maritbet girişmaritbet
Pendik Belediyesi 70 metrekare altındaki 1+1 dairelere sınırlama getirdi!

Pendik Belediyesi 70 metrekare altındaki 1+1 dairelere sınırlama getirdi!

Pendik Belediyesi, 70 metrekare altındaki 1+1 konutların yapımına sınırlama getirdi

Pendik Belediyesi, 70 metrekare altındaki 1+1 konutların yapımına sınırlama getirdi. Belediye Yenişehir ve Çamlık mahallelerinde plan değişikliğine gitti. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ailelere hitap etmediği 1+1 daireler için ilk olumsuz açıklamayı Mayıs ayında yapmıştı.

Konuyla ilgili daha önce yaptığımız haberlerde Alptekin Başarır, Ertürk Mavuk, Emre Maraşlı, Uğur Dumankaya ve Cenk Hayırlıoğlu konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Mayıs ayı içinde yapılan açıklamalar şöyle;

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe 1+1 konutlara olan talep artıyor. İstanbul'un hızla gelişen bölgelerinden Pendik'te inşa edilen konut projelerinde ise birçok 1+1 konut seçeneği yer alıyor. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'in kentsel dönüşüm kapsamında ruhsat isteyen müteahhitlerden 1+1 konut yapmamalarını önerdiklerini açıkladı. Bakış açısıyla kentsel dönüşüme farklı bir boyut kazandıran Kenan Şahin'in 1+1 konutlar hakkındaki açıklamalarının ardından bölgedeki projelerin yorumlarını aldık.

Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır: Biz, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda konut üretimi gerçekleştiriyoruz. Bizim son gerçekleştirdiğimizi Helenium Garden Residence projesi Tekno Park'a, Sabiha gökçen Havalimanı'na ve üniversitelere yakın bir konumda. Ayrıca bölgede ciddi bir ticari yapılaşma söz konusu. Bu doğrultuda hareket ediyoruz. Aileler artık kullanabilecekleri kadar konuta para ödemek istiyorlar. Bizde inşaat üreticisi olarak bu istekleri dikkate alıyoruz” dedi.

MVK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ertürk Mavuk “Yatırım amaçlı konut alımlarında stüdyo ve 1+1 daireler her zaman daha çok tercih ediliyor. Bu tip dairelerin tercih edilmesinde başlıca iki büyük neden var. Birincisi düşük m2'leri nedeniyle satış fiyatlarının daha kolay ulaşılabilir olması. İkinci neden ise, düşük m2 nedeniyle kiralarının uygun olması ve buna bağlı olarak kiralama taleplerinin yüksek olması, daha kolay kiraya verilebilmesidir. Birikimi ile peşinatını ödeyebildiği ve aylık kazancının bir kısmı ile de kredi taksitlerini karşılayabileceği bir konut almak isteyen orta gelir grubu çalışan kesim en büyük alıcı durumunda olduğu için, en çok bu tip daireler ilgi görüyor. Büyük ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak özellikle daha büyük kullanım alanlı daireler az ya da çok her projede yer alıyor. Ama yatırım amaçlı alımlarda her zaman küçük daireler tercih ediliyor” dedi.

Emre Maraşlı- Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı: “20'ye yakın belediye başkanı ile tanışma fırsatı buldum ama aralarında beni en çok etkileyen Kenan Şahin olmuştur. Bence her yönetici böyle orta ve uzun vadeli düşünebilseydi. Kendisine katılmamak elde değil. Düşük metrekareli olmasından dolayı; daha yüksek bir alıcı skalasını hedefleyebiliyor. Bu sayede daireler daha rahat satılıyor olabilir, fakat bu dairelerde istenen fiyatlara kiracılar bulunamayabiliyor ve boş binalar rahatsız edici görüntüler oluşturuyor. Biz Kurtköy-Pendik'teki projelerimizde geçen sene %20 olan 1+1 konut oranımızı bu sene %15 ‘e düşürdük. Bu yüzde 15'i yapmamızın sebebi Tekno Park'taki yabancı mühendislerin kalması için tasarlandı. Q Bahçe Kurtköy projesi aynı sitede yaşamak isteyen aile ebeveynler için tasarlandı” dedi.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya: 1+1 daireler toplumun gereği. Nüfıs yaşlanıyor, deprem korkusu insanların nitelikli konuta geçme isteğini ortaya çıkarıyor. Ancak yüksek metrekareler nedeniyle kolay bir geçiş yapılamıyor. Stüdyo ve 1+1 daireler yatırım amaçlı alanda ilgi görüyor. Bu daire tipleri özellikle İstanbul'da yaşamın ve proje geliştiricilerinin vazgeçilmez noktası. Bu sebepten ötürü gayrimenkul sektöründe stüdyo ve 1+1 konutlardan vazgeçilemez. Biz Dumankaya olarak projelerimizin yüzde 30'unda stüdyo ve 1+1 konutlara yer veriyoruz ve toplumun hedef kitlesine hizmet ediyoruz. Projelerimize gelen talebin yüzde 60'ı yatırım amaçlı oluyor. Biz bu konutlara projelerimiz kapsamında yer vermeye devam edeceğiz. Talebi her geçen gün artan bir toplumda bu konutlar bir trend değil gereklilik” açıklamalarında bulundu.

Viaport Venezia Satış ve Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu “Son zamanlarda büyükşehirlerde ufak daire satışları oldukça talep görüyor. Çünkü konut alanların yüzde 65'i yatırım için daire alıyor. Dolayısıyla ufak daireler yatırımcıların ilk tercihi oluyor. İstanbul çok kısa süre içerisinde Avrupa metropolleri seviyesine ulaşacak. Bu sebepten ötürü de büyük dairelerin maliyetlerini karşılamak zorlaşacak. Şehir içinde masrafları daha düşük konutlar talep görüyor. Bizde projelerin yüzde 40'ı 1+1 dairelerden oluşuyor. Yeni evli çiftler masraf ve aidatları düşük diye bu tür konutları tercih ediyor. 1+1 konutun altındaki daireleri kullanışsız bulduğumuz için projelerimizde stüdyo daireye yer vermiyoruz. Daha büyük konutlar belki şehir dışında inşa edilebilir ancak biz şehir içinde proje yaptığımız için1+1 konut üretmeye devam edeceğiz” dedi

Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu, Ankara'ya giderken Sabiha Gökçen Havalimanı'na metroyla geldi
  • 10.10.2022 14:13

Bakan Karaismailoğlu, Ankara'ya giderken Sabiha Gökçen Havalimanı'na metroyla geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı ...

Bakan Karaismailoğlu Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu
  • 03.10.2022 15:29

Bakan Karaismailoğlu Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kadıköy-Kartal-Pendik-Tavşante ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu
  • 03.10.2022 13:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyonu'nda gerçe ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi
  • 03.10.2022 10:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı’nın ilk sürüşünü gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören öncesinde metro hattının Kur ...

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı tanıtım filmi yayında!
  • 03.10.2022 10:05

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı tanıtım filmi yayında!

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı, günlük 1 milyon 200 bin yolcuya hiz ...

Bakan Karaismailoğlu: "Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı Ekim ayında açılacak"
  • 12.09.2022 15:59

Bakan Karaismailoğlu: "Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı Ekim ayında açılacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökç ...