maritbet girişmaritbet
ÖİB, 11 ilde gayrimenkul satacak

ÖİB, 11 ilde gayrimenkul satacak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 11 ilde toplam geçici teminat bedelleri 2 milyon 272 bin TL olan 26 farklı gayrimenkulü özelleştirme yoluyla satışa çıkardı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 11 ilde toplam geçici teminat bedelleri 2 milyon 272 bin TL olan 26 farklı gayrimenkulü özelleştirme yoluyla satışa çıkardı. Özelleştirmeler için ihale 24 Nisan tarihinde yapılacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 11 ilde toplam geçici teminat bedelleri 2 milyon 272 bin TL olan 26 farklı gayrimenkulü özelleştirme yoluyla satışa çıkardı. Özelleştirmeler için ihale 24 Nisan tarihinde yapılacak.

ÖİB'nin taşınmaz satışına ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖİB, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Çanakkale, Edirne, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Kars, Kırıkkale, Manisa, Niğde, Ordu ve Samsun'daki 24 farklı gayrimenkulü satışa çıkardı. Geçici teminat bedelleri 2 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişen gayrimenkuller için ihale 24 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. Her bir gayrimenkul için farklı ihaleler düzenlenecek olup ihale tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesine ödenecek miktar ise gayrimenkulün değerine göre değişecek.

24 Nisan'da yapılacak olan ihaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

Satışa konu gayrimenkullerden birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla gayrimenkul için de teklif verilebilecek. Verilen teklifler herhangi bir şartı içeremeyeceği gibi birden fazla teklif verilmesi halinde bu teklifler birbiriyle ilişkilendirilemeyecek. İhalelere gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecekler. Teklifler Türk Lirası olarak alınacak ve ihale Türk Lirası üzerinden sonuçlandırılacak. Teklifler peşin veya vadeli olarak verilebilecek.

İhale bedelinin vadeli olarak ödenmesi talep edildiği takdirde; Asgari yüzde 20'si Varlık Satış Sözleşmesi imza tarihinde peşin, bakiye anapara borcu ise azami 12 ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48, "İstanbul ilindeki 1542 ada, 35 no.lu parseldeki gayrimenkul için 60" ayda ve eşit taksitlerle, bakiye anapara borcu üzerinden vade tarihleri itibariyle hesaplanacak vade farklarıyla birlikte ödenecek.

Satış bedelinin vadeye bağlanan tutarına, Varlık Satış Sözleşmesi imza tarihinden itibaren yıllık yüzde 9 oranında basit faiz uygulanacak olup, faiz ödemeleri anapara ödemeleri ile aynı tarihte yapılacak.

YABANCILAR GAYRİMENKUL EDİNMELERİNİN MÜMKÜN OLUP OLMADIĞINI ÖNCEDEN ARAŞTIRMAKLA YÜKÜMLÜ TUTULDU

İhale konusu gayrimenkullerin yabancı uyruklu gerçek kişiler, yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri ve yabancı yatırımcıların Türkiye'de kurdukları veya iştirak ettikleri tüzel kişiliğe sahip şirketlere satışı yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar mevzuatı ve Tapu Kanunu ile ilgili mevzuat hükümlerine tabi tutuluyor. Bu kişiler gayrimenkul edinmelerinin mümkün olup olmadığını önceden araştırmakla yükümlü olurken ihaleyi kazanmaları halinde bu kişilerden en kısa sürede gerekli işlemleri yapmaları istenecek.

(ANKA)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özelleştirme İdaresi'nin bazı satış kararları ile imar planı değişiklikleri onaylandı
  • 22.02.2023 10:22

Özelleştirme İdaresi'nin bazı satış kararları ile imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bazı satışlar ile imar planı değişikliklerin ...

Özelleştirme İdaresi 6 ildeki 11 taşınmazı satışa çıkardı
  • 27.01.2023 10:15

Özelleştirme İdaresi 6 ildeki 11 taşınmazı satışa çıkardı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 6 ildeki 11 taşınmaz ...

ÖİB'den 7 ildeki taşınmazlar için özelleştirme kararları!
  • 31.10.2022 10:44

ÖİB'den 7 ildeki taşınmazlar için özelleştirme kararları!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın imar planı değişiklikleri ve ihale sonuçları ...

Marmaris'teki taşınmaz için en yüksek teklif Türkiye İş Bankası'ndan!
  • 24.10.2022 17:07

Marmaris'teki taşınmaz için en yüksek teklif Türkiye İş Bankası'ndan!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki taşınmazın özelleştirme ihalesinde en yüksek tekl ...

14 ildeki 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
  • 05.10.2022 09:34

14 ildeki 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı 14 ildeki 99 taşınmazın özelleştirme kap ...

Özelleştirme kapsamındaki 11 taşınmazın satışı onaylandı
  • 29.09.2022 17:08

Özelleştirme kapsamındaki 11 taşınmazın satışı onaylandı

Özelleştirme kapsamında bulunan 5 ildeki 11 taşınmazın satışına onay verildi. ...