maritbet girişmaritbet
Lodge T Life Privilege kişiye özel tasarımlar yapıyor!

Lodge T Life Privilege kişiye özel tasarımlar yapıyor!

"Tasarımlarımızın kullanıcılarının kimliği ile şekillenmesi bizim için hayati değer taşıyor" diyen Mimar Tuvan Tabak kişilerin isteğine göre özel tasarım yaptıklarını belirtti

Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

 Hayatım boyunca mimarinin ve tasarımın içinde yaşadım. Bu, babamın inşaat mühendisi olmasından, anne tarafımın ise tasarıma olan düşkünlüğünden kaynaklandı. Dolayısıyla doğduğum andan itibaren projelerin, inşaatların, fuarların ve tasarım mağazalarının içinde yaşadım diyebilirim. Bu yaşam tarzı beni doğal olarak mimarlık dünyasına dahil etti ve bu dünyayı en iyi şekilde kavrayabilmek için mimarlığın merkezi olan ingiltere'de, Londra Middlesex Üniversitesi'nde mimarlık eğitimi aldım.

Projeleriniz hangi eksende ilerler?

Bir projeyi hayata geçirmeden önce nasıl bir ön çalışmaya imza atarsınız? Hiç kuşkusuz her projenin amacı, mekanı belirlenen bütçe doğrultusunda potansiyelinin en üstüne çıkarmaktır. Bunun için yaratıcı, açık görüşlü ve inovatif bir çalışma performansı gerekmektedir, iş mekanın özelliklerini ve projenin amacını analiz etmekle başlar, daha sonra oluşturulan analizler doğrultusunda bir taslak oluşturulur ve müşteri ile beraber bu taslak, malzeme, desen, ışık, atmosfer, bütçe ve hava şartları gibi tüm soyut ve somut parametrelerle daha detaylı şekilde geliştirilir. Bu süreç onu yaratan insanlar kadar çeşitlilik gösterir, bu nedenle her mimar kendi kişisel tasarım sürecinin peşindedir, işte bu yüzden, müşterilerimizin kendi hayallerine cevap verebilecekleri yöntemler geliştirerek, onların da kendilerine özgü benzersiz yaklaşımlar geliştirmelerine imkan sağlarız. Bu müşterilerimizin hayallerinin gerçeğe dönüşmesini sağlar ve mimari bu gerçekleri bir ayna gibi yansıtır.

 Villa Privilege projesinden genel olarak bahsedebilir misiniz?

Amacımız, çevresindeki atmosfere göre şekillenen ve bu süreç sonucunda fark edilir, fonksiyonel, yaşam çeşitliliğine sahip, klas bir proje yaratmaktı. Bu sebeple çevresini sarmalayan olağanüstü Sakız Adası ve Çeşme manzarasına doğru büyüyerek genişleyen ve sivri hatlarla fark edilir hale gelen bir tasarım ile yola çıktık. Klasik mimari anlayışından bağımsız bir görüş açısı ile proje dış iskeleti kullanım alanlarının kişiliklerine göre şekillendi. Ayrıca eğik duvarlarla ve yüksek tavanlarla maksimum genişlik hissi verilerek ferah bir iç mekan yaratıldı. Bu tasarım sayesinde, 80 metrekare  yaşam alanı olan loft kısım, 120 metrekare ferahlığına sahip oldu. Proje fonksiyonelliğinin bir parçası olarak, yaşam alanındaki duvar ve üst kat odaları arasındaki duvarlar katlanır duvar sistemine dönüştürülerek, maksimum iç mekan hacmi sağlandı. Tasarım proje doğrultusunda, evinizi anlık gereksinimlerinize göre 1+1 den 4+1 e kadar şekillendirerek kullanabilmek mümkün kılındı. Tasarım projenin en cazip ve can alıcı özelliği, ister salonda, ister mutfakta, ister yatak odası ve banyolarda, kısacası evin her noktasında, güne başladığınız andan yakamozlara veda ettiğiniz ana kadar, yaşam alanlarında eşsiz manzara ve doğayla iç içe yaşanıyor olmasıdır. Villa Privilege; alışılanın dışında, sınırları kaldıran, özel, farklı, doğa ile bütünleşmiş, ultra modern, sade ama dinamik, fonksiyonel, ferah, ekolojik, büyüleyici ve en önemlisi prestijli bir haute couture proje.

Gelişen teknoloji ve malzemelerin mimarlık algısı üzerinde büyük etkisi olduğu günümüzde, değişimin sizin tasarımınıza nasıl bir etkisi olmuştur?

Evet, özellikle teknoloji o kadar çabuk gelişiyor ki tasarıma etkisi olmaması imkansız. Bu sayede yeni malzemeler, teknikler ve sistemler ile tasarımlarımız zenginleşiyor ve doğru kullandığınız taktirde yadsınamayacak bir farklılığa sahip oluyorsunuz. Villa Privilege projesinden örnek vermem gerekirse; Dış cephe kaplamamız titanyumdan oluşmaktadır ve bu malzeme kullanılabilecek en değerli malzemelerden biridir. Titanyum doğal bir malzemedir, boya kullanılmaz dolayısı ile rengi solmaz. Aynı zamanda çizildiği takdirde 4 veya 5 ay sonra kendini yeniler, aynen insan derisi gibi... Onun dışında proje tamamen ağır yapısal çelik konstrüksiyondur, yapısal çelik olduğunu özellikle belirtiyorum çünkü bu tip projeler genellikle hafif çelik ile çözümlenir fakat ben mükemmele olan tutkum sebebi ile ağır çelik kullandım. Bu sistemle iç mekanı hiç bölmeden tek parça halinde kullanabiliyorsunuz, isteğiniz doğrultusunda kısa bir zamanda ekleme yapabiliyorsunuz ve de günümüz Yeşil Mimari anlayışı çerçevesinde en önemlisi, tamamen kaldıracağınız zaman yüzde 100 geri dönüşüme sokabiliyorsunuz. Akıllı ev sistemi diğer bir örnek olabilir, tasarladığınız mekan için istediğiniz senaryoyu hazırlıyorsunuz ve yaşıyorsunuz: bir bakıma kendi filminizin yönetmeni oluyorsunuz... Tüm bu ayrıcalıklar teknoloji sayesinde mümkün kılınabilmektedir ve bana göre teknolojiyi takip eden ve doğru uygulayanlar geleceğin sahibi olacaktır..

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Ben, öncelikle bir tasarımcı olarak, duvarları arasında her türlü duyguyu hissettiğimiz, yaşama dair her anı içinde geçirdiğimiz mekanların, insan yaşamında taşıdığı öneme vurgu yapmak isterim. Nasıl ki dünyada 7 milyar farklı kişilikte insan var ise, bu insanların sahip olduğu mekanların da aynı şekilde farklı kişiliklere ve ruha sahip olması gerektiğine olan inancımı ve bu doğrultuda şekillenen tasarım mottomu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.. 

Exclusive Home

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Titanium Loft karma kullanımlı villa konsepti ile dikkat çekiyor
  • 21.04.2014 16:04

Titanium Loft karma kullanımlı villa konsepti ile dikkat çekiyor

Tuvan Tabak Architecture Titanium Loft ile Türkiye de ilk ve tek karma kullanıml ...

Lodge T Life Privilege kişiye özel tasarımlar yapıyor!
  • 09.07.2013 12:42

Lodge T Life Privilege kişiye özel tasarımlar yapıyor!

"Tasarımlarımızın kullanıcılarının kimliği ile şekillenmesi bizim için hayati de ...