İnşaatçılar 'Güçlü Türkiye' vurgusuyla MIPIM yolcusu!
Dünyanın en büyük, en önemli gayrimenkul fuarı olan MIPIM 2017 öncesinde sektör temsilcileri fuar detaylarını konuştu.
MIPIM 2017 öncesinde Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Turkishceramics – Seramik Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan, İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu ve İGA Havalimanı İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu'nun yanı sıra sektörden diğer önemli temsilcilerin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısı, Türkiye'nin fuarda gövde gösterisi yapacağını ortaya koydu. Binlerce yatırım şirketini bir araya getirecek olan ve 500 milyar dolarlık yatırım ödeneği verilen MIPIM'de Türkiye, gayrimenkul ve mimarlık şirketleri kadar uluslararası işbirlikleri ve yatırımlarda ön plana çıkmaya kararlı şehirlerle de temsil edilecek. MIPIM'e katılımcı sayısı açısından 5. sırada yer alan Türkiye'nin 850'ye yakın kişiyle temsil edilmesi beklenirken, fuarda yer alacak şehir sayısının ise 18-20 civarında olacağı tahmin ediliyor. Türkiye'nin dünyaya gayrimenkul alanındaki gücünü ve fırsatlarını ortaya koyacağı fuara, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılarak destek veriyor.
Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 öncesinde düzenlenen basın toplantısı, fuarın, Türkiye'nin gövde gösterisine sahne olacağını ortaya koydu. Yabancı yatırımcıların Türkiye ilgisinin halen sürdüğünün altının çizildiği basın toplantısında dikkat çekilen konulardan bir diğeri de sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada yaşanan olumsuzluklar karşısında bu ilginin istikrarlı bir şekilde korunması için Türk gayrimenkul yatırımcıları ve belediye başkanlarının fuarda daha önceki yıllardan çok daha etkinleşme kararlılıkları oldu.
Türkiye gayrimenkul sektörünün yol haritasıyla ilgili olarak da önemli açıklamalara yer verilen basın toplantısı Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ev sahipliğinde yapıldı. Basın toplantısında yer alan diğer isimler ise Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İGA Havalimanı İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, Turkishceramics – Seramik Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan oldu. Basın toplantısına gayrimenkul sektörünün diğer önemli oyuncuları da katıldı.
MIPIM'IN 5. BÜYÜĞÜ TÜRKİYE, 1.800 METREKAREDE 850'YE YAKIN KİŞİYLE TEMSİL EDİLECEK
14-17 Mart 2017 tarihlerinde Fransa Cannes'da gerçekleştirilecek MIPIM, dünyanın en büyük gayrimenkul yatırımcılarının, markalaşmış ve markalaşmaya kararlı yatırım şehirlerinin bir kez daha gövde gösterisine sahne olacak.
19.000 metrekarelik alanda düzenlenen ve 23.000'i aşkın ziyaretin gerçekleştirilmesi beklenen dünyanın en büyük gayrimenkul şovuna 5.300'ü aşkın yatırımcı ve finansal kurum katılacak. Ayrıca, 3.500 geliştirici, 2.450 şirket, 2.000 mimar ve 500 yerel yönetimin temsil edilmesi beklenen MIPIM 2017'ye dair diğer çarpıcı rakamlar ise tıpkı geçen yıl olduğu gibi 500 milyar dolar civarında yatırıma ödenek verilmesi, küresel güçlerin temsilcisi olan profesyoneller arasında 1.000.000 kartvizit alışverişinin gerçekleştirilmesi ve MIPIM fuarı öncesinde ayarlanan 110.000'in üzerinde randevu'ya sahne olması yönünde. Küresel gayrimenkul piyasasındaki gelişmeleri öğrenebilmede de en önemli bilgi alışverişi platformu olarak da nitelendirilen MIPIM 2017'de 150 network etkinliği ve 100 konferans düzenlenecek.
