maritbet girişmaritbet
MIPIM 2013 Fuarı’nda Türk projeleri yabancı yatırımcıların göz bebeği oldu!

MIPIM 2013 Fuarı’nda Türk projeleri yabancı yatırımcıların göz bebeği oldu!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarına onur ülke sıfatıyla katılan Türkiye, yabancıların ilgi odağı oldu. Türk projeleri için birçok teklifte bulunuldu

 

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarına onur ülke sıfatıyla katılan Türkiye, yabancıların ilgi odağı oldu. Türk projeleri için birçok teklifte bulunuldu.

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'e 28 firmayla çıkarma yapan Türkiye, bu çabasının karşılığını aldı. Türk şirketlerinin projelerine yoğun ilgi gösteren yabancı yatırımcılar, satın alma ve ortaklık teklifinde bulundu. İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Fuarda benim yanımda milyar dolarlık fonlar ve şirketler, Türk projeleri ile ilgili bilgi aldı. Bu gurur verici.” dedi.

Eroğlu'nun henüz lansmanını yapmadığı Seyrantepe'de hayata geçireceği otel, rezidans, AVM ve ofis olmak üzere dört bölümden oluşan Skyland Projesi'nin otel kısmına İspanyol bir firma talip oldu. Eroğlu'nun Kağıthane'deki ofis binasına ise Dubaili bir yatırımcı talip oldu. Bu binanın değeri ise 90 milyon dolar. İki satış da gerçekleşirse Eroğlu'nun kasasına 290 milyon dolar nakit para girecek. Eroğlu Şirketler Grubu Başkanı Nurettin Eroğlu, bu iki satın alma teklifi dışında oteli işletmek için gelen çok sayıda teklifi de değerlendirdiklerini söyledi. Eroğlu, “3 defadır katıldığımız MIPIM'de en hareketli yılı yaşıyoruz.” dedi.

Seyrantepe'de inşasına başlanan Vadistanbul konut bölümüne gelen talebin yanı sıra ofis, AVM ve otel bölümleriyle de uluslararası alanda faaliyet gösteren öncü firmaların talebini alıyor. Vadistanbul'un yatırımcılarından Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya; MIPIM'de birçok yabancı yatırımcıyla buluşma imkânı bulduklarını söyledi. Vadistanbul'un fuara katılan en büyük ölçekli projelerden biri olduğunu belirten Çetinsaya, “Fuarın ilk gününden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Fuar sayesinde Mütekabiliyet Kanunu'nun detaylarını da yabancı yatırımcılara aktarma imkânı oluyor. Ayrıca fuara onur ülkesi olarak katılmamızın da, inşaat sektörü açısından etkisi büyük.” dedi.

Fuara Varyap ile inşa ettikleri Metropol İstanbul projesiyle katılan GAP İnşaat Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, 250 metrelik gökdelenin yabancılardan yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Yetgin, “Proje içindeki mağazalar için hem kiralama hem de satın almak için yoğun talep alıyoruz. Ticari alanlarda toplu satın alma talepleri var.” diye konuştu. Viatrans AŞ-Meydanbey Ortak Girişimi'nce, İstanbul'un en değerli arazilerinden Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikası arazisinde hayata geçirilen karma proje Quasar İstanbul'a da Azerilerden teklif geldi. Dünyanın en ünlü 5 yıldızlı otel zincirlerinden Fairmont Hotels, Quasar İstanbul projesi içinde yer alan Türkiye'deki ilk otelinin uluslararası lansmanını önceki akşam Fairmont Monte Carlo'da gerçekleştirdi. MIPIM'e bu yıl İzmir'deki Ege Perla projesiyle katılan İş GYO'nun Genel Müdürü Turgay Tanes, Rusya'nın en büyük ikinci bankası olan VTB'nin iştirakinin kendileriyle ilgilendiğini belirterek, Rusya'da sıfırdan geliştirilecek AVM ve ofis projeleri için bizimle işbirliği yapmak istiyorlar. Daha önce de Rusya'ya yatırım yapmak istemiştik ve şimdi kurumsal bir yatırımcıyla görüşüyoruz.” diye konuştu.

Nurol GYO'nun Genel Müdürü Musa Aykaç ise, “Körfez'den gelenler bizim projelerimizi kendi ülkelerinde satmak isteyen ajanslardan oluşurken, Avrupalı yatırımcılar ise birlikte bir projeye yatırım yapmak istiyorlar. Biz de projelerimize hız verdik ve Nurol Tower'ın ardından Basın Ekspres ve Seyrantepe'ye ağırlık vereceğiz.” diye konuştu.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MIPIM 2013 Fuarı’nda Türk projeleri yabancı yatırımcıların göz bebeği oldu!
  • 15.03.2013 15:17

MIPIM 2013 Fuarı’nda Türk projeleri yabancı yatırımcıların göz bebeği oldu!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarına onur ülke sıfatıyla katılan Türkiye, yaban ...