'Konut fazlasının aksine konut ihtiyacı var'
Emlak Hakkında Herşey programına katılan AC YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun önemli açıklamalarda bulundu.
Gayrimenkul sektörüne yönelik tüm gelişmelerin ele alındığı Emlak Hakkında Herşey programının bu haftaki konukları AC YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun ve Pana Yapı İnşaat Grup Başkanı Mahir Şaşmaz oldu. Sunuculuğunu Berfu Güven'in yaptığı programda gayrimenkul sektörü farklı yönleriyle ele alındı.
Konutta stok fazla mı, fiyatlar stokları etkiliyor mu? sorusunun tartışıldığı programda önemli değerlendirmeler yapıldı. Ali Coşkun, "İstanbul'da özellikle konut fazlalığı olduğu kanaatinde değilim. Bunun sebepleri aslında çok çok fazla. Her yıl İstanbul nüfusu 300-350 bin civarında artış gösteriyor. Bununla beraber İstanbul sağlık sektörünü çekmeye başladı. Ciddi şekilde sağlık yatırımları var. Bunun yanında üniversiteler var. Üniversitelerle beraber ciddi bir öğrenci kapasitesi oluşuyor. İstanbul, sağlık turizminin, eğitim yatırımlarının ve yabancı şirketlerin merkezi haline geliyor" dedi.
YIL SONUNA DOĞRU TEKRAR ALIM BAŞLADI
2015 yılının konut sektörü için iyi bir yıl olduğunu ifade eden AC YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Coşkun "Baktığımız zaman, İstanbul'da ciddi bir konut ihtiyacı var aslında. Ayrıca 1999 depremi ile beraber binaların ne kadar kötü olduğunu fark edildi. Şu anda ciddi bir kentsel dönüşüm ağı devam ediyor. Bunu da üstüne eklediğimiz anda İstanbul'da bana göre kesinlikle bir konut fazlası yok, aksine ihtiyacı var. Burdaki en büyük etkenlerden bir tanesi, geçtiğimiz yıl iki tane seçim geçirilmesiydi. İnsanlar belirsizlikten dolayı beklentiye girdiler. Veriler de şunu gösteriyor ki yıl sonuna doğru tekrar alım başladı ve 2015 yılı gerçekten sektör için iyi bir yıl oldu" açıklamasında bulundu.
KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANACAK MI?
Kentsel dönüşüm konusunun da ele alındığı programda Berfu Güven'in '2016'da kentsel dönüşüm hızlanacak mı?' sorusu üzerine dönüşümün hızlanacağını belirten Coşkun, 1999 depremi ve Van depremi sonrası binaların dayanıksızlığının ön plana çıktığını ve dönüşümün daha da hızlandığını ifade etti.
Emlaktasondakika.com/Emine Pile
Yorum Yaz