maritbet girişmaritbet
Kemalpaşa'da temeli atılan lojistik köy 2015 yılına kadar faaliyete geçecek!

Kemalpaşa'da temeli atılan lojistik köy 2015 yılına kadar faaliyete geçecek!

Kemalpaşa'da Türkiye'nin en büyük lojistik köyü kuruluyor

Kemalpaşa'da Türkiye'nin en büyük lojistik köyü kuruluyor. 1.2 milyon metrekarelik alanda kurulacak, 3 milyon metrekare geri sahası olacak lojistik köyün temeli, nisan ayında Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı. Altyapı çalışmaları süren lojistik köy, 14 bin 211 konteyner depolama kapasitesine sahip olacak. Lojistik köyde, 173 bin metrekarelik kapalı depo alanı bulunacak. 300 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek olan lojistik köyün, ekonomiye yılda 100 milyon liralık katkı sağlaması bekleniyor. 

Türkiye'nin demiryolu, denizyolu ve karayolu bağlantılı en büyük lojistik köyü olacak Kemalpaşa Lojistik Köy'ü, Ansızca ile Yenmiş köyleri arasında kamulaştırma çalışmaları tamamlanan 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde kuruluyor. Lojistik köyün altyapı çalışmaları İspanyol Assignia Infraestructuras ile Elron İnşaat ortaklığı tarafından yürütülüyor. Altyapı çalışmalarının eylül ayında tamamlanması ve yılsonuna kadar üstyapı ihalesine çıkılması planlanan lojistik köyün 2015 yılma kadar faaliyete geçmesi hedefleniyor. Üstyapı ihalesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı çalışmaları bitmeden üstyapının yap-işlet-devret modeliyle yapılması için ihaleye çıkılacak. Projeyle çok sayıda firmanın ilgilendiği belirtiliyor. 

Kamulaştırma hariç projenin altyapı yatırım maliyeti 22 milyon lira olarak planlandı. Lojistik köy tamamlandığında 15 bin kişiye iş sağlayacak. Demiryolu bağlantısı ile Kemalpaşa, Turgutlu, Manisa, Torbalı, Aydın, Denizli'deki organize sanayi bölgelerine, karayolu ve otoban bağlantısı ile İstanbul ve Ankara'ya bağlanacak olan Kemalpaşa Lojistik Köyü, sanayicinin ve ihracatçının yükünün fabrikadan en kısa sürede Çandarlı'daki Kuzey Ege Limanı'na ve İzmir Alsancak Limanı'na taşınmasını da sağlayacak. 

Kemalpaşa'daki bu proje ile Ege, Türkiye'nin ihracat merkezi olacak ve İzmir'i lojistik anlamda Türkiye'nin en değerli bölgesine dönüştürecek. Türkiye'nin taşımacılıkta en rahat ve en ucuz projesi olması beklenen Kemalpaşa Lojistik Köy ile Çandarlı'da kurulacak Kuzey Ege Limanı ile birlikte Ege'deki diğer limanların uluslararası taşımacılık boyutunu daha da güçlendirecek. Lojistik köy ile eş zamanlı olarak Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'ni Çobanisa İstasyonu'na bağlayacak 27 kilometrelik güzergaha 5.8 kilometre uzunluğunda demiryolu bağlantısı ve istasyon yapılacak. 

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında
  • 22.07.2024 11:21

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında

Türkiye’nin 110 bin megavata ulaşan elektrik kurulu gücünün yaklaşık 13 bin mega ...

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı
  • 17.07.2024 11:06

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları haziranda geçen yılın aynı ayına göre ...

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı
  • 09.07.2024 15:58

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı

Dünya Nüfus Günü'nde toplam dünya nüfusu 8.04 milyar olarak açıklanırken Türkiye ...

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı
  • 09.07.2024 09:05

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı

Türkiye'nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya fırlatılması, ...

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu, İstanbul'da gerçekleştirildi
  • 04.07.2024 09:59

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu, İstanbul'da gerçekleştirildi

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu'nda iki ülke arasında inşaat alanında yapı ...

Bakan Uraloğlu: "Uçuş ağımız 131 ülkede 346 noktaya ulaştı"
  • 03.07.2024 16:22

Bakan Uraloğlu: "Uçuş ağımız 131 ülkede 346 noktaya ulaştı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Dış hatlarda 50 ülkede 60 nokt ...