maritbet girişmaritbet
İsmail Kazanç: Kentsel dönüşümde modern yapılar oluştulmalı!

İsmail Kazanç: Kentsel dönüşümde modern yapılar oluştulmalı!

Kentsel dönüşüm projesinin ise uzun yıllar sürecek çok boyutlu bir proje olduğunu ifade eden İsmail Kazanç, fonksiyonunu yitirmiş bir çok yapının da yeniden modern hayatın içine dahil edilmesinin önemli bir konu olduğunu belirtti

 

Torunlar GYO Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kazanç, “2012 yılında yüzde 1.5-2 arasında büyümesi beklenen inşaat sektörünün 2013 yılında Mütekabiliyet yasasının çıkmasından sonra sonra daha verimli olacaktır. Ülkemizden konut almak isteyen yabancılara uzun süreli oturum hakkı verilmesi durumunda çok daha büyük bir talep olacak” dedi. 
 
Ekonomideki yavaşlama nedeniyle bu yıl mortgage pazarında bekledikleri büyümeyi yakalayamayan bankaların umudunun kentsel dönüşümde olduğunu belirten Kazanç, “İnşaat sektöründe önümüzdeki yıllarda 400 milyar dolar'lık bir büyüklüğe ulaşması öngörülen kentsel dönüşüm projelerinin konut kredilerini de hareketlendirmesi bekleniyor. Özellikle 2012 yılının son çeyreğinde Mortgage kredileri faiz oranlarının aylık yüzde- 1'lerin altına gerilemesiyle konut satışlarında yeniden bir canlanma gözlendi “diye konuştu.
 
Kentsel dönüşüm projesinin ise uzun yıllar sürecek çok boyutlu bir proje olduğunu ifade eden Kazanç, “Kentsel dönüşüm yalnızca depreme dayanıksız yapıların yıkılıp yerine daha güvenli yapıların yapılmasıyla da sınırlı bir proje değil. Fonksiyonunu yitirmiş bir çok yapının da yeniden modern hayatın içine dahil edilmesi kentsel dönüşümün önemli bir ayağını oluşturuyor” diye belirtti. 
 
Kentsel dönüşümün mağdur yaratan bir proje değil, toplumun her kesiminin kazandığı bir proje olarak konumlandırılması gerektiğini belirten Kazanç, şunları söyledi: “Kentsel dönüşümün yanı sıra sektörü en fazla ilgilendiren meselelerden biri de Mütekabiliyet Yasası. Mütekabiliyet Yasası'ndan sonra Türkiye'den gayrimenkul almak kolaylaşınca yatırımcının Türkiye'ye bakışı daha farklı olmaya başladı. Artık Türkiye Körfez, Asya ve Rusya gibi ülkelerin yatırımcısının gözü olduğu bir ülke haline geliyor.”
 
500 milyon liralık yatırım
 
2013 yılının son çeyreğinde Mall of İstanbul projesini tamamlayarak konut ve ofisleri hak sahiplerine teslim etmeyi ve AVM'yi hizmete açmayı planladıklarını anlatan Kazanç “2013 yılında Antalya'da Deepo Outlet AVM genişleme projesine başlamayı planlıyoruz. Böylece Deepo'nun kiralanabilir alanı 26 bin 650 metrekare artışla 44 bin 719 metrekareye çıkacak” dedi. Maltepe ve Paşabahçe arazisi projeleri için konsept belirleme çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Kazanç, “Ali Sami Yen ve Torun Tower inşaatları devam edecek. 2013'te 500 milyon liraya yakın yatırım yapılacak” diye konuştu. 
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Torun Center maket görüntüleri - 2
  • 04.04.2014 09:56

Torun Center maket görüntüleri - 2

3 kule halinde yükselen Torun Center projesi zeminden 160 metre yüksekliğinde ol ...

Torun Center maket görüntüleri - 1
  • 04.04.2014 09:54

Torun Center maket görüntüleri - 1

Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stad'ının yerine inşa edilen Torun Center, 353 birim ...

Torunlar GYO mevcut portföyünün 3 katı yatırım yapacak
  • 07.04.2012 19:05

Torunlar GYO mevcut portföyünün 3 katı yatırım yapacak

Torunlar GYO, 2013 yılı sonuna kadar 1 milyar 300 milyon TL yatırım yapmayı plan ...

EMRE TORUNLAR
  • 19.01.2012 17:58

EMRE TORUNLAR

Torunlar GYO Genel Müdür Yardımcısı Emre Torunlar inşaat sektörünü değerlendiriy ...

AZİZ TORUN RÖPORTAJ
  • 27.12.2011 17:52

AZİZ TORUN RÖPORTAJ

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ile söyleşi... ...

5.Levent projesinin foto galerisi yayında!
  • 16.04.2015 13:20

5.Levent projesinin foto galerisi yayında!

Torunlar GYO'nun Alibeyköy'deki Kiptaş arazisi üzerine hayata geçirdiği 5.Levent ...