Ortakları kader bir araya getirdi, Businist Office doğdu
Selimoğlu Group, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı şirketleri tarafından oluşturulan SVR Grup, Fikirtepe’de 270 bin metrekarelik ofis gerçekleştiriyor
Yatırım değeri 550 milyon lira, arsası 58 bin metrekare olan projenin ortakları, böyle bir yapıda yer almalarının gerekçesini güçlerini birleştirmek olarak açıkladı.
Fikirtepe'de ticari alan olarak ayrılan ender parsellerden ikisi üzerine gerçekleştirilen Businist Office, her iki etabı da tamamlandığında 270 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Özellikle İstanbul Anadolu yakasında gerçekleştirdikleri projeler ile dikkat çeken Selimoğlu Group ile gücünü birleştiren Vartaş Yapı, yanlarına Türkiye'de yatırım yapma kararı alan Almanya kökenli Rochel ile birlikte Fikirtepe'nin ender ticari ünitelerinden birisini gerçekleştiriyor. Fikirtepe'de E-5'e cepheli bir konumda yer alan arsa üzerinde dördü yüksek, ikisi de az katlı olmak üzere toplam 6 kule halinde inşa edilecek projede 45 metrekareden 1250 metrekareye kadar büyüyebilen ofisler inşa edilecek. Arsa maliklerinin yüzde 56, grup şirketlerini ise yüzde 44'lük bir paya sahip olduğu projede yüzde 65 oranında prim vaat ediliyor.
Gerekçeler farklı gibi görünüyor ama
Projenin tanıtım toplantısında soruları cevaplayan ortaklar, farklı gerekçelerle bir araya geldiklerini dile getirdiler. Projenin ortaklarından Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Aydoğan Selimoğlu, böyle bir projeye üç ortak olarak girmelerini kendileri açısından biraz da zorunluluk olarak açıklarken, bölgede farklı ortaklıklarla 9 parselde proje geliştirdiklerine dikkat çekti. Fikirtepe'nin her yerinde olmak istediklerini belirten Selimoğlu, “Müşterilerimizin bir kısmı Kızıltoprak'ı tercih ederken başka bir kısmı Göztepe'den konut almak istiyor. Biz bölgede 9 adada varız. Bu riski dağıtmak istedik ve ortaklığa girdik. Bu oluşumdan da son derece memnunuz” dedi.
Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata ise yaptığı açıklamada Selimoğlu Group ve kendileri adına cevap verdi. Daha önce bir projede aynı adada imzaları olduğunu hatırlatan Barata, bu yolla güç birliğini gittiklerini söyledi.
Yurtdışındaki fonları için yerel partner şart
Konu hakkında açıklama yapan Rochel Yapı'nın temsilcisi Hasan Çubukçu da yurtdışı kökenli bir firma olduklarını hatırlattı. Hesaplamaların çok sıkı yapıldığını ifade eden Çubukçu, aldıkları iyi sonuçlardan sonra Türkiye'nin içindeki ve dışındaki farklı sorunları ile karşılaştıklarını söyledi. Öngörülemeyen sorunların çözümü için yerel ortağa ihtiyaç duyduklarını belirten Çubukçu, “Yerel ortaklarımızın bölgede güçlü olmasını ve sorunları yerinde çözebilmelerini istedik. Bunun daha sağlıklı olacağını düşündük. İlerleyen zamanlarda yurtdışındaki çevremizi, yatırımcıları ve fonları buradaki yatırımlara kanalize etme düşüncemiz var. Çünkü şu anda yurtdışında para çok ucuz. Yatırım yapacak yer arıyorlar. Türkiye iyi bir ayak. Yabancı yatırımcılar bunun için Türkiye'de sağlam partnerler arıyorlar. Bu durumda bizde o yatırımcıları yönlendirerek ortaklığımıza ve yatırımcılarımıza iyi kazançlar sağlamak istiyoruz” diye konuşarak sözlerini noktaladı.
Yorum Yaz