Limak, Mersin Stadı'nın inşaatı için seferberlik ilan etti!
Geçen yılın Aralık ayında Mersin Stadı'nın inşaası Uzunlar'dan alınarak hızı ile tanınan Limak Gurubu'na verilmişti
Türk Telekom Stadı'nın iki yapımcısından biri olan Uzunlar İnşaat'a ihale yasağı geçen hafta Resmi Gazete'de yayınlandı. Bir süredir Ekonomist'e şirket ile ilgili gelen olumsuz verilerin ardından, Uzunlar, ihalelerden bir yıllığına resmen yasaklanmış oldu. TT Arena Stadı da Eren Talu'dan sonra ikinci kurbanını da bu şekilde aldı. Uzunlar İnşaat'ın son dönemde stat konusunda ihtisaslaşma eğiliminde olduğu biliniyordu. Zaten bu yüzden Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Mersin Stadı'nın da yapımını üstlenmişti.
Geçen yılın Aralık ayında Mersin Stadı kendisinden alınarak, inşaatlardaki hızı ile tanınan Limak Gurubu'na verilmişti. Stadı kaba inşaatı yüzde 20 oranında ilerlemiş şekilde alan Limak İnşaat, TOKİ'ye stadı mayıs sonuna kadar tamamlama taahhüdünde bulundu. Bu sözün ardından Limak'ta nasıl bir iş planı yapıldığını öğrenmek istedik. Projenin bu hali ile 15 bin metrekare seyirci, 8 bin metrekare çim alana sahip bir dev komplekse dönüşmesi için normal koşullarda bir yıllık inşaat süresine ihtiyaç var. Ancak bu kadar zaman yok tabi ki.
İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanını 18 ay gibi rekor bir sürede tamamlayan Limak İnşaat'ta 4 ay 10 günlük stat inşaat serüveni için, tam anlamı ile seferberlik ilan edilmiş. Limak Holding İcra Kurulu Üyesi ve Limak İnşaat Üstyapılar Genel Müdürü Feyiz Genç, üstlendikleri son işlerini, bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeler içinde en heyecan verici olanı olarak yorumluyor. Genç, "Çok iyi bir etüt, risk analizi, planlama, finans ve yapım mühendisliği yaptık. 41 kişilik üst ekibimiz yalnızca bu iş için çalışıyor" diyor.
Limak'ta, kış dolayısı ile plan çerçevesinde yavaşlatılan tüm projelerden uzman ekipler ve ekipmanlar Mersin için bir araya getirilmiş. Üç vardiya geceli gündüzlü bir mesai yürütülen projede, riskler ve risklerin önlenmesine dair planlar ortaya konmuş. Tedarikçi firmalarla çok hızlı iletişim kurulmuş ve stat için gerekli üretimlerin tamamı için planlamalar yapılmış. Bugüne kadar hiç stat projesi yapmayan Limak İnşaat için Mersin Stadı bir referans niteliği taşıyor. Feyzi, "Mersin Stadı, kârı sıfır bir projedir. Her şey düşünüldü, yalnızca kâr oranı dışarıda bırakıldı. Çünkü bu hızdaki bir projede ne yapsanız zarardır" diye konuştu.
Genç, sözlerine şöyle devam ediyor: "Tüm hükümet üyeleri, başta sayın Başbakan, TOKİ yönetimi, spor ve ekonomi bakanlıkları, Mersin milletvekilleri stadın milli temsil yönünü çok iyi biliyor. Biz de projenin Türkiye'yi temsil edeceğini biliyor ve ona göre davranıyoruz."
Ekonomist
Yorum Yaz