Katılımcı sayısı açısından 5. sırada yer alan ve bu yıl 850'ye yakın kişiyle temsil edilecek Türkiye'nin gayrimenkul fırsatlarının, yaşanan gelişmeler karşısında çok daha etkin bir şekilde anlatılacağı MIPIM 2017'de toplam temsil alanı 1.800 metrekareye ulaşmış durumda. Türkiye'den 18-20 civarında şehrin katılması beklenen MIPIM'de milyar dolarlık projelerle şimdiden yerini alan şehirler ise Antalya, Balıkesir, Hatay, İstanbul ve Kocaeli oldu. Diğer yandan 6 projesi ve 45 yatırımcısıyla Beyoğlu İş Adamları Grubu (BIG) gibi ilçe bazında gelişmeye odaklanmış belediyeler ile Türkiye'nin kalkınmasını temsil eden simgelerden İGA Havalimanı gibi projeler MIPIM 2017'de yerini alırken, Turkishceramics ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMMİB)'nin de katıldığı fuarda katılımcı şirket sayısı ise 150'ye yaklaştı.
MIPIM 2016'da 1.700 metrekarelik alanda temsil edilen Türkiye, gayrimenkul yatırımcıları kadar özellikle şehir ve ilçe katılımlarıyla da dikkat çekmişti. Türkiye, 685 metrekarelik çadırda İstanbul'un yanı sıra iddiası büyük projeleriyle dünyanın yıldız yatırım şehirleri arasına girmeye kararlı Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, Kocaeli, Konya ve Ordu şehirleri ile de temsil edilmişti.12 belediye başkanı ve 5 ticaret odasının da yer aldığı fuarda, ayrıca 250 firma ve toplamda 820 kişilik katılım olmuştu. MIPIM 2016'da dünyanın en önemli gayrimenkul şirketleriyle uluslararası bir güç olmaya kararlı Türk şirketleri ve şehirleri arasında fuarın Türkiye temsilcisi Alkaş'ın katkı sağladığı 3.345 B2B ile yeni iş bağlantılarının temelleri atılmıştı.
ULUSLARARASI PLATFORMLARDA TÜRKİYE'DEKİ PAZARIN CANLI VE HAREKETLİ OLACAĞININ GÜVENİNİ VERMEMİZ GEREKİYOR
Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, MIPIM'i “Dünyanın hiç şüphesiz en büyük ve en önemli gayrimenkul ve perakende organizasyonu” sözleriyle nitelendirerek, “MIPIM'i büyük ve önemli kılan en önemli etken ise, alanın gerçekten en büyük yatırımcılarının ve iddiasını sadece bulunduğu coğrafya ile sınırlı tutmayıp dünya çapına taşımaya kararlı olan gayrimenkul şirketlerinin burada istikrarlı bir şekilde yer almasıdır. Bir bu kadar önemlisi, yeni ve geleceği öngören yatırımlarla büyüyüp gelişen şehirlerin de burayı en önemli kilometre taşı olarak değerlendirerek katılmalarıdır” dedi.
Türkiye'nin zor bir yılı geride bıraktığına ve bunun, gayrimenkul sektörüne de yansıdığına işaret eden Avi Alkaş, böyle bir dönemde MIPIM ve benzer uluslararası organizasyonlarda her zamankinden daha etkin bir şekilde varlık gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Avi Alkaş, şöyle devam etti:
“Geçmişte Başbakan Yardımcısı düzeyinde Sayın Ali Babacan'ın da katılımıyla Türkiye'nin Onur Ülkesi olduğu MIPIM Fuarı'na önümüzdeki Mart ayında da daha büyük bir katılım gerçekleştirebilmeyi arzu ediyoruz. Ekonomik canlılıkla, her şeye rağmen ilan edilen ekonomik seferberlikler doğrultusunda yatırımcımızın, iş insanımızın, bu konuda hizmet üretenlerimizin hep birlikte orada yine boy göstermesini sağlamalıyız. Böyle zamanlarda ülke olarak tanıtıma daha çok ihtiyacımız var. Uluslararası platformlarda Türkiye'deki pazarın canlı ve hareketli olacağının güvenini yatırımcıya vermemiz gerekiyor.”
