Isparta Şehir Hastanesi 1 haftada 30 bin hastayı muayene etti
18 Mart'ta hasta kabulü ile hizmete giren Isparta Şehir Hastanesi, 1 haftada 30 bini aşkın hastayı tedavi etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hayalim" dediği şehir hastanelerinden biri olan ve resmi açılışı 24 Mart'ta Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle yapılan Isparta Şehir Hastanesinde hasta kabulüne 18 Mart'ta başlandı.
Isparta'da yapımına 2 yıl önce başlanan, 225 bin metrekare alana kurulu Isparta Şehir Hastanesi, 4 bloktan oluşuyor. 1 milyar 150 milyon liraya mal olan hastanede 755 yatak kapasitesi mevcut. 167 poliklinikli hastanede 20 ameliyathane, 131 yataklı yoğun bakım, 35 yataklı fizik tedavi ünitesi, 26 yataklı hemodiyaliz ünitesi, 35 kuvözlü yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve hava ambulanslarının iniş ve kalkış yapabileceği heliport da yer alıyor.
Çevre dostu hastane
Hastane hastalara sağladığı otel konforundaki hizmetin yanında "çevre dostu" özelliği ile de dikkati çekiyor. Çatısındaki 296 güneş paneli ile üretilen günlük 1 bin 200 kilovatlık enerjiyle hastane çevresinin aydınlatılması sağlanıyor.
Bisiklet sürücülerinin kullanabileceği bisiklet yollarının bulunduğu hastanede ayrıca bisiklet park alanları, yürüyüş yolları da ilgi çekiyor. Bina çatısındaki yeşil alan düzenlenmesi ve hastane yönetiminin daha az kağıdın kullanılması sağlamak için başlattığı "kağıtsız hastane" çalışması hastanenin çevre dostu özelliğini pekiştiriyor.
Bir haftada 30 bin aşkın hasta muayene edildi
Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hüseyin Yavuz, yaptığı açıklamada, açıldığı günden bu yana hastanede günlük 4 binin üzerinde hastanın muayene edildiğini bunun da 30 binin üzerinde hasta demek olduğunu ifade etti. Yavuz, "Bir haftalık süreçte 119 ameliyat, 10'nun üzerinde doğum gerçekleştirdik. Yoğun bakım ünitelerimizde 70'in üzerinde hasta yatmakta. Bütün birimlerimizde 226 yataklı hasta bulunmaktadır" dedi.
"Çevreci hastaneciliğin çok güzel örneklerini sunuyoruz"
Isparta Şehir Hastanesinin "çevre dostu" bir hastane olduğunu dile getiren Yavuz, şunları belirtti:
"Biz trijenerasyon yöntemiyle elektriğimizi doğalgazdan karşılıyoruz. Bina çatısında kurulu güneş panellerinden elde edilen enerjiyle hastane bahçe aydınlatmasını sağlıyoruz. Hastanemizin çatı düzenlenmesi tamamen yeşillik, doğa dostu bir peyzajla düzenlenmiş. Hastanemizin içme suyu, şehir şebekesinden geldikten sonra hastanede kurulu sistemle tekrar arıtılıyor. Bilgisayar sistemlerinin daha fazla kullanılmasıyla 'kağıtsız hastane' formatına geçmek üzere olduğumuz vurgulamak istiyorum. Bu anlamda daha az kağıt kullanıyoruz. Hastanemizdeki bisiklet ve yürüyüş yolları, bisiklet otoparkı ile çevreci hastaneciliğin çok güzel örneklerini sunuyoruz."
Hastanedeki tüm hizmetlerin otel konforunda olduğunu, özel hastanelerden çok daha iyi durumda bulunduklarını belirten Yavuz, "Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Vatandaşa sorduğumuz da minnet duygularını duyuyoruz, 'Yapandan, yaptırandan Allah razı olsun. Allah, milletimize, devletimizi zeval vermesin.' cümlelerini duyuyoruz. Bu cümleler bizim yorgunluğumuzu unutturuyor." diye konuştu.
Yorum Yaz