maritbet girişmaritbet
Karaburun'a yat limanı yapacak

Karaburun'a yat limanı yapacak

Mil-Ten Holding, Türkiye'nin en eski maden şirketlerinden biri...

Yaklaşık 50 yıldır faaliyet gösteren Mil-Ten'in kömür havzaları Arnavutköy ilçe sınırları içinde yer alan Karaburun beldesinde bulunuyor. 

Ökten Ailesi'ne ait 400 hektar (4 bin dönüm) bir alandan bahsediyoruz. Aile, kömür rezervinin bittiği bölgeleri de park haline getirmiş. Kara elmas alanları yeşile dönüşmüş. Kömür alanlarına 1 milyonun üzerinde ağaç dikilmiş ve göletler oluşturulmuş. Bölgede halen kömür çıkarımı devam ediyor. Karaburun sahilinin hemen dibindeki bu madende iki yıl daha kömür çıkarılacakmış. 

Geçen hafta İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu ve Mil-Ten Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Ökten'in davetlisi olarak bölgeyi gezme fırsatımız oldu. Öğrendiğimize göre denize sıfır noktasındaki maden ocağının kapanmasından sonra bu alan marina olacakmış, şimdiden proje çalışmaları başlamış. 

Üçüncü havalimanına, Kuzey Marmara Otoyolu ve Kanal İstanbul projelerine yakınlık bu yatırım kararında etkili olmuş. Ökten'in tapulu alanı olan bu bölgede bir de otel yatırımı yapabileceği konuşuluyor. 

Para

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karaburun'a yat limanı yapacak
  • 28.09.2014 13:30

Karaburun'a yat limanı yapacak

Mil-Ten Holding, Türkiye'nin en eski maden şirketlerinden biri... ...

Milten Holding Arnavutköy'e 400 milyon dolarlık yatırım yapacak!
  • 11.08.2012 11:57

Milten Holding Arnavutköy'e 400 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Uzun süre bölgede farklı yatırımlar gerçekleştiren Milten Holding, Arnavutköy’de ...