Rockwool, yeni yapıların yüzde 70’inde kullanılıyor
ÇŞB'nin yeni genelgesi ile bina mantolamanın kuralları değişti. Artık 7 kat ve üzerindeki binaların mantolamasında yanmayan malzeme kullanılacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 17 Temmuz'da yayınladığı genelge ile bina mantolamanın kurallarını yeniden belirledi. Artık 7 kat ve üzerinde inşa edilen binaların mantolamasında yangına karşı dayanıklı malzeme kullanılması gerekiyor
İnşaat projeleri ve renovasyon (mevcut oturulan bina) projelerindeki yangın tehlikesine karşı harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yangın merdivenlerinin yetişemeyeceği yükseklikteki vakaları önlemek üzere isabetli bir düzenlemeye imza attı. Artık dış cephelerin mantolanmasında yüksek dereceli ısılara dayanabilen malzeme kullanılması gerekiyor.
Markalı yeni konutların yüzde 70'inde kullanılıyor
İnşaat sektöründeki başarısı dikkatleri üzerine çeken Türkiye, bu konuda hizmet veren yabancı firmaların yakın takibinde yer alıyor. Bunlardan birisi olan Danimarka kökenli Rockwool, 18 ay önce Türkiye'ye gelerek önemli projelere imza atmaya başladı. Dünyanın en büyük taş yünü üreticilerinden birisi olduklarını ifade eden Rockwool Türkiye Ülke Direktörü Taner Şahin, kısa sürede yeni inşaatların yüzde 70'inde kendi ürünlerinin kullanıldığına dikkat çekti.
Taşyününün tamamen doğal taşlardan üretilerek ısıya ve sese dayanıklı hale getirildiğini söyleyen Şahin, ürünlerinin mantolanmanın yanı sıra iç mekanlarda da rahatlıkla kullanılabildiğini kaydetti. Son 6 yıldan bu yana İnşaata Türkiye'nin büyümesine kayıtsız kalamadıklarını söyleyen Şahin, “Taş yünü de diğer ürün gruplarında olduğu gibi öncelikle yeni binalarda, residence projelerinde kullanılmaya başlandı. Buralarda başlayan akım, daha sonra halka da yayılıyor. Büyük ölçüde Marmara Bölgesi'nde hizmet veriyoruz. Türkiye'nin dış cephe mantolama miktarı 60 milyon metrekare. İstanbul içerisinde 1 milyon metrekareye yakın satış hedefliyoruz ve yeni projelerin yüzde 70'inde pay sahibiyiz. Vadi İstanbul, Tema Park, Mai Residence, Rönesans Sayfiye, Çukurova Tower ve Ankara'da Sinpaş Altınoran'da ürünlerimiz kullanıldı. Bunlara ilave olarak çok ciddi renovasyon projelerinde de yer alıyoruz. Yeşil Yamaç Sitesi gibi 20'ye yakın renovasyon projesinde çalıştık” dedi.
Satış kadar danışmanlık ta önemli
Satıştan başka eğitim ve danışmanlık konularına da özel ilgi gösterdiklerini belirten Şahin, toplumun bilinçlenmesi için eğitim seminerleri verdiklerini ve en küçük davete bile icabet ettiklerini kaydetti. Tüm dünyada bu ürünün kullanılmasında önderlik ettiklerini söyleyen Şahin, “Taşyününün en büyük sorunu Türkiye'de az biliniyor olması. İnsanlar duydukça bu ürünün ek katkılarını öğrenecek. Böyle bir misyonumuz var” dedi.
Isı ve ses izolasyonu sağlıyor, tamamen doğal
Taşyününün en büyük özelliği yangına karşı güvenli, yanıcı olmayan bir malzeme olması. Bazal taşından üretilen taş yünü, kaya parçalarının eritilerek lif haline getirilmesi esasına dayanıyor. Plastik esaslı köpüğün yanıcılığına karşı taşyünü yüksek dereceli ısıya dayanabiliyor, ses izolasyonu sağlıyor, tamamen doğal ve nefes alıyor. Maliyet açısından çok küçük bir farka sahip olan taşyünü, kullanımda sağladığı avantajlar ile açık ara öne çıkıyor.
Yorum Yaz