Kağıthane'de Mari Rezidans'ın temeli atıldı!
Kağıthane’nin E-5 sınırındaki Talatpaşa Mahallesi'nde eski yapıların yıkılmasıyla 137 daireden oluşacak iki rezidansın temelleri atıldı. İstanbul’un göbeğinde kapalı otoparkı ve sosyal tesisleriyle yatırım fırsatı sunan örnek projenin devamında Kağıthane’de kentsel dönüşüm kapsamında birçok bölge yeniden inşa edilecek
Kağıthane'nin E-5 sınırındaki Talatpaşa mahallesinde eski yapıların yıkılmasıyla 137 daireden oluşacak iki rezidansın temelleri atıldı. İstanbul'un göbeğinde kapalı otoparkı ve sosyal tesisleriyle yatırım fırsatı sunan ÖRNEK projenin devamında Kağıthane'de kentsel dönüşüm kapsamında birçok bölge yeniden inşa edilecek.
Bulunduğu bölgede yapı kalitesiyle fark edilen binalar inşa eden Yeşildağ İnşaat kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Kağıthane Belediyesi'yle Mari Rezidans projesinin temelini attı. Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan “İstanbul'un birçok bölgesi büyük bir değişim ve dönüşüm faaliyeti içerisine girmiş bulunmaktadır. Bizler de Yeşildağ İnşaat olarak kentsel dönüşüm sorumluluğuna ortak olma gayesi ile yola çıktık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'mızın ve Kağıthane Belediye Başkanlığı'mızın çok değerli katkıları ile bu hizmetlerimizin birinci etabına Mari Rezidans projesiyle başlamış bulunmaktayız. Bölgede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları bölgenin tüm alt yapı çalışmalarının düzeltilmesine destek olacak. Kağıthane bölgesinin değerini artıracak olan proje hem bölgeye hem de İstanbul'un gelişimine destek olacak” şeklinde konuştu.
Kağıthane Belediyesi'nin kentsel dönüşümü teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği Ada Bazında Kentsel Dönüşüm Çalışmaları kapsamında Talatpaşa Mahallesi'nde 137 adet daireden oluşan rezidansın temeli atıldı. 2 blok olarak inşa edilecek olan örnek projenin temel atma törenine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, firma yetkilileri, STK temsilcileri ve oda başkanları, mahalle muhtarları ile birim müdürleri katıldı.
Kağıthane cazibe merkezi haline geldi
Kağıthane ilçesinin İstanbul'un cazibe merkezlerinden birisi haline geldiğini belirten Başkan Kılıç, “Kağıthane'deki kentsel dönüşüm hızla ilerliyor. Burada 37 bina yıkıldı, ama 137 daire ortaya çıkacak. Göreve geldiğimiz 2004'den bugüne Kağıthane'nin tam yüzde 26'sını dönüştürdük. Kentsel dönüşümün hızını rakamsal bir ifade ile anlatmak istesek her gün 28 dairelik bir apartmanı yıkıp yapıyoruz. Yüzde 26 oranında bir dönüşüm 46 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. 140 bin kişinin yaşadığı bir alanı dönüştürmüş olduk. Bu kadar kısa bir zaman içerisinde yeni bir şehir kurduk. Yani Anadolu'da herhangi bir şehirden büyük bir şehir kurmuş olduk” dedi.
Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgenin değerini artırıyor
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hızla büyüyen inşaat sektörü sadece bölgenin değerini artırmakla kalmayıp inşaat sektöründe yatırım yapmak isteyenler için de bulunmaz fırsatlar yaratıyor. Daha önce küçük ölçekli ve parsel bazında yapılan inşaat çalışmaları yerini ada bazında ve daha büyük ölçekli inşaat projelerine bırakıyor. Bu sayede inşaat sektörünün gelişimini de destek olan kentsel dönüşüm çalışmaları mülk sahiplerinin de mülk değerlerini arttırıyor.
“İstanbul'da şehrin bu kadar merkezinde proje yok”
Mari Rezidans'ın şehrin en merkezi yerinde bir yatırım fırsatı olduğunu söyleyen Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan daha önce 14 parsel alan içerisindeki 37 gecekondunun tamamen plansız ve ruhsatsız bir halde bulunduğunu ve aynı alan içerisine 14 ayrı bina ve 140 daire yapılabileceğinin altını çiziyor. Altan, bu şekilde proje hazırlamanın arsa ebatlarının farklı olması ve arazi yapısı gibi sebeplerle otopark, ortak kullanım alanları ve sosyal tesisleri olmayan, modern şehircilik anlayışına uygun düşmeyen yapılar olacağını belirtiyor. Şu anki yeni yapılacak projede ise; 137 daire 2 ana binada toplanıyor. Projede tüm bağımsız bölümler için yeterli sayıda alan tahsis edilmiş, yine çocuk oyun alanları, sosyal tesisler, inşaat alanına dâhil edilerek hiçbir alt ve üst yapı sorunu olmayan tam anlamıyla deprem yönetmeliğine uygun, insanlarımızın layık olduğu yüksek yaşam standartlarında örnek bir proje üretildiğini vurguluyor.
Yorum Yaz