Geriye dönük gayrimenkul değerleme, boşanma ve yeni vergi sistemiyle arttı!
Geriye dönük gayrimenkul değerleme son dönemlerde artış gösterdi. Yurtiçinde ve yurtdışında daha çok boşanma sürecindeki genç çiftlerin tercih ettiği sistem, ayrıca yine yurtdışında vergi takibi için mahkemelerce yaptırılıyor
Geriye dönük gayrimenkul değerleme son dönemlerde artış gösterdi. Yurtiçinde ve yurtdışında daha çok boşanma sürecindeki genç çiftlerin tercih ettiği sistem, ayrıca yine yurtdışında vergi takibi için mahkemelerce yaptırılıyor.
Geriye dönük gayrimenkul değerlemenin tercih edildiği durumları aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:
- Ayrılığın eşiğine gelen ortakların geriye dönük hesap yapmasında
- Yurtdışında yaşayan bireylerin vergi işlemlerinde
- Yurt dışında yasayan ailelerin boşanmaları sırasında gelir artışının ölçülmesinde
- Yurtiçindeki ailelerin aile birleşiminden sonra gelir artışının ölçülmesinde
Geriye dönük değerleme pek çok işlemin daha sorunsuz ve kayıpsız olarak sonuçlanmasını sağlıyor. Türkiye'de geriye dönük değerleme en çok boşanma işlemleri sırasında tercih ediliyor. Genç nesil işini şansa bırakmıyor ve geriye dönük değerleme ile her şeyi raporluyor. Boşanma aşamasında olan çiftler gerek mahkeme öncesi anlaşma sürecinde gerekse de mahkeme sürecinde tarafsızlığı ortaya koyan geriye dönük değerleme raporları hazırlatıyor.
Yurtdışında ise çoğunlukla vergilendirme sistemi nedeniyle geriye dönük değerleme raporları isteniyor. Yaşanan ekonomik kriz devletlerin vergi sistemlerini daha sıkı hale getirmesine neden oldu. Devletler artık kişilerin sahip oldukları gayrimenkullerin değerlerinin raporlarla sunulması ve geriye dönük vergilerinin ödenmesi noktasında daha katı bir tutum içindeler.
İstanbul Gayrimenkul Değerleme, İngiltere, Kanada ve ABD mahkemeleri tarafından gelen talepler için geriye dönük gayrimenkul değerleme raporları hazırlıyor. İGD'nin hazırladığı geriye dönük değerleme raporları ve güncel tarihli raporlar İngiliz mahkemeleri tarafından kullanılırken gelir kazanımından oluşacak vergilendirme için hazırladığı raporlar Kanada ve ABD'nin vergi dairelerine sunuluyor. Örneğin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görülmekte olan davalarda İGD'nin İngilizce ve Fransızca olarak hazırladığı raporlar kullanılıyor.
Yorum Yaz