Avi Alkaş'ın dikkat çektiği bir diğer konu, Türkiye'den mülk edinen yabancıya vatandaşlık verilmesi ve bu fırsatın yabancılara daha iyi tanıtılabilmesi için uluslararası kulvarda yapılması gereken çalışmalar oldu. Avi Alkaş, şöyle konuştu:
“Türkiye'den mülk edinen yabancıya vatandaşlık verilmesi yönündeki gelişme, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörünün hareket kazanması açısından oldukça heyecan verici. Bu hamle ile Türk inşaat sektörüne yurtdışından daha çok talep yaratılacaktır. Ancak, bu fırsatı yabancılara daha iyi tanıtmak için yurtdışında da pazarlama faaliyetlerinde bulunmak gerekiyor. MIPIM gibi Avrupa'nın önemli gayrimenkul fuarları, Türkiye'ye yatırım çekmek için çok önemli bir platform. Özellikle hitap ettiğimiz coğrafyayı Azerbaycan'dan Kazakistan'a kadar uzanan bölgeye yaymak için MIPIM gibi gayrimenkul fuarlarında daha etkin boy göstermemiz gerekiyor.”
İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DÖNEMDE MIPIM'E BAKAN DÜZEYİNDE KATILIM, TÜRKİYE'NİN GAYRİMENKUL GÜCÜNÜ ORTAYA KOYMAK AÇISINDAN SON DERECE DEĞERLİ
MIPIM 2017'de dünyaya Türkiye'nin gücünü bir kez daha ama daha güçlü bir şekilde göstermeye kararlı olduklarını vurgulayan Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, bu iddianın Türkiye'nin içinde bulunduğu dönem açısından son derece önemli olduğunu kaydetti. Yonca Aközer, bu açıdan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin MIPIM 2017'ye katılımını, Türkiye'nin daha etkin bir şekilde ifade edilmesi açısından önemli ve değerli bir gelişme olarak değerlendirdi.
Yonca Aközer
Yonca Aközer, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında gayrimenkul şirketleri ve mimarlık şirketlerinin ilgisinin yüksek olarak nitelendirilebileceğini ifade etti.
Kuruluşların Türkiye'nin gayrimenkul fırsatlarını anlatabilmek kadar, kendilerini de ifade edebilmek için MIPIM temsiliyetlerine devam ettiklerini belirten Yonca Aközer, bu doğrultuda Şubat ayı istatistiklerinin metrekare bazında katılım açısından geçen yılı şimdiden yakaladığını vurguladı. Yonca Aközer, şöyle konuştu:
“Bu gelişmeler, gayrimenkul şirketlerimiz, mimarlarımız ve şehirlerimizin uluslararası oyun içinde yer alma isteklerinin somut bir göstergesi olmasının yanı sıra ülkemizin ekonomideki en önemli güçlerinden biri olan gayrimenkul sektörünün gerçek dinamikleriyle temsil edilmesi açısından da önem taşıyor. Kuruluşlarımızla aynı heyecanı taşıyarak bu uluslararası platformda Türkiye'yi temsil etmek bizim için de gurur verici. Hedefimiz her sene daha fazla şehir ve projemizin tanıtımını sağlamak.”
MIPIM 2017'de Türkiye'nin gayrimenkul şirketleri, mimarlık şirketleri ve yatırımcı şehirlerinden 850'ye yakın kişiyle temsil edileceğini belirten Yonca Aközer, fuarda şimdiden yerlerini alan şehirler olarak Antalya, Balıkesir, Hatay, İstanbul ve Kocaeli'ni ifade etti. Yonca Aközer, 2015 ve 2016'daki MIPIM katılımlarıyla uluslararası şirketlerin ilgisini çekerek gelecekteki uluslararası işbirlikleri için ilk temelleri atan şehirlerin bu ilgiden memnuniyetlerinin katılımda çarpan etkisi yarattığını vurguladı.
