maritbet girişmaritbet
Mostar'daki Tarihi Sinan Paşa Camisi'nin onarımına başlandı

Mostar'daki Tarihi Sinan Paşa Camisi'nin onarımına başlandı

Hersek Sancakbeyi Sinan Bey tarafından 1473 yılında yaptırılan, ancak eski Yugoslavya döneminde temeline kadar yıkılan tarihi Sinan Paşa Camisi'nin onarımına başlandı

Hersek Sancakbeyi Sinan Bey tarafından 1473 yılında yaptırılan, ancak eski Yugoslavya döneminde temeline kadar yıkılan tarihi Sinan Paşa Camisi'nin onarımına başlandı. Mostar Müftülüğü inisiyatifinde toplanan yardımlarla ayağa kaldırılacak Sinan Paşa Camisi'nin onarımı dolayısıyla düzenlenen törene, Mostar Müftüsü Seid Smaykiç, Mostar İslam Birliği Meclisi Başkanı Ramiz Yelovats ve eski Mostar Büyükşehir Belediye Başkanı Hamdiya Yahiç katıldı. Mostar Müftüsü Smaykiç, törende yaptığı konuşmada, 1947-1955 yılları arasında, Mostar kentinde 11 caminin yıkıldığını, ancak Sinan Paşa Camisi ile birlikte 3 caminin onarımına başlandığını söyledi. Smaykiç, caminin bir an önce onarılıp eski görünümüne kavuşturulması için vatandaşlardan destek istedi. Konuşmasının ardından Smaykiş, sembolik olarak caminin temeline ilk taş bloğu yerleştirdi. Kentin sembollerinden biri olan tarihi Mostar Köprüsü'ne yaklaşık 300 metre uzaklıkta, Neretva Nehri'nin sol yakasında bulunan tarihi cami, Sinan Bey tarafından inşa ettirilmişti. Daha sonra, 1504-1507 yılları arasında Hersek Sancakbeyliği yapan Sinan Paşa (Boroviniç) tarafından da yanına bir minare eklenen tarihi cami, eski Yugoslavya'daki komünist rejim tarafından 29 Aralık 1949'da kadar yıkılmıştı. 

Caminin temelleri, Enver İmamoviç başkanlığındaki uzman ekipler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 2009 yılında bulunmuştu. 

Haberler.com 

Yorum Yaz