maritbet girişmaritbet
İLBANK’tan terör mağduru illere kredi desteği

İLBANK’tan terör mağduru illere kredi desteği

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, terör saldırısından dolayı mağdur olan illere kredi desteği sağlayacaklarını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı İLBANK'ın 2016 yılı yatırımlarına ilişkin bilgi veren  İller Bankası (İLBANK) Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, “Terör nedeniyle hasar görmüş bölgelerin kanalizasyon ve içme suyuyla ilgili bütün altyapılarını bakanlığımız finanse ediyor. Bunların ihalelerini yaptık, önümüzdeki baharla birlikte her bölgede altyapı inşaatlarımız başlayacak. Yer teslimleri yapıldı” dedi.

İLBANK Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş,  Silopi'de, Cizre'de, Diyarbakır'da ve İdil'de inşaatların başladığını aktararak sözlerine şöyle devam etti: "Bir kısmı önümüzdeki mart ayından itibaren teslim aşamasına geliyor. Bir kısmı yeni başladığımız yerler var, süreç devam ediyor. Bu birkaç yılı alacak bir proje. Bakanlığımız, özelinde de İLBANK olarak o bölgede aktif olarak, şehirlerin yeniden imar ve ihyası için çalışıyoruz. Bölgede arazi satın almaları da dahil olmak üzere yaklaşık 1 milyar liralık yatırım tahsisi yapıldı. Yatırımlar tamamlandıkça yıl içerisinde zaman zaman ödemeleri gerçekleşecek. Bu sadece İLBANK olarak ayırdığımız kaynak."

Bölgede 30-35 bin yeni konut ihtiyacı olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Bölgede hastaneler, okullar, kreşler, gençlik merkezleri, sağlık ocakları gibi diğer donatı alanlarında 10-15 milyar liralık bir kaynak kullanılması planlanıyor. Bunun belki bir kısmını bakanlığımızı ilgilendiren konularda biz üstleneceğiz ama onun dışında tabi Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, onlar da kendi kaynaklarından bunları yapacaklar." şeklinde konuştu.  

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İLBANK’tan terör mağduru illere kredi desteği
  • 25.01.2017 10:05

İLBANK’tan terör mağduru illere kredi desteği

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, terör saldırısından dolay ...