Fuarda İstanbul'un İstanbul Ticaret Odası'nın katkılarıyla gerçekleştirilen 685 metrekarelik İstanbul Çadırı'nda şehrin gözde projeleriyle temsil edileceğini belirten Yonca Aközer, ayrıca Beyoğlu İş Adamları Grubu (BIG)'nun da Beyoğlu, Galataport, Haliçport, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa, Örnektepe'den oluşan 6 proje ve 45'e yakın yatırımcısıyla MIPIM'e katılma kararı aldığını söyledi. Bu yıl İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB)'nin ve Turkishceramics – Seramik Tanıtım Grubu'nun da fuarda yer alacağını açıklayan Yonca Aközer, katılımcı şirketlerden bazılarını ise Avcı Architects, Boytorun Architects, Çelen Group, Efekta Mimarlık, Esas Gayrimenkul, İGA Havalimanı, Lal Gayrimenkul Değerleme A.Ş., ProPlan Proje Yönetim ve Danışmanlık, Sabri Paşayiğit Architects, Tabanlıoğlu Mimarlık ve TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. olarak ifade etti.
Yonca Aközer'in dikkat çektiği bir diğer konu, Türkiye adına düzenlenecek etkinlikler oldu. MIPIM'e katılma kararı alan Esas Gayrimenkul ve IGA Havalimanı'nın düzenleyeceği etkinliklere işaret eden Yonca Aközer, Esas Gayrimenkul'ün düzenleyeceği Öğle Yemeği, IGA Havalimanı'nın düzenleyeceği Kahvaltı ile Türkiye'deki gayrimenkul fırsatlarının uluslararası platforma ifade edileceğini vurguladı. Bunların dışında Türkiye'nin gayrimenkul alanındaki önemini ve barındırdığı fırsatları anlatmak için pek çok etkinlik düzenleyeceklerini belirten Yonca Aközer, bu doğrultuda T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut'un konuşmacılar arasında yer aldığı ve yatırım potansiyellerinin anlatılacağı Türkiye'ye Özel Ana Oturum'un özel bir önem taşıdığını söyledi.
HAYAL SATMAYA DEĞİL, TÜRKİYE'NİN EN PRESTİJLİ PROJELERİYLE ÇIKARMA YAPMAYA GİDİYORUZ
Fuara yaklaşık 45 yatırımcı ve Beyoğlu, Galataport, Haliçport, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa, Örnektepe'deki 6 proje ile katılan Beyoğlu Yatırım Grubu (Beyoğlu Investor Group-BIG)'na liderlik yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, MIPIM'e hayal satmak için değil, proje dolu çantalarıyla Türkiye'nin en gözde projelerini dünyaya arz etmek için katıldıklarını vurguladı. Ahmet Misbah Demircan, şöyle konuştu:
“Beyoğlu, standartlarını arayan bir şehir değil. Yüzyıllar boyunca insanlığın merkezi olmuş dünyaya yön vermiştir. Tarihi ve kültürel mirasıyla dünyanın en pırıltılı şehrinin, İstanbul'un merkezi, Türkiye'nin boy aynasıdır. Beyoğlu'nda yaşamak, burada mülk sahibi olmak, yatırım yapmak tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de bir prestij vesilesidir.
Ahmet Misbah Demircan
Türkiye'nin en prestijli projeleri Beyoğlu'nda hayat buluyor. Galataport ve Haliçport projeleri Beyoğlu'nda yükseliyor. Pera bölgesindeki Tarlabaşı projesi Beyoğlu'nda inşa ediliyor. Ülkemizin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden biri olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi bizim sınırlarımızda. Mahalle ve modern kent yaşamına uygun konseptte Piyalepaşa yine Beyoğlu'nda. Sütlüce'deki Örnektepe örnek dönüşüm projemiz yatırımcıların ilgisini çekiyor. Çantamız projelerle dolu. MIPIM'e hayal satmaya gitmiyoruz. Mimarisi, mühendisliği ve şehirleşme konseptiyle Türkiye'nin en iddialı projelerini götürüyoruz.
