Necati Kurmel gayrimenkullerini tek merkezden yönetecek!
Saray Halı ve Saray Çiftliği markalarının sahibi, Kurmel Şirketler Topluluğu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel, pek göz önünde bulunan bir isim değil
Televizyonlara, gazetelere nadiren demeç verir. Sessiz kalmayı tercih eden işadamlarımızdan biridir. Bu arada kendisinin Bülent Ecevit döneminde başbakan yardımcılığı yapan Hüsamettin Özkan'ın dayısı olduğunu da belirtelim... Kurmel'in sekiz şirketinde halen 3 bin kişi çalışıyor.
Grubun yıllık cirosuysa 300 milyon doların üzerinde. Krom ve altın madenciliği, hayvancılık ve halı sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Kurmel için Türkiye'nin en büyük arazilerine sahip desek abartmış olmayız. Kurmel, Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul yatırımcılarından... İstanbul'da 10 binlerce dönüm arazisi olduğu söyleniyor. Ancak kendisi bu konularda pek konuşmak istemiyor. Şimdiye kadar arazilerinde hep inşaat şirketleriyle ortak projeler geliştiriyordu.
Tepe Grubu ile birlikte Beykoz Konakları ve Kamer Roze projesini hayata geçirmişti. Kendi şirketi Kuryap İnşaat ise Kurtköy-Akfırat'ta bulunan Royal Park Residence projesini yapmıştı. Şu anda üç projesi daha devam ediyor.
Kurmel, geçmişte verdiği bir demecinde, gayrimenkulde aradığını bulamadığını belirterek "Birkaçını kat karşılığı Kiptaş'a verdim ama arazileri ziyan ettim, para kazanamadım.
Kurtköy tarafındaki arazilerimden de üç-dört yatırımcıya verdim. Hatta biri daha yeni 20 dönüm yere başlıyor. 100 tane daire yapacakmış. Orada da aradığımı bulamadım" demiş ve serzenişte bulunmuştu. Necati Kurmel bu serzenişine son verebilmek için geçen hafta "Saray Gayrimenkul Yatırım" unvanıyla yeni bir şirket kurdu. Yeni şirketle ilgili olarak Kurmel'i aradık. Ancak yurtdışında olduğu için ulaşamadık. Danışmanı Atilla Alptekin bize şu bilgileri aktardı: "Uzun süredir gayrimenkul şirketi kurmayı düşünüyordu. Her şirketin ayrı ayrı gayrimenkulleri olmuş. Ayrıca aile bireylerinin kendi gayrimenkulleri de var. Bu gayrimenkulleri de şirketler üzerinden değerlendirilmeye çalışılmış. Bu noktada yeniden yapılanmaya gidildi. Hem şirketlerin hem de aile bireylerinin gayrimenkulleri tek şirket altında toplanıp yönetilecek. Böylece araziler daha iyi değerlendirilecek ve şirketler ana işleri dışında faaliyette bulunmamış olacak. Uzun vadeli kurumsallaşma ve ihtisaslaşmanın bir sonucu olarak yeni şirket kuruldu."
Para
Yorum Yaz