maritbet girişmaritbet
Gürsel Tekin: İstanbul’u botokslu şehir haline getirdiler!

Gürsel Tekin: İstanbul’u botokslu şehir haline getirdiler!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan’ın açıklamalarına ilişkin, ”Sayın müdürü de yöneticilerin hepsini de yakında tatile göndereceğiz. Biletlerini de ben alacağım” dedi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'ın açıklamalarına ilişkin, ”Sayın müdürü de yöneticilerin hepsini de yakında tatile göndereceğiz. Biletlerini de ben alacağım” dedi

Tekin, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda milletvekilleri Haluk Eyidoğan, İdris Yıldız, Kemal Değirmendereli ve Sakine Öz ile düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, kendilerinin CHP adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çalışmalarını izleyen milletvekilleri olduklarını söyledi.

”İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti” için hazırlanan afişin İstanbul fotoğrafında düzeltme yapıldığını ve Zeytinburnu'ndaki gökdelenlerin silindiğini öne süren Tekin, fotoğrafı göstererek, ”Peki gerçeği böyle mi? İstanbul'u 'botokslu' bir kent haline getirdiler. Ayıp değil mi? Niye utanıyorsunuz? Utancınızı niye kapatıyorsunuz? Fatih Sultan Mehmet kalksa demez mi 'bu ne?' diye...” ifadelerini kullandı. Tekin, İstanbul'un ulaşım sorunuyla ilgili çözüm önerilerini Bakanlar Kurulu üyelerine gönderdiklerini ancak bu önerilerin dikkate alınmadığını savunarak, ”Kaç yıldır İstanbul'u yönetiyorlar? 18 yıldır. Her yıl 10 kilometre raylı sistem yapılsa, bugün 180 kilometre raylı sistem olurdu” diye konuştu.

Karayolları Genel Müdürü Turhan'ın köprülerdeki çalışmalara ilişkin açıklamalarıyla ilgili görüşü sorulan Tekin, ”Sayın müdürü de yöneticilerin hepsini de yakında tatile göndereceğiz. Biletlerini de ben alacağım. Gidişleri olacak, dönüşleri olmayacak” şeklinde konuştu. Tekin, Sulukule projesinin iptal kararının doğru olduğunu savunarak, ”Sulukule'de yapılan, iktidarın kara lekesi olacak” dedi.  Gürsel Tekin, İstanbul'daki yeşil alanların korunması için vatandaşların örgütlenmesi gerektiğini vurguladı.

‘Kılıçdaroğlu'nu eleştirebilen tek insan benim'

Tekin, “Genel Başkan Yardımcılığı görevimden ayrılırken birçok rahatsızlıklarımı ifade ettim ama ana rahatsızlığımı kamuoyuyla paylaşacak durumda değilim. Sadece Genel Başkanım'la paylaştım. Genel Başkan'ın yanındayken de rahatlıkla birebir eleştiren tek insanım. O açıdan Kılıçdaroğlu'nu onun olmadığı yerde savunurum. Kılıçdaroğlu'nun yanında yağcılık yapmam, Baykal'a yapmadığım gibi” dedi.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 36 yaşında
  • 03.07.2024 14:16

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 36 yaşında

Adını İstanbul'un fethini gerçekleştiren Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet'te ...

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor
  • 10.05.2024 17:34

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor

İTO Başkanı Avdagiç, ABD Ulusal Emlakçılar Birliğinin 2025 yılı kongresi, Ulusla ...

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...