Son 3 yıldır dünya emlak piyasasının kalbi MIPIM'e düzenli olarak katılıyorduk. Bu sene, Beyoğlu'ndaki tüm iş insanlarımızla bir araya gelerek Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (Beyoğlu Investor Group-BIG) olarak müşterek bir platformla MIPIM'e çıkarma yapma kararı aldık. Konjonktürel sıkıntılarla uğraştığımız şu günlerde tüm yatırımcılarımızla kenetlenerek uluslararası vitrine çıkmamız çok anlamlı. Biz yereldeki kamu otoritesi olarak yatırımcımızın yanında olduğumuzun mesajını çok net vermek için MIPIM'de Beyoğlu'nun dolayısıyla Türkiye'nin en gözde projelerini dünyaya arz edeceğiz. İnşallah güzel sonuçlar elde edeceğiz.”
BU SENEKİ MIPIM FUARI, TÜRKİYE ALGISINI GÜÇLENDİRMEK VE OLUMSUZ ALGININ GİDERİLMESİ AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, MIPIM Fuarı'nı özellikle kurumsal yabancı yatırımcılara ulaşmak ve projeleri tanıtmak adına verimli bir fuar olarak değerlendirirken, uluslararası fuarları, ülkelere yönelik ilgiyi fırsata çevirmek açısından en önemli buluşma noktaları olarak nitelendirdi. Bu noktada Türkiye'ye yönelik ilgiye dikkat çeken Aziz Torun, pek çok özelliğinin yanı sıra nitelikli gayrimenkul projeleriyle dünyanın farklı coğrafyalarından yoğun ilgi gören Türkiye'ye yönelik ilginin de bu fuarlar vasıtasıyla fırsata çevrilebileceğini söyledi.
Diğer yandan dünya gayrimenkul platformunda Londra, New York, Paris, Moskova gibi dünya şehirleriyle yarıştıklarının altını çizen Aziz Torun, dikkat çekici önerileri dile getirdi: “Bu nedenle önce ülkemizi sonra başta İstanbul gibi şehirlerimizi daha iyi tanıtmalıyız. Yalnızca proje tanıtımı bu açıdan yeterli değil. Bu tanıtımları yaparken ilgili bakanlıklar, belediyeler, sivil toplum örgütleri birlikte hareket etmeli, ülkemizi ve sektörümüzü olarak ön plana çıkacak stratejiler kurgulamalıyız.”
MIPIM Fuarı'nı Türkiye gayrimenkul sektörünün sağladığı gelişimi ve rekabetçi yapısını tanıtmak açısından da en doğru platform olarak nitelendiren Aziz Torun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'de gayrimenkul sektörü son on yıl içinde çok önemli bir gelişim gösterdi. Mahalle müteahhitliğinden uluslararası projelere imza atan geliştiricilere, barınmak amaçlı inşa edilen binalardan uluslararası ödüller alan yaşam alanlarına dönüşen bir zihniyet değişikliği söz konusu. Bugün en son teknoloji ile üretim yapan şantiyelerimiz var. Dünyanın birçok ülkesinde proje yapan mimarlarımız, danışmanlık şirketlerimiz, proje yönetim şirketlerimiz var. Tüm bunlar gayrimenkul sektöründe ülkemizin uluslararası rekabet edecek bir güç haline geldiğinin en somut ifadesi. Bu rekabetçi yapımızı tanıtmak için de fuarlar en doğru platform MIPIM de bu fuarlar arasında en prestijli organizasyon olarak ön plana çıkıyor.”
Aziz Torun'un dikkat çektiği bir diğer konu, bu seneki MIPIM Fuarı'nın Türkiye'nin algısını güçlendirmek açısından taşıdığı önem oldu. Aziz Torun, şöyle konuştu: “Ülkemizde yaşanan terör olayları ve darbe girişimi sonrası oluşan olumsuz algının giderilmesi adına da oldukça önemli bir fırsat olacağını düşünüyorum. Terör yalnızca Türkiye için değil dünyanın geneli için bir risktir. Türkiye'de uluslararası yatırımcıların can ve mal güvenliği her türlü uluslararası anlaşma ile güvence altına alınmıştır. Ve Türkiye büyüyen gelişen bir ülkedir. Bu büyümedeki en önemli pay gayrimenkul sektörünündür. Altyapı yatırımları, köprüler, yollar, havalimanları, santraller, telekom alt yapıları gibi bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli sembolleri olan bu yatırımlar hız kesmeden devam etmektedir. MIPIM tüm bunları anlatmamız için önemli bir platform olacak.”
