Markalı konut projeleri ev sahiplerini forma sokuyor!
Markalı konut projeleri içindeki profesyonel spor tesisleri sadece ev sahiplerini değil tüm bölgeyi hedefliyor
Ağaoğlu, Dumankaya, Teknik Yapı ve Emay İnşaat profesyonel kulüplerle konutun yanında spor sektöründe de büyümeyi hedefliyor
Artık konut satın alırken 'başımı sokacak bir evim olsun' dönemi geride kaldı. Markalı konut projeleri artık konut satarken içinde sosyal tesisten profesyonel sporların yapılabileceği alanlara hatta hobi odalarına kadar birçok aktiviteyi projelerine ekliyor. Ancak artık bu uygulama da yeterli olmuyor. Sadece konut sahiplerinin ihtiyaçlarına cevap veren küçük tesisler yerini profesyonel spor kulüplerine bırakıyor. Ev sahiplerini dışarı kaptırmak istemeyen şirketler kendi bünyelerinde oluşturdukları spor markalarıyla hem projelerindeki ev sahipleri hem de komşu semtlerdekileri hedefliyor. Son dönemde inşaat sektöründeki birçok şirket büyük çaplı projelerinin içine spor tesisi yatırımlarını da ekledi. Yıllık cirosu 150 milyon dolara ulaşan spor kulübü sektörü inşaat şirketlerinin yeni büyüme alanı oldu. Kendi bünyesinde kurdukları kulüplerde 25 bin üyeye ulaşan da var 6 bin 500 metrekarelik dev spor tesisini bünyesine kuran da...
150 MİLYON DOLARA ULAŞTI
Tesislerin en önemli özelliği ise hedef kitlelerinin projedeki ev sahipleriyle sınırlı olmaması. Üyelerinin önemli bir bölümünün dışarıdan gelenlerin oluşturduğu tesisler başı çekiyor. Ancak projelerde yatırımcılar açısından en büyük avantaj tüm aile bireylerinin yararlanmasına imkân sağlayacak aile üyelikleri. Evinin yakınında bulunmasını fırsat bilen pek çok ev sahibi de fiyat avantajı da sağlayan aile üyeliğinden yararlanıyor. Bu arada bir spor kulübü yatırımı tesisin büyüklüğüne göre 200 bin dolardan başlayarak 10 milyon dolara kadar çıkıyor. Bulundukları bölgede marka avantajını da kullanan şirketler ise hiçbir yatırımdan kaçınmayarak artık projelerin içine marka yatırımına değer katacak spor tesislerini de ekleyip hem ev sahipleri hem de bölge halkına ulaşıyor.
KOMŞULAR ATLETİK OLACAK
Dumankaya'nın yeni spor markası Atletic-o , markanın tüm projelerinde yer alacak. 1.300 ile 4 bin 500 metrekareden oluşan Athletic-o spor kulübü ilk olarak markanın Kurtköy'deki Dumankaya Konsept İstanbul projesinde açılacak. Tesislere dışarıdan üyelikler de kabul ediliyor. Tesiste açık alanda tenis kortları, basketbol sahaları, yürüyüş alanları ve açık yüzme havuzları, kapalı alanda ise fitness, cardio, serbest ağırlık, pilates, aerobik, özel ders stüdyoları, fonksiyonel antrenman alanları, kapalı tek pota basketbol sahası, squash kortları, hamam, sauna buhar odası ve masaj odalarından oluşan spa merkezleri yer alıyor. Dumankaya yetkilileri büyük projelerde yer Athletic-O Sports Club'lara yer vereceklerini nispeten küçük projelerde ise açık yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, sauna, fitness, hobi odası, kafe, yürüyüş yolları, peyzaj alanları, kapalı otopark ve basketbol sahası gibi sosyal alanların yer alacağı tesislerin olacağını söyledi.
