Konutun dünü, bugünü ve yarını!
“Yapı Dünyasının Bilgi Merkezi” Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen Konut Konferansı’nda konutun dünü, bugünü ve yarını ele alındı.
Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Konut Konferansı, AKG Gazbeton sponsorluğunda yapıldı. Yapı Endüstri merkezi tarafından düzenlenen konferansta inşaat sektörünün yapı taşı olan "konut" meselesi farklı coğrafya ve perspektifler çerçevesinde konuşmacılar tarafından değerlendirildi. Dünyaca ünlü konuşmacı ve uzmanların AKG Gazbeton'un da aralarında olduğu sponsorların desteğiyle bir araya getirildiği konferansta, konutun sektördeki gücünü; mimarlık, tasarım, malzeme, finans, geliştirme, mühendislik, içmimarlık, planlama ve akademi disiplinlerinden yetkili uzman isimler kendi perspektiflerinden sundu.
DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ FIRSAT OLARAK DEĞERLENDİRMELİYİZ
AKG Gazbeton Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç “Sayende Kendimi Hafiflemiş Hissediyorum” başlıklı konuşmasında modern çağın yapı malzemesi gazbeton kullanımının önemine değinerek paydaşlarının yükünü nasıl hafiflettiklerini anlattı: “Şantiyede, projede, uygulamada, tasarımda, yaşamınızda… siz nerede iseniz biz sizin yükünüzü hafifletiyoruz. İnşaata başlamadan önce, binaya binen yükleri, kullanılacak donatıyı, demir-çelik vb. tüm malzemeleri hesapladığımızda, eğer AKG Gazbeton ürünlerini tercih ettiyseniz, “temel maliyetlerinde” % 22'ye varan maliyet avantajı sağlıyoruz. Ürünlerimizi tercih edenler, betonarme maliyetlerinde de % 8 maliyet avantajı sağlıyorlar. Bina bittiğinde de bizim ürünlerimizi tercih edenler, bir yılda, ısıtma ve soğutma için harcadıkları paradan da önemli oranda tasarruf ediyorlar. Maliyetin yanı sıra en önemli konu ise “Deprem”. Deprem Güvenliğini sağlama noktasında, çok katlı binalarda gazbetonun en hafif ve en güvenli yapı malzemesi olduğu, standartlarla ve yapılan araştırmalarla yapı sektörü tarafından biliniyor. Aynı bakış açısıyla, yenilenmekte olan yeni nesil deprem yönetmeliğinde, “gazbeton yığma yapılar” da artık yerini almaya hazır. Özellikle kamu binalarında, deprem kuşağında olan ülkemizde ve belli bölgelerimizde, devlet tarafından kabul gören, yönetmeliğe giren, yapı malzemesi olmak gazbetonun ülkemizde ne denli kabul gördüğünün bir ispatıdır. Deprem nedeniyle benzer acıları tekrar yaşamamak için özellikle ‘kentsel dönüşüm projeleri'ni de fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde deprem açısından riskli olarak değerlendirilen 6.5 milyon konutun dönüşümü gerçekleşecek. Yalıtımlı, hafif, sağlam, yangın emniyetli, deprem güvenliğinin ön planda olduğu yapıların tasarlandığı projeler geliştirilmeli.”
Yorum Yaz