TÜRK DOĞAL TAŞI VE SERAMİĞİ, DÜNYAYA TANITILACAK
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, dünya emlak piyasasının en önemli platformu olması nedeniyle katılma kararı aldıkları MIPIM'de Turkish Stones markasını ve Türk doğal taşlarını potansiyel müşteri kitlesine tanıtacaklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İstanbul Maden İhracatçıları Birliği olarak ‘Dünya Türk Doğal Taşları Yılı' olarak ilan ettiğimiz 2017 yılı içerisinde, Türk doğal taşlarını dünyaya tanıtma çalışmamızın en önemli basamaklarından birinin dünyanın önde gelen mimar, müteahhit ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiği MIPIM Fuarı olduğuna düşünüyoruz. 400'ü aşkın renk ve desendeki Türk doğal taşlarımızın MIPIM gibi büyük ve tanınmış bir organizasyon vasıtasıyla en kaliteli ve prestijli projeler ve bu projelerin mimarlarıyla buluşarak globalleşeceğine; yüksek kalitesi ve güzelliği sayesinde de dünyada hak ettiği yeri kazanacağına yürekten inanıyoruz.”
Turkishceramics – Seramik Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan, Türk seramik sektörünün yurtdışında yerleşik imajını yükseltmek için 19 yıldır dünyanın değişik coğrafyalarında ve kanallarında çalışmalar yaptıklarını belirterek, İngiltere, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Ortadoğu pazarlarına yönelik planladıkları birçok faaliyete ek olarak doğrudan karar vericilerin yer aldığı MIPIM'e de katıldıklarını vurguladı. Bahadır Kayan, şöyle konuştu:
“Avrupa pazarıyla iletişimimizi kuvvetlendirecek, geçtiğimiz sene gerçekleştirdiğimiz güçlü katılımı pekiştirecek değişik etkinliklerle yer alacağız. Bu yıl da özellikle İngiltere'deki tanıtım faaliyetlerimizden edindiğimiz çevre ile Türk mimar dostlarımızı ilişkilendirmek ve MIPIM'in ana amaçlarından olan networking fırsatlarından en iyi şekilde istifade etmeyi amaçlıyoruz.”
İSTANBUL'UN YENİ HAVALİMANI VE HAVALİMANI ŞEHRİ, DÜNYAYA İLK KEZ MIPIM'DE SUNULACAK
İGA Havalimanı İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu ise gelecekteki havalimanı şehirleri için de bir referans olacak Airport City İstanbul'u ve İstanbul'un yeni havalimanını, en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM vasıtasıyla dünyaya ilk kez tanıtacak olmaları nedeniyle büyük bir heyecan duyduklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Tüm fazları tamamlandığında 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı unvanını kazanacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, iş dünyası ve sosyal çevrelerin yeni buluşma merkezi olacak. Havalimanı projemizin hemen yanında yer alacak 10.5 milyon metrekarelik Havalimanı Şehri'mizi (Airport City İstanbul) bu yıl ilk kez dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarlarından MIPIM'de yerli ve yabancı yatırımcıların beğenisine sunmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Dünyanın sayılı havalimanlarının çevresinde geliştirilen ve az sayıda örneği bulunan, Türkiye için bir ilk olacak bu şehir modeli, gelecekteki havalimanı şehirleri için de referans olacaktır.
Başta oteller, ofisler, alışveriş merkezi, sosyal yaşam alanları, ekonomiye can verecek olan fuar ve organizasyon alanları olmak üzere, Havalimanı Şehri pek çok endüstriye yeni fırsatlar ve istihdam olanağı sunacak. Airport City İstanbul'un, çevreci ve sürdürülebilir tasarımı ile sadece yolu havalimanından geçen ziyaretçilerimize değil, tüm İstanbul'a fayda sağlayacağına; dünya çapında benzer projeler için örnek teşkil edeceğine gönülden inanıyoruz.”
Yorum Yaz