Kale Kilit’e göre kentsel dönüşümde güvenlik teknolojileri kullanılabilir!
Konut sektörünün öncü isimlerini buluşturan YAPI Endüstri Merkezi (YEM) “Konut Konferansı 2012”de, sektördeki değişim ve dönüşüm masaya yatırıldı
Konut sektörünün öncü isimlerini buluşturan YAPI Endüstri Merkezi (YEM) “Konut Konferansı 2012”de, sektördeki değişim ve dönüşüm masaya yatırıldı.Konferansın “Akılcı Konutlar” başlıklı oturumunda güvenlik teknolojilerinin geleceğini değerlendiren Kale Kilit Yurtiçi Satış Müdürü Nihat Eren,yeni üretilen konutların yüzde 60'a yakınında güvenlik teknolojileri kullanılabileceğini belirtti.
Yapı Endüstri Merkezi'nin (YEM) bu yıl 3.sünü düzenlediği Konut Konferansı, “Konut Sektöründe Yenilikler, Fırsatlar, Fark Yaratanlar” temasıyla gerçekleştirildi. Konferansta uzman konuşmacılar ve sektör profesyonelleri Türkiye'de konut sektörünün kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte yaşayacağı değişim ve dönüşümü tartıştı. Kale Kilit'in ana sponsor olarak desteklediği konferansta;Kale Kilit Yurtiçi Satış Müdürü Nihat Eren'in yanı sıra, Siemens Ev Aletleri Satış Direktörü Haluk Çelebioğlu, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Keskinok, Birleşmiş Milletler Habitat Kent Plancısı ve Mimar JoséChong, Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanlığı Kent Plancısı BartVink gibi isimler yer aldı.
Konut konferansında “Akılcı Konut” başlıklı oturumda konuşan Kale Kilit Yurtiçi Satış Müdürü Nihat Eren, akılcı konut kavramıyla birlikte bütünsel güvenlik sistemlerinin önem kazandığını belirterek, Türkiye'de elektronik kilit sektörünün yıllık 200 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştığını belirtti. Değişimin önünden giderek sektöre öncü uygulamaları kazandırmayı amaçladıklarını belirten Eren, “Sunduğu öncü güvenlik çözümleriyle Türkiye'de 59 yıldır kilit sektörünün lideri olan Kale Kilit, bugün yalnızca Türkiye'de değil dünyada da tercih ediliyor. 2011 yılında yüzde 20 büyüyen Kale Kilit, 2012'de toplam 36 milyon kilit üretti. Ürünlerimiz bugün 100'den fazla ülkeye ihraç ediliyor” dedi.
Güvenlik teknolojileri alanında değişimin ivme kazandığını vurgulayan Nihat Eren, “Sektörümüzde mekanikten elektromekaniğe doğru bir geçiş var. Yeni neslin anahtar taşımak istemediğini gözlemliyoruz. Gözden, parmak izinden ya da damar okuyucu sistemle kendilerini algılasın istiyorlar. Yenilikçiliğe ve uzmanlığa verdiğimiz önemle 60 kişilik AR-GE ekibimiz ve 2000'e yakın çalışanımızla hizmet veriyoruz.” dedi.
Oturum, sektör ve kamu temsilcilerinin yanı sıra aralarında şehir planlamacıları, mimarlar ve öğrencilerin olduğu katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Tüm gün süren konferans, “En Yenilikçi Kentsel Geliştirme Yaklaşımları”, “Hollanda Mimarlık Enstitüsü (NAI) “Gezici Çalıştaylar” gibi oturumlarla devam etti.
Yorum Yaz