maritbet girişmaritbet
GYODER KDV'yi Başbakan ile görüşecek!

GYODER KDV'yi Başbakan ile görüşecek!

GYODER Başkanı Işık Gökkaya, konutta KDV'yi yüzde 18'e çıkaran düzenleme ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte 10 gün içinde bakanlıklara çözüm önerilerini içeren bir metin göndereceklerini, Başbakan Erdoğan'dan da randevu talep ettiklerini söyledi

GYODER Başkanı Işık Gökkaya, konutta KDV'yi yüzde 18'e çıkaran düzenleme ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte 10 gün içinde bakanlıklara çözüm önerilerini içeren bir metin göndereceklerini, Başbakan Erdoğan'dan da randevu talep ettiklerini söyledi. Sektörden KDV artışına muhalif sesler yükselirken, firmalar verginin kademeli olmasından yana...

Yeni konut alımında ödenen KDV oranının metrekare yerine arsa veya konutun rayiç bedeline göre belirlenmesi kapsamında 150 metrekarenin altındaki konutlarda KDV'nin yüzde l'den 18'e çıkmasıyla ilgili düzenlemeyi yapma yetkisi Bakanlar Kurulu'nda ancak kurulun son kez görüşlerine başvuracağı öngörülen sivil toplum kuruluşları da özel bir çalışma yürütüyor.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıktan Derneği (GYODER) Başkanı Işık Gökkaya, halen Bakanlar Kurulu'nda görüşülen düzenleme ile ilgili olarak "Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), GYODER ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) olarak 10 gün içinde Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na göndermek üzere çözüm önerilerini anlatan toplu bir metin üzerinde çalıştıklarını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da randevu istediklerini kaydetti.

'Sistemin kontrolü olmalı'

Kendisiyle yüz yüze görüşerek konunun önemini yüz yüze aktarmayı istediklerini dile getiren Gökkaya, "1 Hazirandan sonra ruhsat alan şirketler nasıl bir yol izleyecek, bu önemli. Burada iki önemli konu var. İlki lüksün tanımının net olarak yapılarak, yüzde 1,8 veya daha lüks konutlar için yüzde 18 gibi bir kademeli bir vergi sisteminin getirilmesi. İkinci konu ise referansların kontrol edilebilir olması. Aynı semtte birden fazla farklı fiyatla satılan konutun vergi kontrolünü nasıl yapacaksınız? Kontrolü sağlanamayan bir referans kabul edilirse o zaman kayıt dışılığı önleyemeyiz" diye konuştu.

Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Proje GYF'ler gayrimenkul sektörünün önünü açacak
  • 24.06.2024 08:49

Proje GYF'ler gayrimenkul sektörünün önünü açacak

 Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Neşecan ...

GYODER’den genç tasarımcılara fırsat
  • 14.06.2024 11:41

GYODER’den genç tasarımcılara fırsat

Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER, 25. yılında “Kente Dokunan Tasarıml ...

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı
  • 19.01.2023 14:23

GYODER 2023 yılı vizyon ve hedeflerini açıkladı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, 2023 vizyonunu 19 Ocak Perşembe günü g ...

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı
  • 15.12.2022 11:47

Kasım ayında konut fiyatları geçen yıla göre %99.43 arttı

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçlarına göre; 2022 Kasım ...

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi
  • 17.11.2022 14:51

Markalı konutlarda stoklar yüzde 3.63 oranında eridi

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2022 sonuçlarına göre; markalı kon ...

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!
  • 29.10.2022 15:59

Akiş GYO’ya GYODER’den 2 ödül!

Akiş GYO, gayrimenkul sektörüne, topluma ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıla ...