maritbet girişmaritbet
Orka Group, Pierangelo D'Agostin’i TWEEN’in kreatif direktörü yaptı!

Orka Group, Pierangelo D'Agostin’i TWEEN’in kreatif direktörü yaptı!

Erkek giyiyminde öncü olan Orka Group, bünyesinde yer alan TWEEN markasını; ünlü İtalyan tasarımcı Pierangelo D'Agostin’i Kreatif Direktörlüğe getirerek baştan tasarladı

Erkek giyiyminde öncü olan Orka Group, bünyesinde yer alan TWEEN markasını; ünlü İtalyan tasarımcı Pierangelo D'Agostin'i Kreatif Direktörlüğe getirerek baştan tasarladı

Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Daha önce dünya markası olmayı hedefliyorduk. Artık dünya markalarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Pierangelo ve çalışmaları da bu yönde attığımız ilk adım”

TWEEN markası ile dünya moda başkentlerindeki etkinliğini artırmayı planlayan Orka Group, üst sınıf giyim ve aksesuarlarında dünya çapında markalar Uniqlo ve Jil Sander ‘in baş tasarımcılığını yapmış Pierangelo D'Agostin'i transfer etti. TWEEN'in logosunu hem markaya yapılan yatırımı kaybetmeden hem de tamamen farklı bir bakış açısıyla yeniden yorumlayan İtalyan tasarımcı, TWEEN'in logosunu  Asya ve Avrupa arasında köprü konumunda yer alan İstanbul'dan esinlenerek, İngilizce'de “BETWEEN-ARASINDA” anlamını çağrıştıracak ‘TWEEN  olarak değiştirdi.

RENKLERİN DİLİNİ KULLANDI

TWEEN'in yeni yüzünü kamuoyuna duyurmak amacıyla yapılan toplantıda konuşan Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, TWEEN markasıyla Londra ve Tokyo gibi dünya moda başkentlerindeki etkinliklerini artırmayı planladıklarını söyledi. Bu amaçla TWEEN'in başına dünyaca ünlü Pierangelo ve ekibini getirdiklerini anlatan Orakçıoğlu, “Biz bu hedefe ulaşmak için tasarım ve üretim teknolojilerinde dünyanın 1 numaralı tasarımcısıyla çalışmaya başladık. Şu ana kadar 3 milyon dolarlık yatırım yaptık. TWEEN'deki değişim için Pierangelo ve ekibi 6 aydır durmadan çalışıyor. Pierangelo TWEEN'in koleksiyonunu oluştururken renklerin dilinden yararlandı. Renkler dünyanın her yerinde en kolay anlaşılır iletişim dilidir.

Hazırlanan yeni koleksiyonumuzda her bir koleksiyon farklı renklerle ifade edildi” dedi. TWEEN'in üretim teknolojilerinde de bir çok yeniliğe imza attıklarını açıklayan Orakçıoğlu, “Pierangelo aynı zamanda iplik teknolojileri konusunda uzman bir tasarımcıdır. Osmanlı döneminde sultanların giydiği  çok ince ve hafif oluşuyla bilinen moher isimli kumaşı, Pierangelo yeniden kullanmaya başladı. Kuru kalma özelliğiyle bilinen bu kumaşın üretimi için Türk ve Japon teknolojilerini bir araya getirerek çalışıyoruz. Yapıştırma pantolon da ilklerimizden biri” diye konuştu. Orakçıoğlu, yeni kreasyon sunumunu, Tokyo, Milano, Londra gibi moda başkentlerinde de tanıtacaklarını ifade etti.

İSTANBUL'UN BÜYÜSÜNE KAPILAN PIERANGELO TÜRKİYE'YE YERLEŞTİ

Orka Group'a yurtdışından danışmanlık hizmeti vermeyi planlarken,  kente gelince, İstanbul'un büyüsüne kapılarak burada yaşamaya başlayan Pierangelo D'Agostin aylarca süren yoğun çalışmanın ardından TWEEN markasının tüm kreatif içeriği ve imajını yeniledi. Kendisini ‘vatansız-göçebe' olarak tanımlayan D'Agostin, İstanbul'a geldikten sonra hayatı boyunca esinlendiği her şeyin kaynağını burada bulduğunu söyledi.Toplantıda TWEEN'in yeni yüzü hakkında bilgi veren Pierangelo D'Agostin, “Türkiye benim yıllardır merak ettiğim ülkeler arasındaydı. Türkiye ve İstanbul, Geleneksel ile modern, Asya ile Avrupa, Bizans ile Osmanlı, Doğu ile Batı arasında bir köprü konumunda bulunuyor. TWEEN için Türkiye'ye geldiğimde bunu daha net gördüm. İstanbul çok kültürlülüğün başkenti ve dünya genelinde marka bir şehir. İstanbul, Doğu ile Batı'yı birbirine bağlayan bir köprü. Bende buradan yola çıkarak TWEEN'i BETWEEN gibi düşündüm. Yeni logo böylece ortaya çıktı” dedi. 

İSTANBUL SU VE IŞIK

İstanbul'u Su ve Işık olarak tanımlayan D'Agostin, böyle bir coğrafi ve kültürel zenginliğin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. İstanbul'u uluslar arası bir marka olarak tanımlayan Orka Group Genel Koordinatörü Osman Arar ise “Bizler bu markanın gücünü markamıza yansıtmak istedik. TWEEN geleceği yakalamış bir marka haline geldi. Pierangelo'yla 5 yıllık bir anlaşma yaptık. Şuana kadar 350 parçalık ilk koleksiyonumuz oluştu” diye konuştu.

Yorum Yaz