İMİB, Türkiye ve KKTC'de taşı yaşatan tasarımlar arıyor!
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin bu yıl 2. kez düzenlediği doğal taş tasarım yarışmasında geri sayım başladı
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin bu yıl 2. kez düzenlediği doğal taş tasarım yarışmasında geri sayım başladı. Türkiye'nin sahip olduğu doğal taş zenginliğini göstermek ve doğal taşın günlük yaşamda farklı kullanım alanlarını ortaya koymak için düzenlenen yarışmanın teması “Taşı Yaşatan Tasarımlar” olarak belirlendi. Profesyonel ve öğrenciler için iki ayrı kategoriden oluşan yarışmaya, bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki üniversite öğrencileri de katılabilecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 29 Nisan 2013.
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB)'nin tasarımcıları bir araya getirdiği doğal taş tasarım yarışmasında geri sayım başladı. Bu yıl teması “Taşı Yaşatan Tasarımlar” olarak belirlenen yarışma, profesyoneller ve öğrenciler için iki ayrı kategoriden oluşuyor. Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerin de katılabileceği yarışma için son başvuru tarihi 29 Nisan 2013.
Doğal taşın günlük yaşamda kullanılabilirliğini artıracak özgün tasarımların arandığı yarışmada, yarışmacıların hayal güçlerinin sınırları üretilebilirlik için zorlanıyor. Hayatın olduğu her yerde doğal taş kullanımını artırmaya yönelik çarpıcı fikirlerin yarışacağı yarışmanın seçici kurulunda, çok değerli akademisyenlerin yanı sıra mimarlar, tasarımcılar, sektör temsilcileri ve İMİB üyeleri de yer alıyor.
75 bin TL ödül dağıtılacak
Tasarımlarıyla ‘taşa yaşam verecek' yarışmacılara bu yıl toplamda 75 bin TL ödül dağıtılacak. Yarışmanın profesyonel kategorisinde, birinci gelen tasarımın sahibi 20 bin TL, ikinci 15 bin TL ve üçüncü 10 bin TL ödül kazanacak. Profesyonel kategoride mansiyon ödülü ise 5 bin TL. Öğrenci kategorisinde ise birinci tasarım 10 bin TL, ikinci tasarım 7 bin 500 TL ve üçüncü tasarım 5 bin TL ile ödüllendirilecek. Öğrenci kategorisinde 2 bin 500 TL'lik mansiyon ödülü de verilecek.
Dünyada kabul edilen yeni ekonomi anlayışında tasarımı sanayinin dışında tutmaya çalışmanın mümkün olmadığını belirten İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, şunları söyledi: “Her şeyin hızla değiştiği global arenada bir adım öne çıkabilmek için farklılaşmak gerekiyor. Eskiden farklılaşma denilince ilk akla gelen fiyat olurdu. Ancak artık fiyatla rekabet edilecek bir ortam kalmadı. Bu nedenle tasarıma ve tasarımcıya yatırım yapmak gerekiyor. Biz de bu düşünceden yola çıkarak, bu yıl ikinci kez doğal taş tasarım yarışması düzenliyoruz. Türk doğal taşının marka bilinirliğine katkı sağlamak için çıktığımız bu yolda, üretilebilir ve özgün tasarımları sanayicilerle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu yıl yarışmamızı KKTC'deki üniversite öğrencilerine de açtık. Henüz daha başvuru yapmamış olan tasarımcıları da yarışmaya başvurmaya bekliyoruz.”
www.tasiyasatantasarimlar.com
Yorum Yaz