTPRO'DA YAPTI

Belediyecilik alanında Türkiye'de yeni bir çığır açan, kentsel çalışmaları nedeniyle Avrupa ve dünya çapında ödüller kazanmış olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ziyarette InvestPro GmbH Genel Müdürü Ali Saçal ve InvestPro Gmbh Genel Koordinatörü Ahmet Şenol tarafından karşılandı. Sıcak ve samimi bir ortamda yapılan sabah kahvaltısından sonra InvestPro GmbH yetkililerine önemli açıklamalarda bulunan Gökçek, yıllar önce Avrupa'ya çalışmak için gelen insanlarımızın bugün Avrupa ülkelerindeki ekonomik hayata yön veren güç haline gelmesi karşısında gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

ANKARA'DAN EV ALMAYA ÇAĞIRDI

Konuşmasında Avrupalı Türkler'i Ankara'dan konut almaya çağıran, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Her şeyden önce, Ankara'dan ev alacak kişiler bizim hemşehrilerimiz olurlar” dedi. Ankara'nın gün geçtikçe gelişen bir şehir olduğuna işaret eden Gökçek, “Gün geçtikçe gelişen bir şehir olduğu için de, aslında oraya yapılacak konut yatırımlarının da Türkiye'de en kârlı getirisi olacak birkaç şehirden biridir” şeklinde konuştu. Ankara'yı farklı kılan pekçok özelliğinin olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Gökçek, “Ankara'yı en farklı kılan özelliği, ticarette bir numara olması. Alışveriş merkezleri mükemmel. Türkiye'de değil, dünyada en fazla rekreasyon alanı Ankara'da. Tema kentleri hepsi de. Ankara'da 8 tane var; 9.'sunu yapıyoruz şu anda” açıklamasında bulundu. Bunların aileler için haftasonu tatillerini geçirmeleri için ideal alanlar olduğunu ifade eden Gökçek, Ankara'nın dünyadaki kentler arasında 8 tane rekreasyon alanı olan tek şehir olduğunu kaydetti.  Şehir içindeki bu rekreasyon alanlarının 247 bin metrekareden 2 milyon 200 bin metrekareye kadar değişen büyüklüklerde olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “Londra'nın simgesi olan ve London Ice denilen bir dönme dolap var. 120 metre yüksekliktedir. Biz 135 metre yükseklikte olanını Kızılay'da Güvenpark'a yapacağız. Güvenpark'ın arkasında ağaç olmayan 200 metrekarelik alan var; bu projemiz için 800 metrekarelik alan yetiyor. Parka en ufak zarar vermiyor” dedi. Kızılay binalarında da değişiklikler yapılacağını kaydeden Gökçek, 135 binanın yenileneceğini açıkladı.

ANKARA TERTEMİZ BİR ŞEHİR

Ankara'nın özellikle ulaşım açısından da son derece rahat bir kent olduğuna değinmeden geçemeyen Başkan Melih Gökçek, gençlik kulüpleri, alışveriş merkezleri ve tabiat parklarına vurgu yaparak, Ankara'nın hiçbir ücret ödemeden sosyal hayatın doyasıya yaşanabileceği ve sakinlerine bu imkânları cömertçe sunan bir şehir olduğunu dile getirdi. “Ankara'yı artık bir memur şehri olmaktan çıkarmak istiyoruz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Gökçek, Ankara'nın şu anda Türkiye'nin iki numaralı sanayiî şehri olduğunu ve sekiz tane organize sanayiî bölgesinin olduğunu hatırlattı. “Organize sanayiî bölgelerinin hepsine Büyükşehir Belediyesi karşılıksız yardım yapıyor. O açıdan büyük bir avantaja sahipler” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, ticaret alanında bir numara olmayı hedeflediklerini ve bunu da başardıklarını söyledi.

Ankara'nın temiz bir şehir olduğunu özellikle altını çizerek belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Çünkü bizde ağır sanayiî yok. Bizde uçak sanayiî var, savunma sanayiî var. Bizdeki sanayiî havayı kirleten sanayiî değil. Bu yüzden hava kirliliği yok. Ankara temiz bir şehirdir” değerlendirmesinde bulundu. Ankara'daki sanayiînin teknolojik bir sanayiî olduğuna işaret eden Gökçek, çok büyük önem atfettikleri teknokentleri de örnek olarak gösterdi.

ANKARA ŞEHİRCİLİKTE BİR MİHENK TAŞI

InvestPro GmbH Genel Müdürü Ali Saçal ise yaptığı konuşmada, Türkiye'de yeni bir şehircilik ve emlak anlayışının geliştiğini belirterek, bu büyük değişim hareketinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı ve örnek çalışmalarının öncü rol oynadığına dikkat çekti. Başkan Melih Gökçek yönetimindeki Ankara'nın şehirleşme ve çevrecilik alanlarında olduğu gibi konut sektüründe de yeni bir çığır açtığını vurgulayan Saçal, “Avrupalı Türkler Ankara'yı sadece ülkenin başkenti olarak görmemelidirler. Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız Ankara'yı keşfetmelidirler” çağrısında bulundu. Emlak sektörünün insanlık tarihinin hem en eski ve hem de hiç eskimeyen, sürekli yaşayıp kendini geliştiren bir sektörü olduğuna değinmeden geçemeyen InvestPro Genel Müdürü, “Doğru zamanda, doğru yere ve doğru alanda yatırım yapmak, başarılı bir yatırım hamlesinin üç altın kuralıdır” tesbitinde bulundu. Avrupalı Türkler'in bu başarılı hamleyi gerçekleştirecek bilinç ve potansiyele sahip olduğunu altını çizerek vurgulayan Ali Saçal, “Ankara bu konuda önemli bir mihenk taşı olabilecek özelliklere sahiptir” ifadelerini kullandı.

Emlaktasondakika.com 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!
  • 28.03.2012 16:22

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ArkiPARC 2012’e konuşmacı olarak katılan Ank ...

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK
  • 19.01.2012 17:45

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ...

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ
  • 13.01.2012 16:49

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm alanlarındaki TOKİ yapılarını ince ...

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı
  • 17.11.2011 12:30

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen vadisinde yapılması düşü ...

Gökçek'ten Anıtkabir'de yapılaşma iddialarına yanıt!
  • 19.07.2017 09:23

Gökçek'ten Anıtkabir'de yapılaşma iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anıtkabir'in imara açılacağı id ...

Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
  • 20.06.2017 15:41

Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkentte yürütülen kentsel dönü ...