maritbet girişmaritbet
GYODER, Türkiye’deki konut projelerini Dubai’den sonra Londra’da tanıtacak!

GYODER, Türkiye’deki konut projelerini Dubai’den sonra Londra’da tanıtacak!

Türk inşaat projelerine uluslararası tanıtım Türkiye'deki inşaat projelerini uluslararası pazarlarda tanıtmak için Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Başbakanlık Yatırım Ajansı işbirliği yaptı

 

Türk inşaat projelerine uluslararası tanıtım Türkiye'deki inşaat projelerini uluslararası pazarlarda tanıtmak için Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Başbakanlık Yatırım Ajansı işbirliği yaptı. Tanıtım projesinin ilk durağı Dubai oldu. 8 Kasım'da ise Londra'da tanıtım yapılacak.

Kamuoyunda 'Mütekabiliyet Yasası' olarak nitelenen yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinme imkanlarını genişleten yasa ile birlikte yabancıya mülk satışının önünün açılması Türk inşaat sektörünü harekete geçirdi. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Başbakanlık Yatırım Ajansı Türk inşaat projelerini dünyada tanıtmak amacıyla işbirliğine gidiyor. Projenin ilk durağı olan 'City Space Global Dubai' fuarında tanıtım turunun detaylarını açıklayan Emlak Konut Eski Genel Müdürü ve Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Türkiye'nin tanıtılması ve sektörün canlanması adına bu projeye büyük önem verdiklerini söyledi.

Dubai'de başlayan tanıtım turunun, dünya çapında birçok ülkede devam edeceğini ifade eden Yetgin "İlk alıştırma turuna Dubai'de başladık. 8 Kasım'da ise projeye tam anlamı ile Londra'da start vereceğiz, Başbakanlık Yatırım Ajansı ile birlikte Türkiye'yi ve gayrimenkul sektörünü yabancılara anlatacağız. Dünyanın en büyük fonları ve şirket başkanları bu organizasyonlarda olacak. GYODER bu tanıtım turları ile Türkiye'nin gayrimenkul sektörünün tanıtım açısından büyük rol oynayacak. Londra'dan sonra Hong Kong, Singapur, Katar ve Malezya olarak devam edecek. Bu girişimler ile önümüzdeki 2 ila 3 yıl içersinde Türkiye ekonomisine 15 milyar dolarlık kaynak kazandıracağız" dedi.

'Fuarda talep gördü'

Aşçıoğlu İnşaat ile birlikte Mecidiyeköy'deki tarihi likör fabrikasının da içinde bulunduğu 24 bin metrekare araziyi satın alan ve daha sonra tüm Tarlabası'nda fiyatlar belli oldu hisseleri toplayarak en büyük ortak olan İsviçreli yatırım fonu Viatraııs, Meydanbey İnşaat ile kurduğa Ortak Girişim Grubu ve Emlak Konut işbirliğiyle başladığı projeyi, ilk kez Dubai'de sergiledi. Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Üyesi Polat Gülman proje ile ilgili şöyle konuştu: "31 Ekim'de projeyi satışa çıkarıyoruz. Fuarda çok iyi talep gördü projemiz.

Emlak Konut'un güvenilirliği bizim avantajlı konuma geçmemizi sağlıyor. 200 milyon dolar inşa maliyeti var. Arsanın bedeli 830 milyon TL. Günde 200 Arap yatırımcısı projemiz ile ilgilendi, fiyat sordu." Araplar Palladium Tovver'a da ilgi gösterdi Tahincioğlu Gayrimenkul de fuarda bir ay sonra teslim edilecek Nidakule Göztepe, Büyükdere Caddesi üzerinde yeni yapılacak olan Nidakule Levent ve İçerenköy'deki ofis projesi Palladium Tower'ı tanıttı.

Tahincioğlu Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Sercan Gençoğlu, yabancı fonlarla ortaklığa sıcak baktıklarım, blok satışa da açık olduklarım anlattı.

Projelerin Arap yatırımcılar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyleyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu "Fuar süresince inşaat projelerinin tanıtımının yanı sıra güçlü ekonomisi ile ve her geçen yıl artan turist sayısıyla Türkiye, yatırım yapılabilir bir ülke olduğunu kanıtladı" diye konuştu.

15 milyar dolar bekleniyor

Dubai'de başlayan tanıtım turlarında dünyanın en büyük fonları ve şirket başkanlarının yer alacağını belirten Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, uluslararası tanıtım İle önemli bir kaynak girişinin olacağını belirterek "Bu girişimler İle önümüzdeki 2 İla 3 yıl içerisinde Türkiye ekonomisine 15 milyar dolarlık kaynak kazandıracağız" dedi

Tarlabaşı'nda fiyatlar belli oldu

Çalık Gayrimenkul'ün Beyoğlu Tarlabaşı'nda gerçekleştirdikleri dönüşüm projesinde hiçbir sıkıntı yaşanmadığını ve aksine projenin hızla ilerlediğini belirten Feyzullah Yetgin, kısa süre içinde satışların başlayacağını söyledi.

Projede ofis fiyatlarının metrekaresi 7 bin ile 8 bin lira arasında değiştiğini söyleyen Yetgin, konut fiyatlarının ise bu rakamın biraz daha altında olacağını söyledi. Yetgin, Taksim ve İstiklal Caddesi kesiminde yaşanan insanları hedef müşteri olarak gördüklerini kaydetti.

'SATIŞLARDA SORUN YOK'

Yetgin son günlerde tartışma konusu olan emlak sektöründe kriz yaşanıyor mu ? sorusuna da cevap verdi. Sektörde çok azda olsa daralma yaşanmasına rağmen, satışlarda herhangi büyük bir sorun ile ' karşılaşılmadığını belirten Yetgin "Şişme veya balonun tabirini iyi yapmak gerekir. İstanbul için bu tabiri kullanmak pek mümkün değil" dedi.

Leyla İlhan/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER Gayrimenkul yatırımında yol gösteriyor!
  • 09.10.2013 13:46

GYODER Gayrimenkul yatırımında yol gösteriyor!

GYODER Türkiye'de yükselen projelerde yabancıların alacakları doğru gayrimenkull ...

GYODER, Türkiye’deki konut projelerini Dubai’den sonra Londra’da tanıtacak!
  • 06.10.2012 12:13

GYODER, Türkiye’deki konut projelerini Dubai’den sonra Londra’da tanıtacak!

Türk inşaat projelerine uluslararası tanıtım Türkiye'deki inşaat projelerini ulu ...