Limango 15 milyon dolarlık yatırım yapacak!
Limango'nun arkasında 11.4 milyar euroluk cirosu ile dikkat çeken Otto Group var.
Ayda 15 milyon ziyaretin gerçekleştiği ve 5 milyon üyesiyle internetten alışverişin en tanınmış isimlerinden biri haline gelen Limango'nun CEO'su Gülfem Toygar'ın yeni projelerini dinlediğimde bu işin gideceği daha çok yer olduğunu düşünmeden edemiyorum.
Limango'nun arkasında Almanya'nın katalog satışıyla kendini duyuran ve bugün 11.4 milyar euroluk cirosu, 50 binden fazla çalışanı ile isminden söz ettiren Otto Group var. Anlatılanlara bakılırsa Otto, dünyada şu anda amazon. com'dan sonraki en büyü e-ticaret markası haline gelmiş durumda.
Gülfem Toygar, Limango'nun başarıya ulaştığı Türkiye'de iki yeni yatırıma daha girmek için ana şirket Otto'nun kapısını çalar ve Türkiye'de verilen her hedefe zamanından önce ulaştıklarını da belirterek, yaklaşık 15 milyon dolarlık yeni yatırım gerektiren iki projenin daha onayını alır.
Ogli ve arabul.com internetten alışverişin iki yeni ismi . Ogli internete özel lojistik işi. İş öylesine büyük bir potansiyel ki grup için, Ekol Lojistik'in genel müdürü olarak tanıdığımız Umur Özkal'ı şu anda bu projenin başından buluyorum.
İnternetten alışveriş yapan herkesin başına gelmiştir. Paket bir türlü istediğimiz gibi elimize ulaşmaz. Ya içindekiler eksik çıkar, ya görüntüsü hoşumuza gitmez ya da gelmesi haftalar alır. Kredi kartıyla anında yaptığın alışverişin bir türlü başarıyla sonuçlanmaması da hepimizi yer bitirir. İşte bu açığı kapatmak için yola koyulan Ogli bakalım bu işin altından nasıl kalkacak? Neticede kataloglu satışın çok yerleştiği Almanya gibi ülkelerde paket göndermek çok kolay. Ama bizde bu mümkün değil. Örneğin günde 16 bin ayakkabının paketlenmesi ve müşteriye zamanında doğru bir şekilde ulaştırılmasından söz ediyoruz. Sadece ayakkabı değil tabi, binlerce başka ürünün binlerce farklı kişiye gönderilmesinden...
Limango yöneticileri Tuzla'da 8 bin 500 metrekarelik bir tesis kurmuş. Yapılan yatırım şu anda 6 milyon doları bulmuş. Toplamda 15 milyon dolarlık bir yatırım yapılacakmış.
Haziran sonu itibariyle bu tesiste günde internetten verilen 40 bin sipariş hazırlanacakmış. Tesis otomasyona tam geçtikten sonra ise 80 bin sipariş 24 saat içinde hazır olacakmış. Merak ediyorum, bu şirket sadece Limango'ya mı hizmet edecek? Gülfem Toygar, öncelikle kendilerine ancak isteyen tüm internet şirketlerinin siparişlerini hazırlamaya da Ogli'nin talip olduğunu söylüyor.
Yakında küçük ve orta büyüklükteki iş yerlerini, esnafı ve de tek mağazayla çok güzel işler başarıp da bunu tüm Türkiye'ye yapmak için gerekli sermayeye ve altyapıya sahip olmayanları da yeni bir imkan bekliyor.
Limango, arabul.com ile elektronik ticaret merkezi işine giriyor. Bir nevi sanal ortamda alışveriş merkezi yaratılıyor Burada isteyen istediği ürünü istediği fiyata satacakmış. Yani siz siteye girdiğinizde size bir ürün sadece tek bir yerden tek bir fiyattan sunulmayacak. Müthiş bir rekabet olacak. Gülfem Toygar ne zaman sokakta dolaşsa, esnaf kendisine, 'Abla naıl gireriz internete. Orda satış yapmak istiyoruz' diye soruyormuş. İşte şimdi yeni yatırım bu isteğe cevap veriyor.
Ben özellikle Türkiye'de girişimci kadınların bu siteler kanalıyla büyük satış yapacağına eminim. En önemli konu siparişi almak ve ürünü vaktinde göndermek. Şimdi bunu yapan şirketler çoğalmaya başladı. Limango'nun satışlarının büyük bir kısmı İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yapılıyor. Ancak bu projelerle Anadolu da internetten alışverişe hızlı bir şekilde girecek diye düşünüyorum.
Şelale Kadak/Sabah
Yorum Yaz