6 bin 500 metrekarelik spor cenneti
KENTPLUS markasının Ataşehir'de hayata geçirdiği 6 bin 500 metrekarelik beş katlı spor kompleksi Pleon Sportivo'da cardio ve fitness merkezlerinin yanı sıra; squash kortu, boks ringi, kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, spa merkezi, aktivite alanı ,çok amaçlı spor salonu gibi birçok imkân sunuluyor. İçinde çocuklar için bir spor kulübünün de yer aldığı tesiste çocuk egzersizi ve bale yapma olanağı bulunuyor. Pleon Sportivo Genel Direktörü Nasip Bayer'in deyimiyle "şehir yaşamının bir parçası olması gereken sporu, şehrin sağlayabileceği tüm lükslerle birlikte sunan" kompleksin tüm kardiyo ekipmanlarında tv, ipod ve dvd oynatıcı bağlantı bulunuyor. Üyeler çalışmalarını ve egzersizlerini sürdürürken aynı zamanda sevdikleri bir diziyi veya arşivlerinden bir dvd'yi izleyebiliyor, istedikleri müziği dinleyebiliyor. Tesiste "Venless Expert System" adı verilen sistemle üyelerin kişisel bilgileri kartlarına yüklüyor , salona girmeden önce kartların okutulduğu kioskta, üyenin fiziksel durumuna göre hangi kas grubunu ne kadar ve nasıl çalıştırması gerektiği, nasıl bir egzersiz programı izleyeceği gösteriliyor. Üyelerin kişisel durumları ve gelişmeleri saati saatine takip edilerek; kendilerine yardımcı olacak bir eğitmenle çalışması ve görüş alışverişinde bulunması sağlanıyor. Pleon Sportivo'da 25 metrekarelik boks ringi; boks, kick boks ve thai boks yapma fırsatı sunuyor. Üyeler 250 metrekare aktivite alanında Thaibo, Bodys Sculp, Pilates, Matwork, Bootcam, Aerobik, Streching, aikido, Yoga ve TaiChi gibi toplu egzersiz yapabiliyor.
My Club site dışına taştı
Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Ümraniye, Çekmeköy ile Doğu ve Batı Ataşehir'deki projelerinde yaşayanlara sosyal imkan sağlamak için hayata geçirilen My Club Spor ve Yaşam Merkezi, 25 bin üyeli dev bir tesise dönüştü. Tamamı Anadolu Yakası'nda altı kulübe ulaşan My Club, eylülde Bahçelievler, ardından Ispartakule ve Ayazma ve son olarak da Maslak'ta hayata geçireceği projeler içinde açılacak tesislerle 10 kulübe ulaşacak. My Club Spor ve Yaşam Merkezleri Genel Müdürü Serhat Bingül, yeni açılacak kulüplerle birlikte 2013'ün sonunda 40-45 bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Bingül, Ağaoğlu projelerinde yaşayanların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için hayata geçirilen tesisin dışarıdan da çok sayıda üyeye ulaştığını açıkladı. Son 10 yılda içerisinde fitness ve spor aletlerinin yanı sıra masaj, spa, hamam, restoran, eczane, araba kiralama gibi birçok hizmeti veren yaşam merkezi konseptinin çok büyüdüğünü söyleyen Bingül, "Bir spor ve yaşam merkezi tesisinin yatırım maliyeti 200 bin dolardan başlayarak 10 milyon dolara kadar çıkıyor. Bizim gibi A sınıfı kategorisinde 20'ye yakın kulüp var. Büyüklerin oluşturduğu sektörün yıllık cirosu ise 150 milyon dolara ulaştı" diye konuştu. Yeni ekipmanlar ve Ar-Ge çalışmaları için yurtdışındaki fuarları taki ettiklerini kaydeden Bingül, "Son dönemde ABD'de crossfit çalışmaları ağırlık kazanıyor. Biz de yeni oluşturduğumuz ders programlarında crossfit egzersizlerini de koyuyoruz" diye konuştu.
Sabah/Dilek Taş
Yorum Yaz