infoTRON BIM ile inşaat sektörü üçüncü boyuta geçecek!
Kağıt üzerinde yapılan planlarla projeleri hayata geçiren inşaat sektörü, infoTRON ile dijital çağa adım atıyor. Projenin başından sonuna kadar tüm süreçleri sanal ortama taşıyan Building Information Modeling (BIM), kârlı ve verimli bir proje ortaya çıkarmak isteyenlere ilham veriyor
Kağıt üzerinde yapılan planlarla projeleri hayata geçiren inşaat sektörü, infoTRON ile dijital çağa adım atıyor. Projenin başından sonuna kadar tüm süreçleri sanal ortama taşıyan Building Information Modeling (BIM), kârlı ve verimli bir proje ortaya çıkarmak isteyenlere ilham veriyor.
Türk inşaat sektörü; kentsel dönüşüm, kamu yatırımları ve gayrimenkul piyasalarındaki hareketlilik sayesinde parlak günler yaşıyor. Mühendislik ve tasarım açısından farklılaşmak isteyen şirketler , infoTRON tarafından sağlanan Building Information Modeling (BIM) çözümleri ve danışmanlık hizmetleri ile fikir ve hayallerini sanal dünyaya taşırken BIM uyumlu proje yönetimi ile inşaat sırasında kaliteli ve düşük maliyetli sonuçlar elde ediyor. İnşaat sektörünün verimsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla BIM'in geliştirildiğini söyleyen infoTRON Yönetim Kurulu Başkanı Tarcan Kiper, tasarım ve projelerin 3 boyutlu dünyaya taşınmasının zamanının geldiğini ifade etti.
Projeye dair tüm hataların daha tasarım aşamasında öngörüldüğünü ve beklenmedik maliyetlerin BIM ile ortadan kaldırıldığını aktaran infoTRON Yönetim Kurulu Başkanı Kiper, “BIM sayesinde projenin sanal ortamda simülasyonu yapılarak, inşaat evreleri anlık olarak gösteriliyor. Dünyadaki BIM uygulama örnekleri ile projelerde yüzde 40'a varan oranlarda verimlilik ve değer kazanılıyor” diye konuştu.
Kiper, inşaatın her adımının bilgisayar ortamına taşındığını ve yönetildiğini söyleyerek, “Binaya çakılan bir çividen bile haberdar oluyorsunuz. Üstelik bunu projenin tüm paydaşları görüyor. Proje tamamlandıktan sonra da binanın yönetilmesi ve kullanılması için gerekli bilgilerin işletmecilere, mal sahiplerine, yaşayanlara güncel ve doğru bir şekilde iletilmesini sağlıyoruz” diye konuştu.
Dünya standartlarına göre inşaatlardaki tasarım ve planlama hataları sebebiyle yüzde 7 ila 15 arası maddi kayıplar yaşandığını anlatan Tarcan Kiper, BIM ile hayata geçirilecek projelerle Türk inşaat sektörünün yaklaşık 5 milyar dolarlık zarardan kurtarılacağını vurguladı.
Yorum Yaz