maritbet girişmaritbet
Hüseyin Ataol ‘Emlak-konut sektörünün en önemli sorunu nitelikli eleman’

Hüseyin Ataol ‘Emlak-konut sektörünün en önemli sorunu nitelikli eleman’

Kurumsallaşma, büyüme, profesyonelleşme konusunda uzmanlar gayrimenkul sektörünün en önemli sorununun nitelikli, donanımlı insan gücünün yetersizliği görüşünü savunuyor

Bilim ve teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte insanların çocukluklarında ve hatta üniversite yıllarında öğrendikleri şeyler yaşamlarının geri kalan kısmında geçerli ve yararlı olmayabiliyor. İş hayatında ve özellikle mesleki alanda teknolojik yeniliklerin ortaya çıkma sıklığı artmış, diğer sektörlerde olduğu gibi emlak sektöründe de teknolojiler sürekli değişir hale gelmiştir. Bununla birlikte teknolojinin gelişmesinin yalnızca insan hayatını değil konut projelerini, inşaat ürünlerini, sunulan hizmetleri de etkilediği; teknolojiyi ilk etapta sosyal ve ekonomik seviyesi yüksek insanların kullandığını, şimdi ise herkes tarafından benimsendiği söyleniyor. Mesleki eğitim; toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgilerin verildiği eğitimdir. Amaç, bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır. İstanbul Genç İş Adamları Derneği (İGED) Başkanı Hüseyin Ataol bu konuda şunları söyledi:  Ülkemizde emlak ve konut sektörüne girenlerin çoğunun mesleki bir eğitimi yok. Emlak ve konut sektörü için mesleki eğitim almayan kişiyi piyasada yetiştirmek de oldukça zor. Sadece genel lise eğitimi  ve hatta üniversite eğitimi almış insanlar emlak sektöründe işgücü verimliliğini arttıramıyor.

Öğrenme herkes için  yaşam tarzı olmalı
İstanbul Genç İş Adamları Derneği (İGED) Başkanı Hüseyin Ataol bu konuda şunları söyledi:  “Türkiye'de genç işsizliğinin % 16  civarında olması ve gençlerin mezun oldukları okullarda piyasanın  gerektirdiği temel ve sosyal becerileri kazanmakta zorlanmaları, uzun vadede çok ciddi bir toplumsal tehdidin habercisi olarak görülüyor. Türkiye'nin geleceği bir anlamda sadece emlak sektörü açısından değil bütün sektörlerde mesleki eğitime endeksli. Elinde mesleği olan, iş gücü sağlayan, ürettikleriyle de yaşam kalitemizi yükselten teknik elemanlar yetiştirmediğimiz sürece ülkemizin kalkınması mümkün değil.

İşverenlerin nitelikli eleman gereksiniminin karşılanamaması riski, mesleki ve teknik eğitimin önemini tekrar göz önüne sermektedir. Mesleki ve teknik eğitimin yeniden yapılandırılarak, gençlerin potansiyellerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunacak, işletmelerin nitelikli eleman gereksinimini karşılayacak ve uluslararası rekabette genç nüfusu ile ön plana çıkmak isteyen Türkiye'ye avantaj sağlayacak duruma getirilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda yapılacak çalışmalarda başarıyı yakalamanın önkoşulu, politika yapıcıların ve araştırmacıların, özel sektörün gereksinimlerini dinlemesi ve anlaması, özel sektörün de mesleki eğitimi desteklemesi ve yönlendirmesidir. İGED olarak biz kurduğumuz İGED AKADEMİ ile birlikte hem üniversite öğrencileri için hem de bir kurumda çalışan kişiler için eğitim programları düzenliyoruz. Düzenlediğimiz bu eğitim programlarına kendi alanlarında uzman kişiler eğitim veriyor, birikimlerini paylaşıyorlar. Çok düşük maliyetle eğitim alma fırsatı sunan İGED Akademi düzenlediği kurumsal ve bireysel eğitimler sayesinde eğitime katılanların mesleki eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. “ dedi.

Etkin Tahsilat Becerisi Eğitimi 30 Ocak 2014 erşembe günü başıyor
Özellikle zaman zaman yaşanan kriz ve resesyon dönemlerinde, önemi bir kez daha anlaşılan, başta KOBİ işletmeler olmak üzere tüm işletmelerin en önemli sorunlarının başında ürettikleri ve sattıkları ürünlerin parasını tahsil etmek gelmektedir. Bu gibi dönemde işlerin daralmasıyla birlikte, müşteri seçimi ve istihbaratı konusunda biraz daha serbest davranan işletmeler, mal teslimatı ya da hizmetin gerçekleşmesinin ardından ciddi bir tahsilat sorunu ile karşı karşıya kalmaktadır. Tahsilâtın gerek kurumsal gerekse de bireysel olarak yapılması esnasında, müşteriyi tanıma, analiz etme ve tahsilatı alma konusunda ikna gibi konular büyük bir önem kazanmaktadır. Bu nedenle ilgili eğitimde tahsilâtta sorun yaşamak adına, öncelikle müşteri istihbaratı ve sonrasında yaşanan problemleri en aza indirerek katılımcıların tahsilat konusunda beceri kazanması amaçlanmaktadır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

THY depremzedelere yönelik iş ilanını duyurdu
  • 04.04.2023 13:49

THY depremzedelere yönelik iş ilanını duyurdu

Türk Hava Yolları (THY), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depreml ...

"Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz"
  • 11.11.2020 17:42

"Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup ...

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU
  • 19.01.2012 17:48

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 bütçe rakamlarını açıkladı ...

Türkiye, inşaat malzemeleri ihracatında 9'uncu sırada!
  • 05.07.2021 10:46

Türkiye, inşaat malzemeleri ihracatında 9'uncu sırada!

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Orta-uzun vadeli stratejilerimizi oluşt ...

L’unica‘dan yemek alanlarına tarz katacak tasarımlar
  • 17.05.2021 10:40

L’unica‘dan yemek alanlarına tarz katacak tasarımlar

İç mekânın konforunu açık havaya taşıyan L’unica, yeni Domino masa ve Stripe san ...

Ulaştırma ve Haberleşme Şurası yarın tanıtılacak!
  • 11.12.2020 10:36

Ulaştırma ve Haberleşme Şurası yarın tanıtılacak!

2'ncisi düzenlenecek Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'na dair ilk tanıtım yarın Ba ...