maritbet girişmaritbet
İtalyan Caltagirone Ailesi konut işine de hızlı girdi

İtalyan Caltagirone Ailesi konut işine de hızlı girdi

Türkiye pazarına 2001 yılında Çimentaş’ı satın alarak giren İtalyan Caltagirone Ailesi, konut sektörüne de hızlı bir giriş yaptı

Çimentaş'ı aldıktan sonra 2009'da Recydia ile atık yönetimi ve yenilenebilir enerji işine giren Caltagirone Ailesi'ne ait Yapıtek, lansmanını geçen ay yaptığı Narova Evleri'nin ilk etabındaki konutların yüzde 45'ini şimdiden sattı. 6 etaptan oluşması ve 5 yıl içinde tamamlanması planlanan projede yaklaşık 400 milyon TL'lik ciro hedefleniyor.

Caltagirone Ailesi'nin Türkiye'deki en bilinen yatırımının Çimentaş Grup olduğunu dile getiren Yapıtek Yapı Teknolojisi Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kayhan Karabayır, “Aile, Çimentaş markası ile yürüttüğü çimento üretimi faaliyetlerinin yanı sıra son 3 yıldır atık bertarafı konusunda da Türkiye'ye ciddi yatırımlar yaptı. Recydia ve bağlı ortaklıkları Süreko ve Heroko şirketleriyle, ManisaKula ve İstanbul-Anadolu Yakası'ndaki tesisleri ile evsel atıkların bertarafı ve geri kazanımını sağlıyor” diye konuştu.

İlk projeleri Narova'nın lansmanını 12 Mart'ta yaptıklarını ve satışların çok iyi gittiğini vurgulayan Karabayır, “İlk etabı Aralık 2015'te teslim etme taahhüdümüz var. Projeyi 4.5 – 5 yıllık bir süreçte tamamlamayı planlıyoruz” dedi. İzmir'de balkon kültürünün çok yaygın olduğunu kaydeden Karabayır, "Biz de balkona çok önem verdik. Özellikle İtalyan ortağımızın da balkonların olabildiğince geniş olması yönünde ısrarı vardı” dedi. Karabayır, her bütçeye uygun seçeneklerinin olduğunu da söyledi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İtalyan Caltagirone Ailesi konut işine de hızlı girdi
  • 10.06.2014 17:43

İtalyan Caltagirone Ailesi konut işine de hızlı girdi

Türkiye pazarına 2001 yılında Çimentaş’ı satın alarak giren İtalyan Caltagirone ...